Perkelt s paprikou
Publikováno 12.06.2018 v 07:49 v kategorii Hovězí, přečteno: 20x
Ingredience: 1 kg hovězího masa na guláš, 4 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička drceného kmínu, 3 stroužky česneku, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 2 zelené papriky, podle chuti sůl a pepř Postup: Maso nakrájíme na kostky, cibule na malé kousky. Sádlo rozpustíme, osmahneme cibuli a maso, osolíme a opepříme a zalijeme trochou vody. Za občasného míchání dusíme, než se voda vyvaří. Přidáme obě… Celý článek ›
Poctivý guláš s černým pivem
Publikováno 12.06.2018 v 07:47 v kategorii Hovězí, přečteno: 34x
Seznam přísad: 1 kg hovězí zadní, 1 kg cibule, 2 stroužek česnek, 1/2 l černé pivo, 2 lžíce paprika sladká, 2 lžíce paprika pálivá (dle chuti), 2 lžička pepř, 1/2 ks sádlo, rajčatový protlak, 3 až 4 krajíc chleba, 4 lžička cukr Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku. Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy… Celý článek ›
Pomalu dušená hovězí kližka
Publikováno 12.06.2018 v 07:43 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Suroviny: hovězí kližka 1 kg, červená cibule 2 ks, mrkev 2 ks, celer 1/2 bulvy, česnek 4 stroužky, rozmarýn 3 snítky, čerstvý bobkový list 2 ks, sušené hříbky 1 hrst, celá rajčata v konzervě 2 plechovky, skořice 1 svitek, chianti 1/2 láhve, hladká mouka 1 lžíce, sůl 1 špetka, čerstvě mletý pepř 1 špetka Postup:Předehřejte troubu na 180 stupňů. Oloupejte mrkev, cibule, celer a vše nahrubo nakrájejte. Stroužky česneku nechte neoloupané. Vezměte velký cele… Celý článek ›
Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně
Publikováno 12.06.2018 v 07:41 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Suroviny: anglická slanina nakrájená na kostičky 175 g, olej 2 lžičky, hovězí pečeně nakrájená na kostky 900 g, malé oloupané šalotky 12 ks, baby karotky 12 ks, hladká mouka 1 lžíce, červené víno 300 ml, hovězí vývar 300 ml, Kikkoman sójová omáčka 2 lžičky, malé žampiony 100 g, provensálské koření 1 lžička, hladkolistá petržel, nasekaná 4 lžičky Postup: Předehřejte troubu na 160 °C. Osmažte slaninu na pánvi a poté ji přendejte do velkého hrnce.… Celý článek ›
Pomalu pečená kýta na pivu
Publikováno 12.06.2018 v 07:35 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x
Suroviny: hovězí kýta 1,5 kg, sůl, čerstvě namletý pepř, olivový olej 1 lžíce, slanina, pokrájená nadrobno 100 g, cibule, nakrájená na měsíčky 2 ks, dlouhá červená chilli paprička 1 ks, česnek, rozetřený 2 stroužky, černé pivo 500 ml, rajčatová passata 250 ml, čerstvý rozmarýn 4 snítky, bobkový list 2 ks, třtinový cukr 2 lžičky, karotka 1 svazek Postup: Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v… Celý článek ›
Pravý debrecínský guláš s houbami
Publikováno 12.06.2018 v 07:33 v kategorii Hovězí, přečteno: 45x
Ingredience: 250 gramů debrecínské klobásy (paprikové), 1 kuliček středně velká červená cibule, 1 ks středně velká mrkev, 1 ks středně velká petržel, 1/4 kusů celeru, 2 kusy středně velké brambory, 150 g čerstvých hub (žampiónů), 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce oleje, 300 g hovězí kližky Příprava: Na rozpáleném oleji orestujte jemně nakrájenou cibulku… Celý článek ›
Spezzatino
Publikováno 12.06.2018 v 07:31 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x
Suroviny: olivový olej 3 lžíce, hovězí kližka bez kosti a na kostky cca 900 g, šalotka, pokrájená 2 ks, česnek, nadrobno 2 stroužky, suché bílé víno 1 hrnek, drcená rajčata 2 hrnky, hovězí vývar 1–2 hrnky, sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 1 lžička, sůl, pepř, mražený hrášek cca 250 g, brambory, oloupané a na kostky 450 g, hladkolistá petrželka, pokrájená Postup: V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje,… Celý článek ›
Dušené hovězí po florentinsku
Publikováno 12.06.2018 v 07:29 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x
Ingredience: 800g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400g loupaných rajčat v plechovce, 2dcl červeného vína Chianti, 2 stroužky česneku, olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, pepř Postup: Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu na základ a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso, bazalku, sůl a pepř. Po chvíli restování zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar… Celý článek ›
Španělský ptáček
Publikováno 12.06.2018 v 07:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x
Suroviny: hovězí roštěnec 800 g, sůl, pepř, plnotučná hořčice 2 lžíce, buřty 4 ks, vejce 4 ks, nakládané okurky 10 ks, špek 60 g, velká cibule 2 ks, sádlo 2 lžíce, hovězí vývar 600 ml Postup: Maso nakrájejte na asi 200 gramové plátky. Jemně je naklepejte, osolte a opepřete. Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4… Celý článek ›
Zelný hrnec s hovězím masem
Publikováno 12.06.2018 v 07:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 39x
Ingredience: 500 g hovězího masa (nejlépe zadního nebo kližky), 1 bílého zelí, 500 g brambor, 250 g mrkve, 2 cibule, 40 g rostlinného tuku, 1 lžička kmínu, trocha soli, podle chuti čerstvě mletý pepř Postup: Hovězí maso opláchneme, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky. Zelí opereme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Ve… Celý článek ›