Indická polévka z čočky
Publikováno 11.06.2018 v 07:36 v kategorii Polévky, přečteno: 20x
Ingredience: červená čočka (250g), dvě cibule, dva stroužky česneku, dvě mrkve, plechovku rajčat, koriandr, kurkuma, chilli, mletý kmín, sůl a pepř, bílý jogurt, mléko, vývar, citron Postup: Čočku propláchněte a dejte vařit ve vývaru (8,5 dcl) spolu s pokrájenou cibulí, česnekem, mrkvemi a rajčaty. Vše vařte asi 30 minut. Mezitím si připravte koření. Na pánvi opražte lžičku koriandru, lžičku chilli (pokud nechcete, aby byla polévka pálivá, vynechejte),… Celý článek ›
Italská rybí polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:34 v kategorii Polévky, přečteno: 19x

Ingredience: 1,5 l vody, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 500g rybího masa, 1 ks mrkve, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 ks rajčat - oloupaná, 50g suchých špaget, 2 lžíce koriandru – nasekaného, 3 špetky soli Postup:Vodu přiveďte k varu, přidejte oloupanou nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, bobkový list a ryby. Vařte 20 minut. Vývar sceďte. Na oleji s máslem orestujte oloupanou, nakrájenou mrkev, přidejte oloupaná, nakrájená… Celý článek ›
Jemná polévka z rybího filé
Publikováno 11.06.2018 v 07:34 v kategorii Polévky, přečteno: 22x
Ingredience: 2 lžíce hladká mouka, mletý černý pepř, 50 g máslo na jíšku, 1 hrnek mléko nebo smetana, Sůl, 1 špetka mletý muškátový oříšek, 1/2 balíčku zmražená zelenina pod svíčkovou, 80 g máslo na smažení, 400 g rybí filé, 1 lžička Vegeta speciál Postup: Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou. Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme,… Celý článek ›
Jemný česnekový krém s hříbky
Publikováno 11.06.2018 v 07:33 v kategorii Polévky, přečteno: 21x

Suroviny: česnek, oloupaný 10 stroužků, olivový olej 4 lžíce, hřebíček 1 ks, bobkový list 2 ks, čerstvý tymián 2 snítky + na ozdobu, majoránka 2 snítky + na ozdobu, zeleninový vývar 1,2 litru, brambory, nejlépe typu C, oloupané 700 g, sůl a čerstvě namletý pepř, muškátový květ 1 špetka, smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml, čerstvé hříbky (nebo hrst sušených hub) 2 pořádné hrsti, čerstvé pečivo k podávání Postup: Stroužky česneku nahrubo… Celý článek ›
Jitrnicová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:32 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Na 1 litr polévky budeme potřebovat:2 jitrnice, 3 stroužky česneku, pepř, majoránku, sůl, polévkové koření Postup: Do 1 litru vody vymačkáme jitrnice a necháme chvilku povařit. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Pokud je potřeba dosolíme a kdo chce, může polévkové koření. Celý článek ›
Kedlubnová smetanová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:30 v kategorii Polévky, přečteno: 19x
Ingredience: 50 dkg kedluben, 2 ks mrkve, 2 lžička Knorr Aromat, 2 lžíce pšeničné mouky, 2 dl zakysané smetany, soli Příprava: Zeleninu očistíme. Kedlubny nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka (nebo kdo chce na nudličky). Dáme vařit do tolika vody, aby zelenina byla ponořena. Podle chuti osolíme a přidáme Knorr Aromat. Pod pokličkou vaříme 20 minut. Zahustíme tak, že 2 dl zakysané smetany rozmícháme se 2 lžícemi mouky a rozředíme trochou polévky. Nakonec… Celý článek ›
Klobásková polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:29 v kategorii Polévky, přečteno: 20x

Ingredience: 4 ks tenká papriková klobáska na grilování, 2 ks brambory, 1 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks mrkev, dle chuti petržel, dle potřeb olej Příprava: Na oleji v pánvi orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev. Syrové paprikové klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, kde následně vidličkou ještě promačkáme a poté přidáme do pánve k opékající se cibuli. V pánvi opékáme a snažíme se nejlépe obsah pánve… Celý článek ›
Kořeněná čočková polévka s křupavou slaninou
Publikováno 11.06.2018 v 07:28 v kategorii Polévky, přečteno: 31x
Suroviny: olivový olej 80 ml, mrkev, jemně posekaná 1 ks, celer, jemně posekaný 1 řapík, cibule, jemně posekaná 1 ks, česnek, nakrájený na jemné plátky 3 stroužky, sladká paprika 1 lžička, koření Pav Bhaji Masala 1/2 lžičky, chilli paprička, podélně rozpůlená 1 ks, čerstvě namletý pepř, kuřecí nebo zeleninový vývar 2 l, zelená čočka 500 g, slanina v celku 300 g, bouquet garni (směs petrželky, majoránky, tymiánu a bobkového listu) 1 ks na krutony: den… Celý článek ›
Krabí polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:27 v kategorii Polévky, přečteno: 15x
Ingredience:50 g máslo, 50 g hrášek sterilizovaný, 50 g kukuřice sterilizovaná, 100 g krabí tyčinky, 1 vejce, dle potřeby bylinky zelené Postup:Rozehřejeme v hrnci trochu másla‚ přidáme zeleninu a krabí tyčinky nakrájené na kostičky. Chvíli smažíme. Zalijeme litrem vroucí vody a vaříme. Ochutíme kořením (bazalkou nebo majoránkou). Rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Necháme ještě přejít 3 minuty varem a podáváme. Celý článek ›
Krémová polévka s lososem
Publikováno 11.06.2018 v 07:23 v kategorii Polévky, přečteno: 23x

Suroviny: máslo 2 lžíce, pancetta 100 g, pórek 2 ks, mouka 2 lžíce, brambory 4 ks, rybí vývar 1,2 l, lehce zauzený losos (nebo lososový pstruh) 400 g, šlehačka 1 hrnek, citronová šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl, černý pepř, nasekané bylinky na ozdobení, měkké rohlíky k podávání Postup: Rozehřejte velký a hluboký hrnec, přidejte máslo a nakrájenou pancettu na něm opečte, aby byla dozlatova a křupavá. Odlijte trochu přebývajícího tuku. Přisypte… Celý článek ›