Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Holandský rybí salát

Publikováno 12.06.2018 v 13:48 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 22x

Ingredience: 3 zavináče, 3 lahůdkové řezy ze sleďů, 1 hrnek mraženého hrášku, 1 hrnek mražené kukuřice, 100 g tvrdého sýra (madeland), 3 lžíce majonézy, trocha soli, pepře a cukru Postup: Zavináče rozbalíme, sloupneme kůži a vyndáme kyselou cibuli a zelí. Pokrájíme je spolu s cibulí z lahůdkových řezů a ryby nakrájíme na kousky. Ve slané vodě uvaříme hrášek s kukuřicí, před koncem varu přidáme nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený… Celý článek ›


Jemné lososové špízy

Publikováno 12.06.2018 v 13:47 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 36x

Ingredience: losos filet 250 g, paprika 120 g, cuketa 200 g, sůl, pepř černý mletý, olej olivový 1 PL Postup: Lososové filety nakrájíme na středně velké kousky. Papriku očistíme, pokrájíme na kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Lososové kousky střídavě s cuketou a paprikou napichujeme na špejle. Osolíme je a posypeme pepřem. Špízy nebo gril potřeme olivovým olejem. Gril rozpálíme a špízy osmažíme ze všech stran. Podáváme se širokými nudlemi… Celý článek ›


Kapr na smetaně a houbách

Publikováno 12.06.2018 v 13:44 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience:700 g kapra, 400 g rybí hlavy a páteře, 1 dl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 20 g petrželky, 30 g mouky, 2 dl smetany, sůl, mletý černý pepř Postup: Vykostěného kapra naporcujte na stejně velké filety, osolte a položte do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvařte vývar, který pak přeceďte na rybí filety. Přelijte trochou bílého vína a pod pokličkou duste. Mezitím rozpusťte máslo a drobně nakrájenou cibuli na něm nechte… Celý článek ›


Kapr pečený na cibuli

Publikováno 12.06.2018 v 13:43 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 34x

Ingredience: 4 porce kapra, 4 cibule, 2 lžíce oleje, podle chuti sůl, trocha čerstvě mletého pepře, 200 ml bílého vína, po lžičce sladké a pálivé červené papriky, 1 lžička kmínu Postup: Porce kapra omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče dáme olej, cibuli a porce kapra, které osolíme, opepříme. Posypeme sladkou a pálivou paprikou a kmínem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 minut. Poté kapra otočíme, podlijeme… Celý článek ›


Kapr s medovým přelivem

Publikováno 12.06.2018 v 13:42 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Potřebujeme: 600 g kapra, sůl, hladkou mouku, drcený kmín, 100 g sádla, menší cibuli, 100 g anglické slaniny, 130 ml červeného vína, 40 g medu, Šalvěj, rozmarýn, 200 g chleba Postup: Porce kapra důkladně osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Pak je zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírníme žár a přidáme ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou anglickou slaninu. Dopečené porce kapra z… Celý článek ›


Kapr v alobalu

Publikováno 12.06.2018 v 13:41 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 20x

Ingredience: kapr obecný, sůl, citron ½ ks, mouka hladká, pepř černý mletý, paprika červená mletá, smetana kyselá (14-18% tuku) 100 ml Postup: Kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Podkovy nasolíme a pokapeme citronem. V misce zamícháme mouku, pepř a mletou červenou papriku. V této směsi kapra obalíme. Plech vyložíme alobalem, na který poklademe podkovy, zalijeme zakysanou smetanou, alobal zavineme a pečeme v rozehřáté troubě 20 minut. Celý článek ›


Kapr v kořeněném těstíčku

Publikováno 12.06.2018 v 13:41 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Suroviny: 4 lžíce Ryby, 50 ml bílého vína, 1 citrón, 1 vejce, Olej, 4 lžíce hladké mouky, 4 kapří filety Způsob přípravy: Citronovou šťávu smícháme se dvěma lžícemi kořenící směsi na Ryby. Filety očistíme a potřeme marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme. Obalené filety smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra můžeme… Celý článek ›


Kapří kousky ve vinném těstíčku

Publikováno 12.06.2018 v 13:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience: 400 g kapra (vykostěného), podle chuti sůl a čerstvě namletý pepř, 100 g hladké mouky + trocha na obalení, 1 vejce, 150 ml bílého vína, 1 lžíce rozpuštěného vychladlého másla, na smažení olej Postup: Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky velké asi 5 x 4 cm. Dobře je osušíme, osolíme, opepříme. Necháme přibližně hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli… Celý článek ›


Koláč s krabími tyčinkami

Publikováno 12.06.2018 v 13:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 24x

Ingredience:200 g listové těsto, 150 g gouda, 300 g zakysaná smetana, podle chuti sůl, trocha pepře, 130 g kukuřice, 150 g krabí tyčinky Postup:Listové těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Zvedneme okraje. Nastrouháme goudu, promícháme ji se zakysanou smetanou, podle chuti osolíme a opepříme. Vzniklou směsí potřeme listové těsto. Nakonec koláč ozdobíme kukuřicí a krabími tyčinkami nakrájenými na špalíky. V troubě předehřáté na 160 °C… Celý článek ›


Krevety saganaki

Publikováno 12.06.2018 v 13:39 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 23x

Suroviny:20 velkých krevet, 2 lžíce rajského protlaku, 200 g balkánského sýra, 2 rajčata, Paprika, 1 cibule, česnek (5 – 6 stroužků), 1 lžíce cukru, petržel, sůl, pepř Postup:Do hlubší pánve si dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a nakrájená rajčata, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr a mletou papriku. Pak přidáme větší oloupané krevety a jako poslední kostky sýra. Povaříme a podáváme s petrželkou a bagetkou. Celý článek ›