CAVATAPPI S KOUSKY TUŇÁKA A ZELENINOU
Publikováno 12.06.2018 v 07:25 v kategorii Těstoviny, přečteno: 27x
Suroviny:800g těstovin Cavatappi, 1 velká konzerva tuňáka - ideálně celé kousky, 2 středně velké cukety, 1 velká červená paprika, 2 střední cibule, 4 lžíce rajčatového protlaku, olivový olej, bazalka, pepř, sůl Postup:Připravíte si omáčku. Cibuli nakrájenou na půlkolečka i papriku na tenké proužky restujete v pánvi na olivovém oleji asi 5 minut, než zelenina krásně zezlátne a lehce změkne. Pak přidáte rajčatový protlak a opět chvíli restujete. Cuketu… Celý článek ›
CRESTE DI GALLO S KUŘECÍM MASEM, BROKOLICÍ A MASCARPONE
Publikováno 12.06.2018 v 07:24 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Suroviny: 1 mascarpone, 600 g těstovin Creste di Gallo, sůl, černý pepř, 1 menší brokolice, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 400 g kuřecích prsou, 100 ml drůbežího vývaru, svazek čerstvé bazalky, 50 g kešu, parmazán Postup: Brokolici rozdělíte na růžičky a dáte vařit v osolené vroucí vodě 3-4 minuty. Poté zcedíte. Vychladlé nakrájíte na menší kousky. Cibuli nakrájíte najemno, česnek na plátky. Restujete na pánvi na… Celý článek ›
CRESTE DI GALLO SE ŠUNKOU A AVOKÁDEM
Publikováno 12.06.2018 v 07:24 v kategorii Těstoviny, přečteno: 34x
Suroviny: 800 g těstovin Creste di Gallo, olivový olej, 2 ks šalotky nasekané najemno, 1 lžička čerstvého rozmarýnu nasekaného najemno, 200 g uzené šunky nakrájené na nudličky, 1 ks avokáda nakrájeného na kostky, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 2 lžíce creme fraiche Postup:Na pánvi rozehřejete olej a šalotku v něm orestujete, dokud nebude měkká. Vmíchejte čerstvý nakrájený rozmarýn. Restujtee další 1–2 minuty. Pak přimícháte všechno ostatní. Velmi… Celý článek ›
Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem a nivou
Publikováno 12.06.2018 v 07:10 v kategorii Těstoviny, přečteno: 28x
Ingredience:250 g čerstvých tagliatelle, 2 šalotky, 150 g anglické slaniny, 100 g baby špenátu, 100 g nivy, 5 sušených rajčat, sůl Postup: Šalotku si nakrájíme na drobno a anglickou slaninu na kostičky. Obojí vhodíme na pánev a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme. Když máme slaninu se šalotkou opečenou, vhodíme na pánev i špenát. Ve chvíli, kdy nám špenát zavadne, přidáme sušená rajčata a pánev odstavíme z… Celý článek ›
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Publikováno 12.06.2018 v 07:08 v kategorii Těstoviny, přečteno: 30x
Suroviny:2 kuřecí prsíčka, grilovací koření, kari koření, sójová omáčka tmavá (nejlépe čínská), bambusové a sójové výhonky, ústřicová omáčka, mrkev, zelí, pórek, sůl dle chuti, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku Postup:Na oleji lehce osmahneme cibulku, česnek (doporučuji jen lehce nakrájet, ne nadrobno). Přidáme na drobno nakrájená kuřecí prsa a smažíme zprudka (je dobré je mít naložené den předem - grilovací koření, trošku kari, sojová… Celý článek ›
Dýňové lasagne s houbami
Publikováno 11.06.2018 v 15:00 v kategorii Těstoviny, přečteno: 30x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce, máslová dýně nakrájená na kostičky 220 g, červená paprika nakrájená na kostičky 1 ks, cibule nakrájená nahrubo 1 ks, česnek jemně nasekaný 2 stroužky, houby nakrájené na plátky 220 g, loupaná krájená rajčata 800 g (2 plechovky), rajčatové pyré 1 lžíce, cukr 2 lžičky, čerstvý tymián 1 lžíce, čerstvý špenát, nakrájený 100 g, lasagne 6–8 plátů, sůl a čerstvě namletý pepř Sýrová omáčka: máslo 75 g, hladká… Celý článek ›
Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve
Publikováno 11.06.2018 v 14:57 v kategorii Těstoviny, přečteno: 30x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce, rozdrcený česnek 4 stroužky, kuřecí vývar 2 hrnky, mléko 1 hrnek, máslo 2 lžíce, suché fettuccine 300 g, sůl, čerstvě namletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku, nasekaná hladkolistá petržel 2 lžíce Postup: V hluboké pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání restujte, až se rozvoní – trvá to 1–2 minuty. Do pánve přidejte kuřecí vývar, mléko, máslo a… Celý článek ›
Fleky se zelím
Publikováno 11.06.2018 v 14:56 v kategorii Těstoviny, přečteno: 18x
Ingredience: 400 g těstovin – fleků, podle potřeby sůl, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 500 g hlávkového zelí, trocha pepře, trocha kmínu, 50 ml vývaru, 80 ml smetany, na vymazání zapékací formy tuk, 100 g nastrouhaného uzeného sýra Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě dle návodu na sáčku. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na lžíci sádla pomalu smažíme do světle růžova najemno nasekanou cibuli. Zelí očistíme, nakrájíme na… Celý článek ›
FUNGHETTO S HOUBAMI A SMETANOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:56 v kategorii Těstoviny, přečteno: 26x
Postup: 600 g těstovin Funghetto, 1/2 větší cibule, přepuštěné máslo, sladká smetana, 2-3 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, bílý pepř, 1 dcl suchého bílého vína Postup: Houby omyjete ve vodě, necháte okapat, nekrájíte je. Na rozpálenou pánev dáte přepuštěné máslo a začnete restovat cibulku. Přidáte houby a promícháte s cibulkou. Zalijete dobrým bílým vínem a necháte vyvařit alkohol. Poté zmírníte plamen a přilejete smetanu. Po chvíli míchání… Celý článek ›
Fusilli Lago di Garda
Publikováno 11.06.2018 v 14:55 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x
Ingredience: těstoviny fusilli, 2 stroužky česneku, bílá kulatá cuketa, rajčata v plechovce, sýr ricotta, šalvěj, rozmarýn, oregano, tymián, olej extra virgin Monini, sůl Postup:Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”. V pánvi na oleji orstujeme stroužky česneku, přihodíme cuketu nakrájenou na kostičky a necháme změknout. Poté česnek vyjmeme, přidáme jednu naběračku rajčat z plechovky, vhodíme těstoviny a promícháme. Dochutíme solí a… Celý článek ›