Zapečené rigatoni s masem
Publikováno 15.06.2018 v 08:58 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Suroviny: olivový olej 2 lžíce, cibule 2 ks, řapíkatý celer 2 stonky, velká mrkev 1 ks,hovězí mleté maso 400 g, rajčatová passata 680 g, rigatoni 400 g Na bešamelovou omáčku: máslo 50 g, hladká mouka 50 g, mléko 2 hrnky, parmazán 200 g, sůl, pepř Postup: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte, až bude vše měkké. Potom přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčatovou passatu,… Celý článek ›
Žampionovo-masová sekaná s hráškem a kukuřicí
Publikováno 15.06.2018 v 08:57 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Ingredience: vločky ovesné 50 g, mléko 100 ml, žampiony 250 g, vejce slepičí 2 ks, hrášek mražený 250 g, sůl, česnek 3 stroužky, kukuřice mražená 250 g, maso mleté 500 g, olej olivový, strouhanka 3 PL Postup: Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a zalijeme je mlékem, necháme chvíli odstát. Žampiony omyjeme a nakrájíme. K vločkám přidáme vajíčka, kukuřici, hrášek, sůl, prolisovaný česnek, mleté maso a vše dobře promícháme. Hluboký pekáč… Celý článek ›
Dušené maso z divočáka
Publikováno 15.06.2018 v 08:51 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Seznam přísad: 1 kg maso z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce olej, 2 ks cibule, 2 ks mrkev, 4 stroužek česnek, 1 ks chilli paprička, 4 ks bobkový list, 1 ks větší rajčatový protlak, 3 dl červené víno, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být) Postup: Maso z divočáka očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev, nasekaný česnek s chilli papričkou a chvíli ještě s masem… Celý článek ›
Barbecue sauce pikantní
Publikováno 15.06.2018 v 08:50 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x
Ingredience: 250 g kečupu, 120 g vody, 60 g octa, 30 g worcesteru, 20 g cukru, 10 g mleté papriky, 20 g hořčice, 20 g soli, 20 g másla, 3 g chilli Příprava: Do pánve dáme vodu, máslo, kečup a ostatní přísady. Několik minut povaříme. Vychladlou omáčku slijeme do lahvičky a používáme ji na minutky, ke studeným masům, k pečením na rožni či grilovaným masům. Celý článek ›
DIVOČÁK NA PIVĚ
Publikováno 15.06.2018 v 08:50 v kategorii Zvěřina, přečteno: 19x
Ingredience: 600g bůčku z divočáka, 50 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 dl 12° piva, 1 cibule, kmín, nové koření, muškátový oříšek, hovězí vývar, sůl. Příprava: Na rozpáleném tuku osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem. Vložíme maso, nakrájené na kostičky a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, do vysmahnutí. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí a okořeníme zbylým kořením. Dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a… Celý článek ›
Divočák na rozmarýnu
Publikováno 15.06.2018 v 08:49 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x
Ingredience: Ingredience: 600 g zvěřiny, slanina, 8 brambor, 1 střední bulva celeru, ¼ hlávky zelí, červená cibule, sušené brusinky, červené víno, vinný ocet, olej, sůl, rozmarýn, cukr Příprava: Zvěřinu osolíme, vetřeme do ní rozmarýn, zalijeme červeným vínem, olejem a marinujeme – máme-li čas, klidně 24 hodin. Poté vložíme do pečící nádoby, zalijeme marinádou, poklademe plátky slaniny a pečeme v troubě. Zelí nakrájíme, na oleji zpěníme cibuli,… Celý článek ›
Kančí guláš na víně
Publikováno 15.06.2018 v 08:48 v kategorii Zvěřina, přečteno: 34x
Ingredience: 750 g kančí kýty · 200 g cibule · 100 g slaniny · 500 ml červeného vína · 4 lžíce rajského protlaku · 3 lžíce rybízové marmelády · 2 lžíce cukru · 2 lžíce mleté papriky · 20 g hladké mouky · lžíce octa · vývar na podlití (bujón) · 1 bobkový list · pár kuliček nového koření · drcený kmín · mletý pepř · sůl Příprava: Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a… Celý článek ›
Kančí kostky na brusinkách
Publikováno 15.06.2018 v 08:47 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x
Ingredience: 800 g plecka nebo krkovice z černé zvěře, brusinková zavařenina, 3 dcl červeného vína, sůl, koření na divočinu, 1 citrón, slunečnicový olej, hladká mouka Příprava: Zvěřinu nakrájíme na hrubší kostky, které naložíme obvyklým způsobem na 24 hodin do směsi soli a koření na divočinu. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zvěřinu orestujeme. Poté ji podlijeme kvalitním červeným vínem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do měkka.… Celý článek ›
Kančí ragú na jalovci
Publikováno 15.06.2018 v 08:47 v kategorii Zvěřina, přečteno: 24x
Ingredience: 600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, 50g višňového džemu, pomeranč, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citrónu, sůl, cukr Příprava: Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citrónu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme.… Celý článek ›
Kančí řízek v tymiánovém těstíčku
Publikováno 15.06.2018 v 08:46 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x
Ingredience: 8 menších řízků z kýty černé zvěře, sůl, hrst čerstvého tymiánu, česnek, 2 vejce, 1 dcl mléka, hladká mouka, olej na smažení Příprava:Řízky den dopředu pečlivě naklepeme a zbavíme všech blan. Po obou stranách je zlehka potřeme směsí soli, tymiánu a mačkaného česneku. Naskládáme je do misky a necháme do druhého dne zaležet v lednici. Těstíčko si připravíme rozšleháním hladké mouky ve vejcích s decilitrem mléka, osolíme je a… Celý článek ›