Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Gazpacho

Publikováno 11.06.2018 v 07:46 v kategorii Polévky, přečteno: 15x

Suroviny: 2 x 400 g krájených rajčat s bazalkou, 2 salátové okurky, 2 zelené papriky, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 2 plátky toustového chleba, hrst lístků čerstvé bazalky, 100 + 50 ml extra panenského olivoveho oleje, 2 lžíce vinného octa, římský kmín, pepř, sůl, 100 ml smetany ke šleháni, žloutek, 4 krevety Postup: Zeleninu a chléb nakrájejte nadrobno a promíchejte s kořením, octem a olejem (100 ml). Překryjte folií a nechejte marinovat v lednici alespoň 2… Celý článek ›


GAZPACHO

Publikováno 11.06.2018 v 07:46 v kategorii Polévky, přečteno: 16x

Seznam: rajčata 300 gramů, paprika červená 2 kusy, okurka salátová 1/2 kusu, česnek 1 stroužek, olej olivový 100 mililitrů, ocet vinný 50 mililitrů, kmín římský 1 špetka, vejce 1 kus (vařené), paprika (na ozbodu), pistácie (drcené na ozdobu), sůl, pepř Postup: Zeleninu nakrájejte na kousky, česnek prolisujte. Vložte do nádoby, přidejte 50ml studené vody nebo tři větší kostky ledu – podle toho, jak rychlé chcete zchlazení. Rozmixujte a dochuťte olejem,… Celý článek ›


Gobova juha - polévka z hříbků

Publikováno 11.06.2018 v 07:45 v kategorii Polévky, přečteno: 32x

Gobova juha -  polévka z hříbků

Suroviny: máslo, střední cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, mletá sladká paprika 1 lžička, mletá pálivá paprika 1 lžička, hřib smrkový "pravák", středně velký 5 ks, menší mrkev 2 ks, velká brambora 1 ks, voda 1,5 l, sůl, čerstvě namletý černý pepř, čerstvý libeček 1 snítka, čerstvá hladkolistá petržel 2 snítky, smetana ke šlehání 1 kelímek, hladká mouka 1 vrchovatá lžíce Postup: Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj najemno nakrájenou… Celý článek ›


Gulášová polévka s paprikami

Publikováno 11.06.2018 v 07:44 v kategorii Polévky, přečteno: 22x

Gulášová polévka s paprikami

Seznam přísad: 1/2 kg přední hovězí maso, 2 ks červená cibule, 3 stroužek česnek, kousek sádlo, 1 plechovka rajčatový protlak, 1 lžíce mletá sladká paprika, trochu mletý nebo drcený kmín, 1 a 1/2 l voda nebo vývar, 1/2 kg brambor, 1 ks červená paprika, 1 ks žlutá paprika, 1 ks párek nebo klobása, Sůl, pepř mletý, zelená petrželka na ozdobu Postup: Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve… Celý článek ›


Houbová cibulačka

Publikováno 11.06.2018 v 07:43 v kategorii Polévky, přečteno: 20x

Ingredience:1 l silného hovězího vývaru, 2 hrsti sušených hřibů, 6 cibulí, 2 lžičky cukru, 2 lžíce másla, 1 lžička sušeného tymiánu, sůl, pepř Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, cukr, tymián a dobře osolíme. Na mírném plameni cibuli necháme karamelizovat alespoň 30 minut do zhnědnutí. Pokud se cibule přichytí na dno, podlijeme ji trochou vody a pokračujeme. Sušené hřiby si mezitím… Celý článek ›


Houbovo-cibulová polévka

Publikováno 11.06.2018 v 07:42 v kategorii Polévky, přečteno: 22x

Houbovo-cibulová polévka

Ingredience: 3  cibule, 30 g másla, 100  g polévkové zeleniny (směs podle vlastní chuti, může být i mražená), 1 velký brambor, 150 g hub (čerstvé, mražené nebo sušené), dle potřeby sůl a pepř, 1 l vývaru, 200 ml octa4  vejce, na ozdobu kousek natě z jarní cibulky Postup: Cibule nakrájíme na půlměsíčky a zpěníme na másle. Přidáme zeleninu, oloupaný brambor nakrájený na kolečka, houby, sůl a pepř. Vše zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.… Celý článek ›


Hrášková polévka s kuřecím a těstovinou

Publikováno 11.06.2018 v 07:41 v kategorii Polévky, přečteno: 22x

Hrášková polévka s kuřecím a těstovinou

Ingredience: 50 dkg hrášku, 2 ks mrkve, 1 ks kořen petržele, 20 dkg kuřecích prsou, 1 ks cibule, 1 svazek petrželky, 1 svazek mladého celeru, 1 ks zelené papriky, 1 ks rajče, 2 lžička soli, 2 lžičky Knorr Aromat, 5 lžic pšeničné mouky, 1 lžička mletého černého pepře, 1 ks vejce, 0,5 dl oleje, 4 l vody, 1 lžička mleté papriky Příprava: Do hrnce vlijeme olej, přidáme omytou nakrájenou zeleninu, na nudličky nakrájené kuřecí maso, posypeme Knorr Aromatem,… Celý článek ›


Chalupářský boršč

Publikováno 11.06.2018 v 07:40 v kategorii Polévky, přečteno: 21x

Potřebujeme:200 g paprikové klobásy, 100 g uzené slaniny, 200 g brambor, 100 g cibule, 100 g rajčat, 100 g červené řepy, 100 g kysaného zelí, 100 g kořenové zeleniny, 150 g bílého jogurtu, bobkový list, nové koření, sůl Postup: Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka. Ochutíme, mírně osladíme a na… Celý článek ›


Indiánská polévka

Publikováno 11.06.2018 v 07:38 v kategorii Polévky, přečteno: 23x

Indiánská polévka

Suroviny: 1 balení červených fazolí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce sladké papriky, 120 ml zakysané smetany, 200 g goudy, 2 klobásy, špetka chilli, 2 lžíce hladké mouky, bazalka na ozdobu, sůl, pepř Postup: Nejdříve uvaříme fazole. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme klobásu nakrájenou na malé kostičky, potom sladkou papriku a hladkou mouku. Hotovou jíšku zalijeme trochou vody, přidáme fazole klidně i s vodou, okořeníme a vaříme do měkka.… Celý článek ›


Indická polévka s rýží

Publikováno 11.06.2018 v 07:37 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Indická polévka s rýží

Ingredience:1 cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička karí, 1 masový bujon, 50 g rýže, 1 žloutek, 4 lžíce zakysané smetany Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme hladkou mouku a karí koření. Usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme jedním litrem vody a dobře rozmícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme masový bujon, může být z kostky i z vaničky, a dobře… Celý článek ›