Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Králík na víně

Publikováno 12.06.2018 v 08:43 v kategorii Králík, přečteno: 17x

Ingredience:4 ks králičích stehen, 4 stroužky česneku, 1 ks cibule, 0,5 ks bio citronu, 60g změklého másla, 3 snítky rozmarýnu, 5 špetek soli, 4 špetky mletého pepře, 200 ml bílého vína, 150 ml kuřecího vývaru Postup: Králičí stehna omyjte, osušte a udělejte v nich nožem několik hlubších zářezů. Česnek prolisujte do misky, přidejte vymačkanou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu, změklé máslo a nasekaný rozmarýn, osolte, opepřete a… Celý článek ›


Pečený králík v marinádě

Publikováno 12.06.2018 v 08:41 v kategorii Králík, přečteno: 27x

Ingredience: 1 králík, 300 ml voda, 100 ml olej, 5 stroužků česnek, 2 cibule, 2 lžíce hořčice plnotučná, 2 lžíce kečup, 1 lžička paprika sladká mletá, 1/2 lžičky pepř1 lžička sůl Postup:Králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. Vodu smícháme s olejem, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájené cibule, hořčici, kečup, sladkou papriku, pepř a lžičku soli. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu. Kousky masa osolíme, vložíme do… Celý článek ›


Kachní prsa a brambory s mascarpone

Publikováno 12.06.2018 v 08:40 v kategorii Kachní, přečteno: 36x

Suroviny: Na brambory mascarpone: brambory typu B 600 g, olivový olej, sůl, pepř, mascarpone 250 g Na kachní prsa: kachní prsa 4 ks, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, šalvěj), drcený kmín Postup: Jako první dejte marinovat kachní prsa. Podélně několikrát nařízněte kůži. Pokapejte je olivovým olejem, opepřete, posypte bylinkami a drceným kmínem a dejte stranou alespoň na jednu hodinu. Brambory nakrájejte na tenké plátky, můžete použít foodprocesor nebo robota.… Celý článek ›


Kachní prsa na houbách

Publikováno 12.06.2018 v 08:39 v kategorii Kachní, přečteno: 32x

Ingredience: 2 ks kachních prsou, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 200g menších hub, 1 ks cibule, 1 ks hrušky, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 špetky mletého barevného pepře, 3 špetky soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce másla, 100 ml kuřecího vývaru, 4 stonky koriandru Postup: Kachní prsa bez kůže nakrájejte na plátky. Sójovou omáčku promíchejte s medem a pepřem. Plátky masa vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Očištěné houby… Celý článek ›


Kachní prsa na hruškách

Publikováno 12.06.2018 v 08:39 v kategorii Kachní, přečteno: 43x

Ingredience: kachní prsa 400 g, sůl, pepř černý mletý, olej řepkový 1 PL, hruška 350 g, rozinky 1 PL, hřebíček celý 3 ks, paprika červená mletá ½ ČL, cukr krystalový 1 ČL, citronová šťáva 1 PL Postup: Maso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým pepřem a prudce, na lžíci oleje, opečeme na pánvi asi 5 minut. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou.… Celý článek ›


Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 40x

Ingredience: 2 kachní prsa s kůží, Sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 1–2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce brusinkového džemu, 3 lžíce sušených brusinek, snítka tymiánu a rozmarýnu Postup: Kachní prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařízneme kůži ostrým nožem na několika místech do kříže, snažíme se neproříznout maso. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme prsa kůží dolů.… Celý článek ›


Kachní prsa s vinnou omáčkou

Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 33x

Ingredience: kachní prsa 600 g, sůl, cukr krystalový 60 g, povidla švestková 120 g, víno červené suché 600 ml, pepř bílý mletý ½ ČL, med 1 PL, máslo 1 PL Postup: Kachní prsa omyjeme a nasolíme. Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme. Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany. Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit. Cukr… Celý článek ›


Kachní stehna na švestkách s krupicovými noky

Publikováno 12.06.2018 v 08:37 v kategorii Kachní, přečteno: 28x

Suroviny: Kachna: kachní stehna 5 ks, velký pomeranč 1 ks, olej 1 lžíce, jablka 2-3 ks, cibule 4-5 ks, švestky 10 ks, česnek 3 stroužky, sůl a čerstvě namletý pepř, cukr, čerstvý tymián 5 snítek, voda asi 250 ml, celá skořice 1 svitek Noky: máslo 75 g, plnotučné mléko 750 ml, kůra z 1 malého citronu, muškátový oříšek 1 špetka, hrubá krupice 300 g, vejce 4 ks, sůl Postup: Maso ze všech stran osolte, opepřete a mírně pocukrujte. Přidejte nastrouhanou kůru… Celý článek ›


Medová kachna na zázvoru a cideru

Publikováno 12.06.2018 v 08:35 v kategorii Kachní, přečteno: 37x

Suroviny: Kachna 1.5 kg, Med 3 lžíce, Cider 4 dl, Zázvor 1 ks, Sůl 1 špetka, Pepř černý mletý 1 špetka Postup: Kachnu opláchneme zvenku i zevnitř, odřízneme krk a biskupa. Pinzetou vytáhneme zbytky peří a osušíme ji kuchyňskou útěrkou. Sůl a pepř důkladně vmasírujeme do masa. V míse prošleháme med s ciderem a cca 3 cm jemně nastrouhaného zázvoru. Vzniklou směsí potřeme kachnu ze všech stran. Kachnu vložíme do pekáče prsy nahoru, zakryjeme… Celý článek ›


Minutková kachní prsa

Publikováno 12.06.2018 v 08:35 v kategorii Kachní, přečteno: 27x

Ingredience:2 kachní prsa s kůží, dle chuti a potřeby pepř čtyř barev – čerstvě mletý, dle chuti mořská hrubozrnná sůl – čerstvě mletá, 400 g brambor, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu Postup:Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa ochutíme čerstvě mletým pepřem z obou stran a vydatně osolíme čerstvě mletou… Celý článek ›