Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Maďarské pikantní plátky z divočáka

Publikováno 15.06.2018 v 08:46 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x

Ingredience: 1 kg vykostěných kotlet z divočáka, sůl, mletý pepř, česnek, mléko, 1 lžíce mleté papriky, 10 lžic polohrubé mouky, špetka tymiánu, olej na smažení Příprava:Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a silně potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme uležet do dalšího dne v ledničce. Mouku smícháme s paprikou a tymiánem. Maso vyjmeme z mléka, necháme okapat, osušíme ubrouskem a obalíme v paprikové… Celý článek ›


Marináda z červeného vína

Publikováno 15.06.2018 v 08:45 v kategorii Zvěřina, přečteno: 28x

Ingredience: Maso zalijeme červeným vínem, přidáme jalovčinky, bobkový list, tymián a celý pepř, česnek a cibuli a marinujeme do druhého dne. Celý článek ›


Nakládání do másla

Publikováno 15.06.2018 v 08:44 v kategorii Zvěřina, přečteno: 20x

Ingredience: Máslo rozpustíme, podle druhu receptu přidáme třený česnek, drcené divoké koření nebo usekané bylinky, ale i citronovou šťávu a zalijeme jím odblaněné osolené a okořeněné maso. Příprava: Vrstvu másla na mase necháme ztuhnout a necháme uležet až 2 dny. Celý článek ›


Pečené kančí na česneku

Publikováno 15.06.2018 v 08:35 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x

Ingredience: 600 g kančí kýty 100 g uzené slaniny sůl 4 stroužky česneku mletý černý pepř 1 lžíce octa 300 ml vývaru (bujón) 200 ml sladké smetany Příprava: Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme na něm maso z obou stran. Podlijeme vývarem, octem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka. Měkké maso odkryjeme, často otáčíme a poléváme sladkou smetanou, dokud… Celý článek ›


Pikantní omáčka k černé zvěřině

Publikováno 15.06.2018 v 08:34 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x

Ingredience: lžíce rybízové zavařeniny 2 lžíce malinové zavařeniny 1 lžička hořčice citronová kůra sůl 8 kuliček roztlučeného jalovce 250 ml červeného vína Příprava: Všechny ingredience smícháme a vínem doředíme v hustě tekoucí omáčce. Podáváme ke studené zvěřině. Celý článek ›


Smažený řízek z divočáka

Publikováno 15.06.2018 v 08:33 v kategorii Zvěřina, přečteno: 60x

Ingredience: 1 kg kančí kýty 0,2l červeného vína olej hladká mouka 2 lžíce francouzské hořčice 3 vejce mléko mletý pepř tlučený jalovec, špetka tymiánu a sůl Příprava: Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme… Celý článek ›


ZVĚŘINOVÉ RAGÚ

Publikováno 15.06.2018 v 08:32 v kategorii Zvěřina, přečteno: 28x

Ingredience: 500 g zvěřiny, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kedluben, 50 g slaniny, sušené houby, 4 sušená rajčata, 4 cherry rajčátka, 8 malých šalotek, palička česneku, 1 dl červeného vína, lžíce rajského protlaku, lžička dijonské hořčice, lžička francouzské zrníčkové hořčice, mouka, sůl, pepř, skořice, olej, aceto balsamico, sůl, pepř, tymián, rozmarýn Příprava: Zvěřinu pokrájíme na kostky a obalíme v mouce. Prudce ji osmahneme na oleji, vyjmeme, do… Celý článek ›


Zvěřinové ragú na červeném víně

Publikováno 15.06.2018 v 08:31 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x

Suroviny: 3 kusy Hřebíček celý Avokádo, 1 lžička Tymián Avokádo, 2 lžičky Zázvor mletý Avokádo, 200 ml červeného vína, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru, sůl, pepř dle chuti, 1 celeru, 600 g srnčí plece nebo kýty, 300 g malých hříbků, 40 g perníku na strouhání, 1 malá mrkev, 2 lžíce brusinkové zavařeniny, 1 citronu (šťáva), 750 ml voda Způsob přípravy: Houby… Celý článek ›


Zvěřinové trojhránky ve vinném županu

Publikováno 15.06.2018 v 08:30 v kategorii Zvěřina, přečteno: 20x

Ingredience: 500 g zvěřiny nakrájené na kostky, 100 g slaniny, 2 střední cibule a 2 klobásy, 1,5 dcl vína, 2 vejce, hladká mouka, sůl, sušený česnek, koření na divočinu, olej. Příprava: Na špejli střídavě napichujeme předem naloženou zvěřinu, na kolečka nakrájenou kvalitní klobásu, tenké plátky slaniny a tenká kolečka cibule. Vzniklý špíz obalíme v hladké mouce a v těstíčku vytvořeném z našlehaných vajec, vína, hladké mouky a soli. Polotekutou… Celý článek ›


Bašta z vepřového masa

Publikováno 15.06.2018 v 08:25 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x

Budete potřebovat:800 g vepřového masa nakrájeného na plátky, 2-3 lžíce oleje, světlé pivo, 1 velká cibule, Pórek, kečup, česnek, sůl, pepř Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka. Maso zprudka opečeme na oleji z obou stran. Přidáme kečup, sůl, drcený česnek a pepř. Promícháme a zalijeme pivem. Podusíme do změknutí a přidáme pórek a cibuli. Jako přílohu podáváme brambory, hranolky, nebo chléb. Celý článek ›