HRNEC TĚSTOVIN S RAJČATOVOU OMÁČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:55 v kategorii Těstoviny, přečteno: 27x
Suroviny: 600 g těstovin Linguine nebo Spaghetti, 1 plechovka krájených rajčat, 1 ks bílé cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky sušeného chilli, 2 lžičky sušeného oregana, Sůl, čerstvě namletý pepř, 2 snítky čerstvé bazalky, 2 lžíce extra virgin olivový olej, čerstvě strouhaný parmezán Postup: Do velkého hrnce dejte společně na půl přelomené těstoviny, plechovku rajčat, na úzké měsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a… Celý článek ›
Krémové těstoviny s dýňovou omáčkou
Publikováno 11.06.2018 v 14:54 v kategorii Těstoviny, přečteno: 32x
Suroviny: slanina 4 plátky, máslo 2 lžíce, červená cibule, na kostičky 1 hrnek, česnek 1 stroužek, dýně, na kostky 3 hrnky, kuřecí vývar 1 hrnek, čerstvá šalvěj, nadrobno 1 a 1/2 lžíce, čerstvý tymián, nadrobno 1 a 1/2 lžíce, mléko 1 hrnek, sůl, těstoviny cca 900 g Postup: Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte červenou cibuli. Restujte doměkka, asi 1–2 minuty. Poté přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund. Vmíchejte dýni, přilijte vývar a… Celý článek ›
Labužnické těstoviny
Publikováno 11.06.2018 v 14:54 v kategorii Těstoviny, přečteno: 21x
Ingredience: 500 g těstoviny, 1 lžička sůl, 1l voda, 300 g anglická slanina, 1 pórek, 1 paprika, 2 rajče, 1 a půl lžičky podravka, 1 sladká smetana, 1 hermelín, na posypání strouhaný sýr Postup: Těstoviny uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Na pánvičce s olejem mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme očištěný nakrájený pórek, papriku nebo jinou zeleninu, kterou máme zrovna po ruce. Do velké zapékací misky nasypeme uvařené těstoviny… Celý článek ›
Lasagne s hermelínem
Publikováno 11.06.2018 v 14:53 v kategorii Těstoviny, přečteno: 24x
Ingredience:1 cibule, podle potřeby olivový olej, 400 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, trocha soli, 60 g másla, 60 g mouky, 900 ml mléka, 200 g parmazánu, špetka muškátového oříšku, 12 plátků lasagní, 2 hermelíny nebo brie Postup: Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nasekaný špenát a podusíme. Vmícháme česnek a sůl. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a povaříme ji s mlékem. Přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a muškátový oříšek. Na dno… Celý článek ›
Lilkové lasagne
Publikováno 11.06.2018 v 14:52 v kategorii Těstoviny, přečteno: 19x
Ingredience: 100 g větší lilek, pár kapek olivového oleje, špetka soli a pepře, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 rajčat, 500 g mletého hovězího masa, pár kapek worcesterské a chilli omáčky, 1/2 lžičky papriky, 3 lžíce rajčat. Protlaku, trocha oregana, 1 hrst nasekané čerstvé bazalky, 1 lžíce kokosového oleje na smažení, 2 mozzarelly Postup: Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky silné 0,5 cm. Plech vyložíme pečicím papírem. Plátky… Celý článek ›
Linguine s krevetami
Publikováno 11.06.2018 v 14:51 v kategorii Těstoviny, přečteno: 19x
Ingredience: 450 g těstovin linguine, 1 lžíce másla, 3 lžíce červeného vína, 2 lžičky strouhaného parmezánu, 3 stroužky česneku, 1 lžička nakrájené čerstvé petrželky, pepř a sůl podle chuti, 450 g krevet, oloupaných a vyčištěných Postup: Přiveďte vodu a k varu a uvařte těstoviny podle návodu. Ve střední pánvi rozpusťte máslo na středně nízkém stupni. Přidejte víno, sýr, česnek, petržel, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání nechejte… Celý článek ›
Linguine s kuřecími játry
Publikováno 11.06.2018 v 14:51 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Ingredience: 500 g kuřecích jater, 3 rajčata, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 400 g těstovin, podle potřeby sůl, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky oregana, trocha čerstvě mletého pepře, podle chuti sýr Postup: Kuřecí játra dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata zlehka nakrojíme ostrým nožem do kříže a spaříme je v horké vodě. Uvolněnou slupku pak stáhneme a rajčata nakrájíme nadrobno. Větší červenou cibuli oloupeme… Celý článek ›
LINGUINE S MOŘSKÝMI PLODY A RAJČATOVOU OMÁČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:50 v kategorii Těstoviny, přečteno: 42x
Suroviny: 600 g těstovin Linguine, 1 konzerva loupaných rajčat, 800 g mušlí slávek, 400 g mušlí vongole, 300 g kalamářů, 8 krevet, 300 g cherry rajčat, 2 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, Petrželka, olej olivový extra virgin, sůl Postup: Nejprve očistíte bohaté plody moře, mušle, krevety a kalamáry (pokud máte celé, odstraníte i páteř a oči a nakrájíte je na kousky). V pánvi na panenském olivovém oleji osmažíte stroužky česneku, přihodíte mušle a… Celý článek ›
Linguine s uzeným lososem
Publikováno 11.06.2018 v 14:49 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Na 4 porce potřebujete:400 g těstovin linguine, 200 g uzeného lososa v plátcích, 1 cibuli, 100 ml bílého vína, 300 ml smetany (30procentní), 1–2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry, 1 malý svazek čerstvého kopru, sůl, pepř, 1 lžíci másla Postup: Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji zalejte vínem a nechte ho odpařit. Přilejte smetanu, nadrobno nasekaný kopr, citronovou kůru a chvíli povařte. Pak do smetany vmíchejte nakrájené plátky… Celý článek ›
Macaroni s houbami a tymiánem
Publikováno 11.06.2018 v 14:49 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Suroviny: 400 g Makaróny, 200 g hub, 2 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 150 ml smetany, 100 ml bílého vína, Tymián, hrst petržele, olivový olej, sůl, pepř Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji zpěníme najemno nasekanou šalotku s česnekem, přidáme houby, tymián a krátce zarestujeme. Houbovou směs zastříkneme bílým vínem a necháme vydusit. Poté přilijeme smetanu, provaříme a vznikne nám krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Do takto… Celý článek ›