Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a křenové zelí
Publikováno 11.06.2018 v 09:46 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 28x
Suroviny: Knedlíky: brambory (varný typ C) 800 g, vařené uzené maso 300 g, hrubá mouka 180 g, krupice 80 g, vejce 2 ks, sůl 1 lžička, hladká mouka na vál, sádlo 2 lžíce, cibule 1 ks Zelí: sádlo 1 lžíce, cibule 1 ks, jablko 1 ks, červené kysané zelí 500 g, čerstvý nebo nakládaný strouhaný křen 1 lžíce, cukr, sůl či ocet podle chuti Postup: Uvařte si předem brambory ve slupce a nechte je úplně vychladnout. Mezitím připravte zelí: v kastrůlku na lžíci… Celý článek ›
Špekové knedlíky se zelím
Publikováno 11.06.2018 v 09:45 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 24x
Ingredience: 300 g suchého pečiva, 150 g špeku, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 cibule, 1 dl mléka, 1 hlávkové zelí, 2 dl slunečnicového oleje, 1 dl vinného octa, hrst pažitky, parmazán na posypání, máslo, kmín, sůl, pepřPostup: V míse rozdrobíme suché pečivo a přidáme na másle osmaženou cibulku, nasekanou pažitku a špek nakrájený na kostičky. Osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Namočíme si ruce do… Celý článek ›
Fantastické knedlíčky ze staršího pečiva se slaninou
Publikováno 11.06.2018 v 09:44 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 28x
Suroviny: 200 g staršího pečiva (chléb nebo rohlíky), 100 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g slaniny, podle chuti sůl a pepř, trochu petrželka, na zahuštění dětská krupice, 2 ks vejce, Pl olej Postup: Slaninu nakrájíme na drobno (nakrájejte opravdu na menší kousky, aby se vám knedlíčky po uvaření nerozpadávali) a na rozpálené pánvi, na které jsme rozpálili 2 lžíce oleje orestujeme dozlatova. Starší pečivo (rohlíky nebo chleba) nakrájíme na kostičky a… Celý článek ›
Hrníčkové knedlíky
Publikováno 11.06.2018 v 09:43 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 27x
Suroviny: 2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky polotučného mléka, 4 hrnky rohlíků pokrájených na kostičky (cca 5 ks), 4 vejce, 1 lžička soli, zelená petrželová nať, máslo na vymazání hrnečků Postup: Připravte si čtvrtlitrový hrneček jako odměrku. Rohlíky, ideálně den staré, nakrájejte na malé kostičky. Čím menší, tím lepší. Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem a nechejte je prosušit v troubě zahřáté na 80 °C, dokud nebudou na povrchu… Celý článek ›
Chlupaté knedlíky z cukety
Publikováno 11.06.2018 v 09:40 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 21x
Ingredience: 1 velká nebo 2 menší cuketa, trocha soli, o 150 g méně než cukety hrubá mouka, 1 vejce, 1 lžíce dětská krupička Postup: Cuketu omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a hodně osolíme. Necháme ji alespoň 15 minut vypotit. Potom vymačkáme veškerou přebytečnou vodu a cuketu zvážíme. Promícháme ji s hrubou moukou, které musí být o 150 g méně. Dále přidáme krupičku a vejce a podle chuti přisolíme. Pravděpodobně to nebude potřeba, protože v… Celý článek ›
Krupicové knedlíky jahodové
Publikováno 11.06.2018 v 09:39 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 23x
Ingredience: 20 dkg krupice, 1/2 l mléka, 1 lžíce cukru krupice, 1 špetka soli, 30 dkg mouky hrubé, 2 vejce, 50 dkg jahod, 4 lžíce moučkového cukru na posypání, 40 g Másla rozpuštěného Příprava: Z mléka, krupice, cukru a malé špetky soli uvaříme kaši. Po zchládnutí zapracujeme vejce a hrubou mouku. Odebíráme kousky těsta, zabalíme jahody. Vaříme ve vroucí vodě po vyplavání na hladinu 3-5 minut. Omastíme máslem, posypeme moučkovým cukrem, strouhaným… Celý článek ›
Lučinové knedlíky
Publikováno 11.06.2018 v 09:38 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 57x
Seznam přísad: 6 ks starší houska, 1 dl mléko, 50 g máslo, 200 g lučina, 1 ks vejce, 40 g hrubá mouka, 1 lžíce sekaná zelená petrželka, Sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 ks bílek, 100 g anglická slanina (nemusí být) Postup přípravy: Housky nakrájíme na kostičky. Přelijeme je mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme lučinu, vejce, hrubou mouku, nasekanou petrželku, trochu soli a špetku muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z… Celý článek ›
Mačkané knedlíky
Publikováno 11.06.2018 v 09:36 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 29x
Suroviny: hladká mouka 500 g, mléko 1 hrnek, meruňky, vypeckované, rozpůlené 20 ks, sůl Postup: V hluboké míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přilijte horké mléko a vypracujte tvárné těsto. Začněte vařečkou a po chvilce pokračujte v hnětení těsta rukou. Pokud se těsto bude příliš lepit, přisypte mouku, ke drolivému těstu přilijte trošku horkého mléka. Ještě teplé těsto rozválejte na placku a rozkrájejte ji nožem na čtverečky. Na každý čtvereček… Celý článek ›
Pekařské knedlíčky
Publikováno 11.06.2018 v 09:35 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 78x
Ingredience: 30 g máslo, 1 vejce, 100 g den staré žemle, mléko na navlhčení, 30 g hrubá mouka, 50 g strouhanka, dle chuti sůl a pepř, trocha muškátového květu, olej na smažení Postup:V míse smícháme máslo, vejce, žemle namočené v mléce a dobře vymačkané, mouku, strouhanku a utvoříme hustou směs. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem (s ním opatrně, při velkém množství je směs hořká). Ze směsi tvarujeme kuličky, které osmažíme v dostatku… Celý článek ›
Tvarohové knedlíky trochu jinak
Publikováno 11.06.2018 v 09:34 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 26x
Ingredience: 250 dkg tvarohu, 15 dkg cukru, 1/2 l mléka, 10 dkg pšeničné krupice, 30 dkg strouhanky, 3 lžíce oleje Příprava: Cukr a krupici svaříme v mléce na hustou kaši. Po vystydnutí kaše do ní zapracujeme tvaroh a dáme na 20 minut do lednice. V oleji pražíme strouhanku do zlatova a dochutíme ji cukrem. Z krupičné hmoty vytvoříme malé knedlíčky a obalíme je ve strouhance! Před podáváním je dáme ještě na 20 minut do lednice! Celý článek ›