receptyzraje.infoblog.czPřes 1000 receptů

Halászle z makrel

Publikováno 12.06.2018 v 13:49 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 2x

Ingredience:1 kg vykuchaných makrel (čerstvých, případně mražených),2 rajčata, 2 zelené (slovenské papriky), 2 lžíce soli, pepř podle chuti, 4 lžíce sladké papriky, 3 lžíce pálivé papriky, 1 velká cibule, kousek másla, 2,5 l vody, bageta, sladká smetana (k podávání)

Postup:Celé (ale vykuchané) makrely dáme na plech, podlijeme 300 ml vody a dáme péct do trouby na 180°C na 25 minut. Po vychladnutí ryby pečlivě vykostíme a maso rozdělíme na drobné kousky.Rajčata nakrájíme na kostičky a zelenou (slovenskou) papriku na tenké plátky. Zeleninu smícháme s kousky makrel, prosolíme s 2 lžícemi soli, opepříme, přidáme 4 lžíce sladké papriky a 3 lžíce pálivé papriky.Všechny suroviny důkladně promícháme, nahoru rozprostřeme na silnější kolečka pokrájenou cibuli a přelijeme výpekem z ryb. Necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Druhý den odebereme cibuli, rozkrájíme ji nadrobno a na másle osmažíme dozlatova. Přidáme směs z lednice a 20 minut za občasného míchání podusíme. Poté přidáme 2,5 l vody a vaříme asi 20 minut. Na závěr polévku dokořeníme a dosolíme dle chuti. Servírujeme ji s opečenou bagetou a ozdobíme sladkou smetanou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?