Hovězí pečeně na červeném víně
Publikováno 12.06.2018 v 07:59 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Ingredience: Hovězí kližka 2 kg, Tymián 3 ks, Rozmarýn 3 ks, Bobkový list 2 ks, Česnek 4 stroužky, Hovězí vývar 2 hrnky, Brambory 3 ks, Celerové stonky 4 ks, Mrkev 8 ks, Cibule 2 ks, Červené víno 1 hrnek, Sůl a pepř špetka, Olivový olej 2 lžíce Postup: Kližku pokapeme olivovým olejem ze všech stran, osolíme a opepříme. Dáme mírně osmažit na pánev ze všech stran a poté vyndáme. Do stejné pánve nalijeme červené víno a vaříme, dokud víno nebublá. Poté… Celý článek ›
Hovězí s dýňovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 07:58 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x
Ingredience: 1 kg hovězí kližka, 5 kuliček jalovec, 3 bobkové listy, trocha soli Na omáčku: 1/2 menší dýně, 100 g anglická slanina, 250 ml sladká smetana, špetka rozmarýnu Placky: 1/2 menší dýně, 2 stroužky česnek, 1 vejce, trocha soli, pepře a kmínu, krupička dle potřeby, olej na smažení Postup: Maso nakrájíme na kusy, osolíme a dáme do hrnce s vařící vodou. Přidáme jalovec a bobkové listy. Vaříme 2 hodiny za občasného obracení (v papiňáku stačí… Celý článek ›
Hovězí s lilkem
Publikováno 12.06.2018 v 07:57 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x
Ingredience: 500g mletého hovězího masa, 100g nakrájených zelených fazolek, 120g nakrájeného lilku, 4 stroužky jemně nasekaného česneku, 1 ks červené feferonky - bez semínek, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sójové miso, 1 lžíce švestkových povidel, 10 lžic oleje Postup:Ve woku rozehřejte olej a za stálého míchání orestujte zelené fazolky, orestované přeložte na talíř. Ve woku osmažte lilek s 1 lžící sójové omáčky a 1 lžící miso. Přeložte na… Celý článek ›
Hovězí s paprikou
Publikováno 12.06.2018 v 07:55 v kategorii Hovězí, přečteno: 17x
Ingredience: 500 g hovězího steakového masa, nakrájeného na velmi slabé plátky (proužky), 1/2 hrnku sójové omáčky (120 ml), 2 PL hnědého cukru, 2 PL kukuřičného škrobu, 1 PL čerstvého zázvoru, nastrouhaného, 2 stroužky česneku, utřeného, 1 ČL chilli omáčky, 2 PL oleje na smažení, 1 středně velká cibule, nakrájená na plátky, 2 celé červené papriky, nakrájené na slabší plátky, pálivá paprika na posypání, lístky čerstvého koriandru na ozdobu a… Celý článek ›
Hovězí stir-fry
Publikováno 12.06.2018 v 07:54 v kategorii Hovězí, přečteno: 18x
Suroviny: sušené vaječné nudle 250 g, kvalitní hovězí steak 300 g, česnek 2 stroužky, kousek oloupaného zázvoru, čerstvé chilli papričky 1–2 ks, fazolové klíčky 150 g, zelené fazolky 150 g, kukuřičné klasy 2 ks, šťáva z jedné limetky, červená paprika 1 ks, jarní cibulka 6 ks, koriandrové lístky 1 hrst, sójová omáčka Kikkoman, sůl, sezamový olej, rostlinný olej Postup: Klubka vaječných nudlí dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou se špetkou soli,… Celý článek ›
Hovězí závitky s houbami
Publikováno 12.06.2018 v 07:53 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 4 plátky hovězího masa, 5 špetek soli, 4 špetky mletého pepře, 250g očištěných hříbků - nebo jiných hub, 2 lžíce másla, 1 ks cibule, 1 špetka mletého kmínu, 4 lžíce oleje, 250 ml hovězího vývaru Na obalení: 1 hrnek hladké mouky Postup: Očištěné houby nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli drobně pokrájejte. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli, přidejte houby, poprašte je kmínem a poduste 5 - 10 minut, podle druhu hub. Houby… Celý článek ›
Klasická vídeňská roštěná s křupavou cibulkou
Publikováno 12.06.2018 v 07:52 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x
Ingredience: Na roštěnky: 750 g vysokého roštěnce, sůl, pepř černý mletý, 3 lžíce pálivé hořčice, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný olej, 2 cibule, 175 ml červeného suchého vína, 300 ml hovězího vývaru Na vídeňskou cibulku: 2 cibule, 150 g hladké mouky, 300 ml rostlinného oleje Postup:Maso vybírejte vyzrálé, aby bylo i při minutkové úpravě měkké. Ideální je, když si roštěnec necháte nakrájet na čtyři plátky ještě u řezníka. Plátky z obou… Celý článek ›
Luciferské roštěnky
Publikováno 12.06.2018 v 07:51 v kategorii Hovězí, přečteno: 41x
Ingredience:1 kg hovězí roštěnky, 200 ml červeného vína, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky soli, 1/2–1 lžička chilli koření, 3 lžíce pikantního kečupu, 1 velká červená cibule Postup: Roštěnky nakrájíme na tenké nudličky a naložíme přes noc do směsi vína, oleje, hořčice, soli, chilli koření a kečupu. Na pánvi rozehřejeme olej a masové nudličky i s marinádou opečeme. Před dopečením přidáme na kolečka… Celý článek ›
Orientální hovězí tažin
Publikováno 12.06.2018 v 07:51 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 1 kg hovězí kližky, trocha soli a pepře, podle potřeby olej, 1/2 menšího celeru, 2 mrkve, 1 petržel, 1 menší cibule, 1/2 malé dýně hokkaido (očištěná a bez pecek), podle chuti zelené fazolky a hrášek, 2 lžíce rajského protlaku, 300 ml červeného vína, na zalití vývar nebo voda, špetka římského kmínu, podle chuti koření pěti vůní, kurkuma, chilli, sůl a pepř Postup: Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a po… Celý článek ›
Pečený guláš
Publikováno 12.06.2018 v 07:50 v kategorii Hovězí, přečteno: 17x
Potřebujeme: 1,5 kg hovězího masa na guláš, 1,5 kg cibule, 4 lžíce sádla, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce povidel, 1 černé pivo, půlka balení pasírovaných rajčat, bobkový list, zázvor, sladká paprika Postup: Maso pokrájené na kostky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a ostatními ingrediencemi. Pečeme na 220°C cca 3 hodiny. Podáváme s knedlíkem. Celý článek ›