Hermelínový salát
Publikováno 11.06.2018 v 08:51 v kategorii Saláty, přečteno: 24x
Ingredience: 2 jarní cibulky, 1 červená cibule, 250 g cherry rajčátka, 200 g klobása, 200 g hermelín, 100 g majonéza, 100 g kysaná smetana, 1 lžička hořčice, trocha soli, pepře a cukru, pár kapek citronové šťávy Postup: Jarní cibulky očistíme, červenou cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, klobásy na kolečka, hermelíny na kostičky. V misce promícháme majonézu, kysanou smetanu a hořčici. Dochutíme solí,… Celý článek ›
Okurkový salát s oříšky
Publikováno 11.06.2018 v 08:50 v kategorii Saláty, přečteno: 31x
Ingredience:2 ks salátových okurek, 2 ks šalotky, 0,5 šálku nesolených arašídů, 5 snítek čerstvého koriandru - nakrájeného Na zálivku: 60 ml čerstvé limetové šťávy, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce pískového cukru, 1,5 lžičky chilli omáčky, 1 lžíce čerstvého zázvoru - jemně strouhaného, 2 špetky soli Postup přípravy: Hrubě nasekané arašídy orestujte nasucho v pánvi. V misce prošlehejte limetovou šťávu, olej, cukr, sůl, chilli omáčku a… Celý článek ›
Párkový salát
Publikováno 11.06.2018 v 08:49 v kategorii Saláty, přečteno: 36x
Ingredience: 500 g párky, 4 cibule, olej Lák: 4 lžíce ocet, 4 lžíce kečup, 4 lžíce worcesterská omáčka, 4 lžíce olej, 4 lžíce hořčice, 1/2 lžičky sůl, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky paprika sladká mletá, 8 lžic voda Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka, párky na půlkolečka a dáme je do mísy. Na lák svaříme ocet, olej, hořčici, kečup a worcester. Na nálev smícháme vodu, sůl, chilli a sladkou papriku. Také svaříme a promícháme s lákem. Hotovou… Celý článek ›
Salát Ceasar
Publikováno 11.06.2018 v 08:48 v kategorii Saláty, přečteno: 17x
Potřebujeme: kuřecí maso, slaninu, ledový salát, sójová omáčka, hermelín, rajčata, zelené olivy, sůl Popis: Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kousky a osolíme, na malé kousky rovněž nakrájíme slaninu. Orestujeme na pánvi, zakápneme sójovou omáčkou. Ledový salát omyjeme. Do mísy jej pak natrháme na malé kousky, přidáme hermelín nakrájený na kostičky, rajčata na měsíčky, zelené olivy a nakonec orestované maso z pánve. Naservírujeme na talíř,… Celý článek ›
Snídaňový salát s tvarohem a zeleninou
Publikováno 11.06.2018 v 08:47 v kategorii Saláty, přečteno: 27x
Suroviny:Paprika lahůdková mletá, Bylinková sůl, 1 čerstvá okurka, 2 oloupaná rajčata, Pepř barevný Mlýnek, 200 g tvarohu, 1 malá jarní cibulka, 0.5 svazku pažitky, 1 svazek ředkviček Způsob přípravy: Tvaroh dáme do velké mísy. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Všechny ingredience smícháme se sýrem a dochutíme solí, pepřem a paprikou. Můžeme přidat taky slunečnicová nebo dýňová semínka. Celý článek ›
Těstovinový salát s mořskými plody
Publikováno 11.06.2018 v 08:41 v kategorii Saláty, přečteno: 297x
Ingredience: 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 350 g mražených mořských plodů, 100 ml suchého bílého vína, 80 g rajčatového protlaku, 3 rajčata, trocha soli a pepře, 400 g těstovin Postup: Na rozpáleném oleji necháme rozvonět nasekaný česnek a vmícháme mořské plody. Promícháme, zakryjeme poklicí a na mírném ohni krátce podusíme. Přilijeme víno, povaříme a vmícháme protlak s pokrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a dusíme ještě 4… Celý článek ›
Těstovinový salát se slaninou
Publikováno 11.06.2018 v 08:41 v kategorii Saláty, přečteno: 23x
Ingredience: 1/2 balení vrtulí, trocha soli, 2 červené papriky, 1 okurka, 3 rajčata, 3 lžíce olivového oleje, 1 sáček tatarské omáčky, asi 200 g anglické slaniny, 100 g eidamu, 1 ledový salát Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a pak je propláchneme ve studené vodě. Nadrobno nakrájíme papriky, okurku i rajčata a smícháme s uvařenými těstovinami. Přidáme olivový olej, tatarskou omáčku a opečenou na kostky nakrájenou anglickou slaninu bez omastku. Celý… Celý článek ›
Babiččina fazolová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 08:38 v kategorii Polévky, přečteno: 21x
INGREDIENCE: 500 g uzeného masa + 2 kg uzených kostí (žeber), 300 g červených fazolí (namočíme den předem), 1 velká cibule, sušená paprika, 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky, sádlo nebo olej, ocet, sůl, pepř Postup: Nejprve si pokrájíme cibuli nadrobno. Rozpálíme hrnec a do něj vložíme 1 lžíci sádla. A ihned přidáme cibuli. Restujeme do zlatova. Poté cibuli zaprášíme lžící sušené papriky, restujeme minutu a zalijeme 4 litry vody. Přidáme… Celý článek ›
Bazalkový krém s parmazánovými chipsy
Publikováno 11.06.2018 v 08:37 v kategorii Polévky, přečteno: 52x

Ingredience: 2 větší brambory, 2 kostky zeleninový bio bujón, 2 stroužky česnek, 1 dl šlehačka, 1 cibule, 1 svazek bazalka, čerstvě mletý pepř, olivový olej Chipsy: 40 g parmazán Postup: Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme 1,2 litru horké vody. Přidáme rozdrobený bujón a pepř. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku, včetně stonků, omyjeme, osušíme a vhodíme… Celý článek ›
BLESKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLÉVKA
Publikováno 11.06.2018 v 08:35 v kategorii Polévky, přečteno: 32x

Seznam: kukuřice 400 gramů (mražená), paprika červená 1 kus, vývar zeleninový 1,2 litru, máslo 2 lžíce, cibule červená 1 kus, česnek 3 stroužky, paprika chilli 1 kus, petržel hladkolistá 1 hrst, sůl, pepřPostup: V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak vsypte kukuřici a krátce opečte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 10 minut, dokud kukuřice zcela nezměkne. Odložte stranou asi 2 naběračky kukuřice a zbytek… Celý článek ›