Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Houbové tagliatelle

Publikováno 11.06.2018 v 10:17 v kategorii Houby, přečteno: 22x

Houbové tagliatelle

Ingredience: 500 g těstoviny tagliatelle, 500 g hřiby čerstvé, 1 svazeček petrželka nasekaná, 3 stroužky česnek, 2 polévkové lžíce olej olivový, 4 polévkové lžíce víno bílé Postup přípravy: Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření těstoviny sceďte. Na olivovém oleji osmahněte na plátky nakrájený česnek, přidejte podélně nakrájené hříbky a opečte je dozlatova. Pak je zastříkněte vínem a nechte ho odpařit. Nakonec v… Celý článek ›


Houbový Stroganoff

Publikováno 11.06.2018 v 10:16 v kategorii Houby, přečteno: 19x

Houbový Stroganoff

Suroviny: rostlinný olej 1 lžíce, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, houby 500 g, vývar 50 ml, paprika 1 lžička, zakysaná smetana 3 lžíce, petrželka 4 lžíce, sůl, pepř Postup:Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a houby a za stálého promíchávání je 5 až 10 minut smažte. Podlijte vývarem, poprašte paprikou, solí a pepřem a ještě 5 minut poduste. Před podáváním vmíchejte smetanu, jen aby se prohřála. Jídlo… Celý článek ›


Houbový špíz

Publikováno 11.06.2018 v 10:14 v kategorii Houby, přečteno: 21x

Ingredience: 500g stehenních kuřecích řízků, 400g čerstvých hub - nebo žampiony, 1 svazek jarní cibulky - nakrájené na 3 cm kousky Na marinádu: 80 ml tmavé sójové omáčky, 3 lžíce sladkého rýžového vína Mirin, 1 lžíce zázvoru - najemno nastrouhaného, 1 lžíce cukru krupice, 2 špetky mletého bílého pepře, 3 lžíce sladkého sherry Postup: V rendlíku promíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, zázvor, cukr, pepř, sherry a na mírném ohni míchejte,… Celý článek ›


Hříbkový krém po valašsku

Publikováno 11.06.2018 v 10:13 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Suroviny: máslo 100 g, mrkev 100 g, celer 100 g, kořenová petržel 100 g, cibule 1 ks, hladká mouka 50 g, čerstvé hřiby 200 g, smetana 150 ml, vývar nebo voda 500 ml, sůl a čerstvě namletý pepř Postup:Na másle orestujte dozlatova nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nakrájenou cibuli a krátce orestujte. Zaprašte hladkou moukou, zalijte vývarem, osolte, opepřete a provařte společně s očištěnými a nakrájenými hříbky cca 20 minut. Zalijte smetanou a rozmixujte… Celý článek ›


Hříbky nadivoko

Publikováno 11.06.2018 v 10:12 v kategorii Houby, přečteno: 16x

Ingredience:750 g čerstvých hříbků, 75 g uzené slaniny, 300 ml silného hovězího vývaru, 1 mrkev, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, sůl, pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, citronová kůra Postup: Šalotku i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu a… Celý článek ›


PLNĚNÉ ŽAMPIONY

Publikováno 11.06.2018 v 10:12 v kategorii Houby, přečteno: 19x

Ingredience: žampiony 12 ks, olivový olej 6 lžic, velká cibule 1 ks, slanina 150 g, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvé nasekané bylinky (petrželka, bazalka, rozmarýn...) + pár lístků bazalky na ozdobu, strouhaný sýr (např. Eidam) 100 g, sůl, čerstvé listy rukoly Postup: Houby očistěte a odstraňte nohy. Do spodních stran kloboučků udělejte otvory. Houby naskládejte do zapékací misky. Připravte si náplň: na olivovém oleji zpěňte jemně nakrájenou cibulku a… Celý článek ›


Plněné žampiony balkánským sýrem

Publikováno 11.06.2018 v 10:10 v kategorii Houby, přečteno: 1039x

Plněné žampiony balkánským sýrem

Potřebujeme: žampiony, balkánský sýr, 2 stroužky česneku, olivový olej, pepř, sušený tymián, oregano, hrst strouhanky Postup: Žampiony očistíme a naplníme je směsí, kterou připravíme z nastrouhaného sýra, koření a vše zakápneme olejem. Směs v žampionech lehce posypeme strouhankou. Pečeme při 200°C 15 minut. Celý článek ›


Ragú z hlívy ústřičné

Publikováno 11.06.2018 v 10:09 v kategorii Houby, přečteno: 58x

Ragú z hlívy ústřičné

Ingredience: 300 g čistých plodnic hlíva ústřičná, 50 g mražený hrášek, 5 kuliček nové koření, 3 ks bobkový list, 3 stroužky česnek, 3 ks rajčata, 1 ks mrkev, 1 velká cibule, 1 řapík řapíkatý celer, 1 ks i se zelenou částí lahůdková cibulka, 1 dl bílé víno, 1 ks chilli paprička, 1 kostka zeleninový bio bujón, 1 lžíce Hraška na zahušťování, kousek velikosti mrkve celer, čerstvě mletý pepř, sůl, olej, na ozdobu petrželka Příloha: brambory,… Celý článek ›


Soté z hříbků

Publikováno 11.06.2018 v 10:09 v kategorii Houby, přečteno: 31x

Ingredience:200-400 g čerstvých hřibů, ½ cibule, 1 stroužek česneku, pár kapek octa balsamico, citronová šťáva, hrst petrželové natě, hrst pažitky, rozmarýn, tymián, olej extra virgin, sůl, pepř Postup: V pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku a česnek do zlatova, přidáme hřiby nakrájené na větší kousky, promícháme, osolíme
a opepříme a necháme chvíli restovat. Poté zakápneme citronovoušťávou a balsamikovým octem, přidáme… Celý článek ›


Zadělávané bedly s pancettou

Publikováno 11.06.2018 v 10:08 v kategorii Houby, přečteno: 26x

Ingredience: 2 velké čerstvé bedly, 4 plátky italské slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 dl bílého vína, 1 dl smetany, citronová šťáva, majoránka, máslo, sůl, pepř Postup: Na másle orestujeme nasekanou cibulku a česnek do zlatova. Bedly očistíme a nakrájíme na proužky, přidáme do pánve a osolíme. Po chvíli restování přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté můžeme podlít smetanou a pár minut povaříme. Mezitím si… Celý článek ›