Krémová polévka s paprikou
Publikováno 11.06.2018 v 07:23 v kategorii Polévky, přečteno: 21x

Ingredience: 250g mražené kukuřice, 1,5 l domácího kuřecího vývaru, 1 ks červené papriky, 2 ks menších brambor, 3 ks lahůdkové cibulky, 0,5 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce kysané smetany Postup: Do vývaru nasypte rozmraženou kukuřici a povařte ji 10 minut. Asi čtvrtinu kukuřice vyndejte děrovanou lžíci do misky. Do polévky přidejte oloupané, drobně nakrájené brambory, půl lžičky mleté papriky a vařte, až brambory změknou. Polévku rozmixujte… Celý článek ›
Krémová polévka z pečeného česneku
Publikováno 11.06.2018 v 07:21 v kategorii Polévky, přečteno: 25x
Ingredience: 3 palice česneku, 2 cibule, 3 brambory, 1 konzerva sterilované cizrny, 80 g kešu másla, 1 000 ml vody, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli, mletý pepřPostup: Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout. Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání… Celý článek ›
Krémová polévka z tvrdého sýra
Publikováno 11.06.2018 v 07:19 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Seznam přísad: bílá veka nebo chléb na kostičky, Máslo (na osmažení kostiček), Máslo (do polévky), 2 lžíce hladká mouka, 1 l vývar, 1/8 l sladká smetana, 200 g tvrdý sýr (např eidam 45%), Sůl, čerstvě mletý pepř, 1 ks žloutek, zelená petrželka Postup přípravy: Veku či chléb si nakrájíme na kostičky a na másle je dozlatova opražíme. Zbylé máslo rozpustíme v hrnci, smícháme s hladkou moukou, asi půl minuty pražíme a poté přelijeme vychladlým… Celý článek ›
Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Publikováno 11.06.2018 v 07:18 v kategorii Polévky, přečteno: 21x

Suroviny: extra panenský olivový olej 3 lžíce, cibule, nadrobno nakrájená 2 ks, mrkev, nakrájená 2 ks, česnek, rozdrcený 3 stroužky, velká rajčata, nahrubo nakrájená 5 ks, přírodní krupicový cukr 1 lžička, rajčatové pyré 1 lžíce, čerstvá bazalka, nadrobno nakrájená 1 hrst, vývar 500 ml, smetana (tučnost si zvolte sami) 200 ml, sůl a čerstvě namletý pepř K podávání: drobné těstoviny, uvařené, nastrouhaná mozzarella, nastrouhaný parmazán, najemno… Celý článek ›
Krémová zeleninová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:17 v kategorii Polévky, přečteno: 17x
Suroviny: máslo 1 lžíce, cibule, mrkev 2 ks, petržel, střední brambory 2 ks, mražená kukuřice, mražený hrášek, pórek 1/2 ks, řapíkatý celer, česnek 1 stroužek, voda 800 ml, majoránka, petržel,… 1 špetka, pohanková mouka 2 lžíce, brokolice (nemusí být), těstoviny (nemusí být) Postup: Všechnu zeleninu nakrájejte na drobnější kousky. Na lžíci másla opečte nadrobno nakrájenou cibulku a pak přihoďte všechnu zbylou zeleninu včetně brambor, kukuřice a… Celý článek ›
Kukuřičná lahůdková polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:16 v kategorii Polévky, přečteno: 22x

Ingredience: 500 g mražená kukuřice, dle chuti mrkev, petržel, brambor, sůl, 1 ks velká brambora, 2-3 l kuřecí vývar, máslo Příprava:Do drůbežího vývaru (výborný je z kuřecích křidýlek) nasypeme mraženou kukuřici, na kostičky nakrájenou bramboru a mrkev. Provaříme cca 30 minut. Přidáme plátek másla pro zjemnění. Dochutíme solí, petrželkou a podáváme. Celý článek ›
Kukuřičná polévka se slaninou a batáty
Publikováno 11.06.2018 v 07:15 v kategorii Polévky, přečteno: 19x

Suroviny: anglická slanina, nakrájená na kostičky 100 g, žlutá cibule, nakrájená nadrobno 2 ks, česnek, nastrouhaný najemno 4 stroužky, sušený tymián 1 lžička, kajenský pepř 1/4 lžičky, petržel, nastrouhaná na hrubo 1 ks, velký batát, oškrábaný a nakrájený na menší kostky 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, kuřecí vývar 1 litr, mléko 200 ml, sterilizovaná kukuřice 200 g, čerstvá pažitka na posypání Postup: Rozehřejte středně velký hrnec a přidejte… Celý článek ›
Kulajda se zastřeným vejcem
Publikováno 11.06.2018 v 07:13 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Suroviny: sušené houby 1 hrst, mléko 300 ml, kuřecí nebo zeleninový vývar 300 ml, kmín 1/2 lžičky, nové koření 1 lžička, bobkový list 3 ks, sůl a čerstvě namletý pepř, středně velké brambory 2 ks, smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml, hladká mouka 1 lžíce, ocet 2–3 lžíce + na vaření vajec, jemně nasekaný kopr 2–3 lžíce, vejce 4 ks Postup: Houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Slijte je a tekutinu ponechte. Do hrnce vlijte mléko a vývar, vsypte… Celý článek ›
Květáková polévka s tyrolskými knedlíčky
Publikováno 11.06.2018 v 07:09 v kategorii Polévky, přečteno: 30x

Suroviny: máslo 1 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, sůl, čerstvě namletý pepř, muškátový oříšek, květák 1 ks, mléko 250 ml, smetana ke šlehání 100 ml, žloutek 1 ks, nasekaná pažitka 1 lžíce Na knedlíčky: prorostlá slanina 150 g, houska 3 ks, hladkolistá petržel 1 hrst, polohrubá mouka 60 g, sůl, mléko 150 ml, vejce 1 ks, rozpuštěné máslo 2 lžíce Postup: Slaninu nakrájejte na kostičky, opečte na pánvi, a když pustí tuk, přidejte housku pokrájenou na… Celý článek ›
Květáková polévka s uzeným masem
Publikováno 11.06.2018 v 07:06 v kategorii Polévky, přečteno: 50x

INGREDIENCE: 1 ks květáku, 200 g uzeného, kousek másla, 1 cibule, 3 kusy bobkového listu, voda, sůl, pepř Postup: Připravíme si velký hrnec a napustíme ho cca 3 l vody. Vložíme do něj kus uzeného masa a dáme vařit. Na pánvi si orestujeme pokrájenou cibulku do zlatova. K masu do hrnce přidáme ještě bobkový lisy. Trochu pepře. Orestovanou cibulku a vaříme minimálně hodinu a půl. Mezitím si připravíme květák a pokrájíme ho na menší kousky. Rozdělíme na 1/3… Celý článek ›