Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Pečené knedlíky

Publikováno 21.11.2018 v 10:29 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 39x

Suroviny: 3 starší rohlíky, 80 g másla, 80 g pórku nebo lahůdkové cibulky, 2 větší vejce, 150 ml mléka, sůl cca půl lžičky, muškátový květ dle chuti Postuppřípravy Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, ke… Celý článek ›


Kokosové řezy

Publikováno 19.11.2018 v 08:18 v kategorii Řezy, přečteno: 29x

Suroviny:2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 2 vejce, prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, máslo, kokos Postup: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, v míse smícháme mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a přidáme cukr s vejcem. Promícháme. Plech si vymažeme a posypeme moukou. Těsto vlijeme na plech. V misce smícháme cukr moučku s kokosem, tím posypeme těsto vrchovatě. Necháme 25 minut zapéct na 180°C. Plech vyjmeme z trouby a… Celý článek ›


Smetanová česnekačka

Publikováno 19.11.2018 v 08:17 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Suroviny:hladká mouka, smetana, muškátový květ, česnek, vývar, máslo, Sůl, pepř Postup:Z másla a mouky připravíme hladkou zásmažku, kterou zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme smetanu a ještě chvíli vaříme. Dochutíme muškátovým květem, pepřem, solí a česnekem, kterým nešetříme. Celý článek ›


Dhal z červené čočky

Publikováno 19.11.2018 v 08:17 v kategorii Luštěniny, přečteno: 33x

Ingredience: 300 g čočka červená,2 stroužky česnek,1 kulička zázvor čerstvý,1 lžička protlak rajčatový,1 lžička koriandr lístky sušené, sůl, koření chilli, olej olivový Postup:Čočku uvařte doměkka, česnek orestujte a smíchejte s čočkou.Přidejte nastrouhaný zázvor s chilli (můžete rozmixovat), utřený česnek, protlak, koriandr, trochu olivového oleje a smíchejte dohromady. Celý článek ›


Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Publikováno 16.11.2018 v 11:19 v kategorii Hovězí, přečteno: 32x

Ingredience: 1 špetka sůl,1 lžička kmín celý,1 lžička majoránka čerstvá,1 lžička paprika chilli mletá,1 ks masox,1 lžička nať petrželová, 2 lžíce olej, 250 g víno červené, 3 ks cibule kuchyňská, 400 g fazole červené,450 g hovězí zadní,5 stroužků česnek Postup:Fazole na noc zalijte vodou.Následující den vodu sceďte, fazole zalijte červeným vínem a vařte 10 až 15 minut.Maso nakrájejte na kousky a orestujte na oleji. Přidejte dvě nakrájené cibule,… Celý článek ›


Hustá polévka s fazolemi a uzenou klobásou

Publikováno 16.11.2018 v 09:29 v kategorii Polévky, přečteno: 32x

Ingredience: 2 polévkové lžíce olej olivový, 450 g klobása uzená,1 ks cibule kuchyňská, 2 ks mrkev,1 ks brambory, 2 stroužky česnek,2 ks list bobkový, 2 plechovky fazole černé, ½ ks kapusta,1500 ml vývar drůbeží, ½ lžičky Sůl, ½ lžičky pepř černý mletý Postup:V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou klobásu a opékejte ji, až mírně zhnědne.Přidejte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Mrkev oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.Bramboru… Celý článek ›


Fazolová polévka

Publikováno 16.11.2018 v 09:28 v kategorii Polévky, přečteno: 23x

Ingredience: 2 konzervy rajčata loupaná,1 konzerva fazole červené sterilované,1 ks paprika chilli,1 ks mrkev, 1 l vývar, 1 hrst koriandr lístky čerstvé, 2 stroužky česnek, 1 ks paprika červená, 1 ks paprika žlutá,1 ks cibule kuchyňská, 1 kelímek smetana zakysaná, podle chuti máslo, sůl, pepř barevný drcený Postup: Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na proužky nakrájené papriky, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nasekanou chilli… Celý článek ›


Brambory s čedarem

Publikováno 16.11.2018 v 09:01 v kategorii Brambory, přečteno: 20x

Ingredience: 1.5 kg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 0.5 lžičky soli, 200 g anglické slaniny, 200 g sýra čedar - nahrubo nastrouhaného, 120 g majonézy, 250 ml smetany, 2 ks lahůdkové cibulky, 2 špetky mletého pepře Postup: Předehřejte troubu na 190 °C.Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Brambory nasypte na plech (aby se nepřekrývaly) vyložený pečícím papírem, pokapejte je olejem a pečte v troubě 10 minut. Nechte vychladnout.Brambory nasypte do zapékací… Celý článek ›


Pečené kuře s červenou cibulí a vlašskými ořechy

Publikováno 16.11.2018 v 09:01 v kategorii Kuřecí, přečteno: 29x

Ingredience: Na kuře: 2 kuřecí stehna,1 lžíce medu, 1 červená cibule,sůl Ořechové pesto: 1/2 svazku hladkolisté petržele, 60 g vlašských ořechů, 60 ml extra panenského olivového oleje, sůl a pepř Postup:Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehna potřete medem a narovnejte do pekáčku. Cibuli nakrájejte na měsíčky a přidejte ke kuřeti. Lehce osolte a podlijte tak, aby v pekáčku bylo asi 1,5 cm vody. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova. Všechny… Celý článek ›


Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky

Publikováno 16.11.2018 v 09:00 v kategorii Králík, přečteno: 36x

Suroviny:4 ks srdce, 8 ks ledvinek, 1 ks jater, 2 ks žaludku, 2 ks plic, 1-2 PL sádla, 1 dl smetany, 1-2 PL hladké mouky, sůl, pepř, tymián, divoké koření, 1 PL cukru, 1 KL octu, 1 KL vychlazeného másla Špekové knedlíky: 1 rohlík, 1/2 střední cibule, 50 g turistického salámu, 100 g uzeného bůčku, 1 vejce, 150 g hrubé mouky, 1 dl mléka, 1 PL sádla, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 hrst nasekané zelené petrželky Postup:Na zpěněnou cibulku na sádle dám… Celý článek ›