Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Španělská čočková polévka

Publikováno 08.06.2018 v 14:40 v kategorii Polévky, přečteno: 47x

Suroviny: cibule 1 ks, chorizo klobása 150 g, olivový olej 2 lžíce, česnek 2 stroužky, větší mrkev 1 ks, řapíkatý celer 1 řapík, mletý římský kmín 1/2 lžičky, uzená mletá paprika 1 vrchovatá lžička, rajský protlak 1–2 lžíce, horká voda 1,5 litru, červená čočka 3 hrsti, brambory 3 ks, sekaná rajčata 1/2 plechovky (200 g), bobkový list 3 ks, sušená saturejka 1 lžička, mleté chilli podle chuti, sůl, hladkolistá petrželka Postup: Ve větším hrnci… Celý článek ›


Tomatová polévka na indiánský způsob

Publikováno 08.06.2018 v 14:39 v kategorii Polévky, přečteno: 34x

Ingredience: 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón zeleninový nebo kuřecí, 500 mililitrů vody, 1/2 kusu plechovky oloupaných a pokrájených rajčat, 2 stroužky česneku, 1 kus střední cibule, 2 kusy plechovky kokosového mléka, 2 kusy chilli papričky, 1 kus bobkový list, 1 lžička mletého kmínu, 1 kus čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky koření Garam masala, 2 lžíce olivového oleje Příprava: Opékejte jemně pokrájenou cibulku s drceným česnekem na středním plamenu do… Celý článek ›


Uzená cuketová

Publikováno 08.06.2018 v 14:38 v kategorii Polévky, přečteno: 29x

Ingredience: 500 g uzených kostí, 600 g cukety, 2 stroužky česneku, Pepř, sůl, majoránka Postup: Do hrnku dáme vařit uzené kosti a vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou a na větší kostky nakrájenou cuketu a vaříme doměkka. Kosti vyndáme na talíř a obereme. Cuketu rozmixujeme, přidáme maso, sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku. Celý článek ›


Uzená česnečka

Publikováno 08.06.2018 v 14:35 v kategorii Polévky, přečteno: 20x

Ingredience: 1,5 l vývaru z uzeného masa, 10 dkg uvařeného uzeného masa, 1 syrové vejce, 1 mrkev, 5 dkg paprikové libové slaniny (plátky), 2 brambory, 1 cibule, 5 stroužků česneku, dle chuti sůl, pepř, sádlo Příprava: Do hrnce dáme lžíci sádla, necháme rozpálit, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky a paprikovou slaninu na jemné nudličky. Přidáme vše k základu a necháme… Celý článek ›


Uzená polévka s praženou krupicí

Publikováno 08.06.2018 v 14:34 v kategorii Polévky, přečteno: 33x

Suroviny: uzené maso 400 g, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 80 g, máslo 20 g, krupice 40 g, sůl, hladkolistá petrželka Jíška: máslo 15 g, mouka 15 g Postup: Maso dobře opláchněte, vložte do vroucí vody a vařte ho doměkka. Poté ho vyjměte, vývar přeceďte, je-li třeba, osolte, přidejte do něj na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a na másle opraženou krupici. Budete potřebovat asi 1 a půl litru vývaru. Část masa rozdělte na… Celý článek ›


Uzený vývar s noky

Publikováno 08.06.2018 v 14:32 v kategorii Polévky, přečteno: 34x

Ingredience: 2 l uzeného vývaru, 1 malá mrkev, 1 malá petržel, 1/4 menšího celeru, 1 hrst zelené petrželky, podle potřeby sůl Noky: 2 vejce, špetka soli, 2 lžičky sušeného medvědího česneku, 1 lžička sušeného česneku, 70-80 g dětské krupičky Postup: Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké. Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.… Celý článek ›


Vajíčková polévka

Publikováno 08.06.2018 v 14:24 v kategorii Polévky, přečteno: 27x

SUROVINY: 3 vajíčka, 3 polévkové lžíce krupice nebo hrubé mouky, asi 2cm silný plátek másla, 5dkg slaniny, 2-3 čajové lžičky Solčanky, sůl, maggi, zelená naťka na ozdobu POSTUP:Na másle osmahneme slaninu, přisypeme krupici a opražíme. Pak přihodíme vajíčka, Solčanku a osmahneme až nám vajíčka ztuhnou. Poté přilijeme horkou vodu z konvice (asi 1-1,5l), promícháme a povaříme asi 10 minutek. Hotovou polévku dochutíme solí (je-li potřeba), maggim a ozdobíme… Celý článek ›


Vločková polévka

Publikováno 08.06.2018 v 14:23 v kategorii Polévky, přečteno: 27x

Seznam přísad: kousek máslo, 1 ks cibule, 1 hrnek ovesné vločky, 2 ks brambory, 1 l zeleninový vývar (může být z kostky), Sůl, mletý pepř, 100 g slanina, 100 g tvrdý sýr, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být) Postup přípravy: V hrnci si rozpustíme máslo a na něm osmahneme pokrájenou cibuli spolu s ovesnými vločkami. Osmažíme dozlatova (vločky začnou krásně vonět, ale nesmíme je připálit!). Poté přihodíme oloupané a na malé kousky pokrájené brambory a… Celý článek ›


Vydatná se vším všudy

Publikováno 08.06.2018 v 14:23 v kategorii Polévky, přečteno: 19x

Ingredience:1 cibule, 1 lžíce másla, 2 žampiony, 2 mrkve, 3 párky, 180 g uzeného tofu, 1 stroužek česneku, mletá sladká paprika, masový vývar, hrst polévkových těstovin, sůl a pepř Postup:Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V dostatečně velkém hrnci rozehřejeme máslo, na němž cibuli zpěníme. Žampiony, mrkev, párky a tofu pokrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Vše promícháme, přidáme česnek nakrájený na plátky a zaprášíme sladkou paprikou. Opět… Celý článek ›


Vývar vývarů consommé podle Pohlreicha

Publikováno 08.06.2018 v 14:20 v kategorii Polévky, přečteno: 37x

Suroviny: volská oháňka 500 g, mrkev 1 ks, kořenová petržel 1 ks, celer čtvrt bulvy, cibule 1 ks, mleté libové hovězí maso 200g, vaječné bílky 5 ks, červené víno 1-2 dl, rajčatový protlak 2 lžíce, celý černý pepř, nové koření, bobkový list, sůl Postup: Kusy oháňky dejte na pekáč, přilijte trochu oleje, přidejte na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli. Promíchejte s divokým kořením a v troubě rozehřáté na 220 °C zapečte… Celý článek ›