Pomazánka z kořenové zeleniny
Publikováno 11.06.2018 v 09:06 v kategorii Pomazánky, přečteno: 27x
Suroviny: mrkev 70 g, bulvový celer 50 g, kořenová petržel 50 g, cibule 70 g, olej 1 lžíce, hořčice 1 lžíce, majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 2 lžíce, sůl a čerstvě namletý pepř, čerstvá pažitka, nasekaná Postup: Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte najemno. Všechnu zeleninu pozvolna poduste na oleji doměkka. Nechte vystydnout. Smíchejte s hořčicí, majonézou a ochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou pažitku. Celý článek ›
Pomazánka z červené řepy a křenu
Publikováno 11.06.2018 v 09:05 v kategorii Pomazánky, přečteno: 23x
Ingredience: 200g červené řepy, 250g tvarohu, 1 lžíci jemně nastrouhaného křenu nebo křenové pasty (Krenex), vodu podle potřeby, rostlinný olej, ocet podle chuti, kmín, 2 bobkové listy, mletý pepř a sůl Postup: Řepu před vařením omyjeme, ale neloupeme. Vaříme ji doměkka (přibližně hodinu) ve vodě s půl lžičkou kmínu, bobkovým listem a lžičkou soli. Po vaření řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Necháme na cedníku okapat, případně z ní vytlačíme… Celý článek ›
Pomazánka z červené řepy a ořechů
Publikováno 11.06.2018 v 09:05 v kategorii Pomazánky, přečteno: 27x
Ingredience: 200g červené řepy, 60g strouhaných vlašských ořechů, 2 lžíce másla, 1 pálivou papriku, 200g pomazánkového másla, vodu podle potřeby, rostlinný olej, ocet, kmín, 2 bobkové listy, mletý pepř a sůl Postup: Řepu před vařením omyjeme, ale neloupeme. Vaříme jo doměkka (přibližně 1 hodinu) ve vodě s půl lžičkou kmínu, bobkovým listem a lžičkou soli. Po uvaření řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Necháme na cedníku okapat, případně z… Celý článek ›
Pomazánka z uzené makrely
Publikováno 11.06.2018 v 09:04 v kategorii Pomazánky, přečteno: 30x
Ingredience: 1 uzenou makrelu, 1 cibuli, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci másla, 100g taveného sýra, 1 sterilizovaný okurek, 4 lžíce tatarské omáčky (nebo bílý jogurt), bylinky na ozdobu, špetku mleté pálivé papriky, 0,5 mleté sladké papriky, mletý pepř a sůl Postup:Makrelu opatrně vykostíme a maso rozmačkáme vidličkou tak, aby zůstaly větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky nastrouháme. Máslo, sýr, tatarskou omáčku a hořčici… Celý článek ›
Rybí pomazánka s Lučinou
Publikováno 11.06.2018 v 09:03 v kategorii Pomazánky, přečteno: 24x
Ingredience: 1 krabička olejovek, 1 Lučina, 2 lžíce pomazánkového másla, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 cibule, hořčice, sůl Postup: Lučinu rozmícháme s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Z olejovek slijeme přebytečný olej a ryby i s kostmi rozmělníme. Potom je vmícháme do misky a dochutíme hořčicí a solí. Na ozdobu můžeme použít červenou nakládanou kapii nebo petrželovou nať. Celý článek ›
Šunkovo-květáková pomazánka
Publikováno 11.06.2018 v 09:02 v kategorii Pomazánky, přečteno: 32x
Suroviny: kvalitní šunka 200 g, uvařený květák 200 g, malá červená cibule 1 ks, majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 3 lžíce, nakládaný zelený pepř 2 lžíce, sůl Postup: Šunku a květák rozmixujte najemno. Smíchejte s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochuťte solí. Celý článek ›
Vajíčková pomazánka
Publikováno 11.06.2018 v 08:57 v kategorii Pomazánky, přečteno: 26x
Co potřebujeme: 2 balení Lučina 100 g, ⅓ okurky, hrst slunečnicových semínek, 2 vařená vejce, pepř a sůl, petrželka Postup: Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a… Celý článek ›
Bramborový salát po italsku s jablky
Publikováno 11.06.2018 v 08:54 v kategorii Saláty, přečteno: 22x
Suroviny: 250 g vařených brambor, 250 g šunky nebo šunkového salámu 200 g sladkokyselých okurek, 80 g cibule, 100 g čerstvých nebo kompotovaných jablek, sůl, mletý pepř, lžička worcestrové omáčky, 1 lžíce octa, 400 g okořeněné nebo rajčatové majonézy Postup: Brambory, šunku nebo salám, cibuli a jablka nakrájíme na jemné nudličky, přidáme na nudličky nakrájené, lehce vymačkané okurky. Osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a octem a dobře promícháme.… Celý článek ›
Bramborový salát po norsku s rybou
Publikováno 11.06.2018 v 08:53 v kategorii Saláty, přečteno: 23x
Suroviny: 500 g vařených brambor ve slupce, 250 g zmrazeného rybího filé, 40 g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, jemně rozsekanou pažitku, 150 g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka Okořeněná majonéza: 300 g majonézy základní, 2 lžíce octa nebo citrónové šťávy, lžička obyčejné hořčice, lžička moučkového cukru, mletý bílý pepř, sůl, lžička worčestrové omáčky Postup: Základní majonézu dáme do porcelánové misky a postupně… Celý článek ›
Bramborový salát vojenský špekáčkový
Publikováno 11.06.2018 v 08:52 v kategorii Saláty, přečteno: 59x
Suroviny: 350 g špekáčků, 350 g vařených brambor, 150 g sladkokyselých okurek, 100 g cibule, 100 ml vývaru z kostky, 1/8 l octa, 2 lžíce oleje, lžička obyčejné hořčice, sůl, mletý černý pepř Postup: Oloupané špekáčky, nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s cibulí na kostičky, zalijeme polovičkou octa a postavíme na hodinu do chladničky. Čerstvě uvařené brambory oloupeme a na kolečka nakrájené, ještě teplé, polijeme horkým vývarem z masoxu. Do… Celý článek ›