Zázvorovo-medové kuře na hruškách
Publikováno 12.06.2018 v 09:00 v kategorii Kuřecí, přečteno: 27x
Ingredience: med 30 g • olej olivový 20 ml • sůl 1 ČL • zázvor mletý 1 ČL, hruška 500 g, kuře 1.5 kg • sůl 1 ČL, zázvor kořen 30 g Postup: Med rozmícháme s olejem, solí a zázvorem. Hrušky oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Kuře omyjeme a zevnitř nasolíme. Vložíme ho do pekáče a na povrchu celé potřeme medovou marinádou. Dovnitř kuřete vložíme část hrušek a ostatní rozložíme kolem něj. Na kuře položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč… Celý článek ›
Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory
Publikováno 12.06.2018 v 08:58 v kategorii Krůtí, přečteno: 29x
Ingredience: 6 plátků krůtí prsa, Brambory, sůl, pepř dle chuti, trocha medu, hladká mouka Postup: Krůtí prsní řízky si nasolíme a napepříme dle chuti po obou stranách a obalíme v hladké mouce. Vložíme do trouby na rozpálený plech a o krátce opečeme z obou stran. Pomažeme medem a opečeme dozlatova. Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme k masu a pomalu pečeme do změknutí. Přeléváme výpekem. Celý článek ›
Krůtí roláda na víně
Publikováno 12.06.2018 v 08:57 v kategorii Krůtí, přečteno: 28x
Ingredience: 850 g krůtích prsou, trocha soli, 50 g sušených rajčat naložených v oleji, 4 rohlíky (den staré), 100 ml mléka, 2 vejce, 1 lžička tymiánu, 1 cibule, 250 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru Postup: Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme… Celý článek ›
Pečená krůta s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami
Publikováno 12.06.2018 v 08:56 v kategorii Krůtí, přečteno: 26x
Suroviny: Krůta: krůta 1 ks, česnek 6 stroužků, čerstvý tymián 1 velká snítka, změklé máslo 220 g, olej 2 lžíce, citron 1 ks, pomeranč 1 ks, cibule 1 ks, sůl 15 g na kilo, bílý mletý pepř 1 lžička na kilo Brambory: malé brambory ve slupce (grenaille) 1 kg, anglická slanina 300 g, větší cibule 4–5 ks, sůl a čerstvě namletý pepř Mrkev: velké mrkve 5 ks, přepuštěné máslo 3 lžíce, cukr 1–2 lžíce, šťáva z 1 menšího pomeranče, sůl a čerstvě… Celý článek ›
Vylítaní ptáčci s rýží
Publikováno 12.06.2018 v 08:53 v kategorii Krůtí, přečteno: 52x
Suroviny: velká cibule 1 ks, olivový olej 5 lžic, krůtí maso 500 g, kvalitní uzenina (např. párky s vysokým obsahem masa) 200 g, nakládané okurky 100 g, anglická slanina 100 g, vejce uvařená natvrdo 3 ks, plnotučná hořčice 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, sůl, čerstvě namletý pepř, máslo 30 g, jasmínová rýže 180 g / 200 ml, olivový olej 3 lžíce Postup: Začněte rýží. Troubu nastavte na 200 stupňů. Nasypejte rýži do velkého hrnce a zalijte ji hrníčkem… Celý článek ›
Frikasé z králíka
Publikováno 12.06.2018 v 08:52 v kategorii Králík, přečteno: 22x
Suroviny:1 mladý králík, 90 g slaniny, 90 g másla, 30 g hladké mouky, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 4 cibule, 4 hřebíčky, muškátový květ, majoránka, tymián, mletý pepř, kousek kůry z dobře omytého citronu, sůl Postup:Rozehřejeme kousek másla, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, očištěného, naporcovaného králíka, drobně nakrájenou cibuli a dusíme tři minuty. Přidáme koření, bylinky, sůl, vše podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou asi… Celý článek ›
Králičí maso v omáčce s hráškem
Publikováno 12.06.2018 v 08:51 v kategorii Králík, přečteno: 23x
Ingredience: 300g králičí maso z hřbetu, 2 lžíce olej, 1 cibule, 1 lžíce paprika, trocha sůl a pepř, 150g sterilovaný hrášek, 3 stroužky česnek, 1 lžíce vegeta, trocha mouka Postup: Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit. TIP: Kromě… Celý článek ›
Králičí nudličky na rozmarýnu
Publikováno 12.06.2018 v 08:46 v kategorii Králík, přečteno: 26x
Suroviny: králičí maso 400 g, olivový olej 3 lžíce, česnek 2 stroužky, feferonka 1 ks, čerstvý rozmarýn 1 snítka, suché bílé víno 100 ml, větší rajčata 4 ks, hladkolistá petrželka, bílé pečivo k podávání, sůl Postup: Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte rozmarýnové lístky, podlijte… Celý článek ›
Králičí řízky na bylinkách
Publikováno 12.06.2018 v 08:45 v kategorii Králík, přečteno: 20x
Ingredience:4 ks králičí stehno, Sůl, mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení Na marinádu: 3 lžíce olej, 1 lžička ocet, sůl, cukr dle chuti, nakrájené nebo nadrcené bylinky: oregano, tymián, rozmarýn, šalvěj, bazalka, majoránka, petrželka, 3 bobkové listy, pár kuliček nového koření Postup:Králičí maso omyjeme, naporcujeme a naložíme na 12 hodin do marinády. Dáme do lednice. Maso vyjmeme a otřeme bylinky. Potom je obalíme v klasickém trojobalu… Celý článek ›
Králík na rozmarýnu
Publikováno 12.06.2018 v 08:44 v kategorii Králík, přečteno: 31x
Ingredience:4 přední králičí stehýnka, Sůl, ½ lžičky mletého nového koření, 1 lžička rozmarýnu, 3 bobkové listy, bílá část pórku, olej, kousek másla Postup:Stehýnka omyjeme a osušíme. Do kastrůlku nalijeme trošku oleje a přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Maso osolíme, posypeme novým kořením, rozmarýnem a dáme na olej zatáhnout. Přidáme bobkové listy, na kolečka nakrájený pórek, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme… Celý článek ›