Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Ferdinandův špíz

Publikováno 11.09.2018 v 10:19 v kategorii Zvěřina, přečteno: 19x

Ingredience: 1 kg bažantího masa, 100 g šunky, 60 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 sterilované okurky, sůl, grilovací ostrý olej s česnekem Příprava:Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme, poklademe plátky šunky, okurky, slaniny a vše smotáme do závitků, které napichujeme na grilovací jehlu střídavě s cibulí. Grilujeme, opékáme nebo rožníme asi 15 minut. Celý článek ›


Bažantí prsa s hruškami

Publikováno 11.09.2018 v 10:18 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x

Ingredience: 4 ks bažantích prsou, 40 g šunky, 2 hrušky, půl lžičky divokého koření, hladká mouka, 2 lžíce oleje, lžíce másla, 100 g hroznového vína, 60 g jeřabin, 2 lžíce bílého vína, sůl, pepř, olej Příprava:Bažanta naložíme, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti. Prsa naplníme plátky oloupané hrušky a šunkou a obalíme v mouce. Zprudka opečeme na směsi oleje a másla dokud není maso měkké. Pak přidáme rozpůlené hrozny vína a… Celý článek ›


Bažant s houbovou nádivkou

Publikováno 11.09.2018 v 10:16 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x

Ingredience: bažant, 100g slanina, máslo, 2 rohlíky, 50g másla, 1 cibule, 2 vejce, mléko, asi 150g hub, zelená petrželka, pepř, strouhanka, vývar (zeleninový bujón) Příprava:příprava nádivky: rohlíky namočíme do mléka a rozmačkáme. Na másle osmažíme nasekanou cibuli, přidáme drobně krájené houby a podusíme. Vychladlé přimícháme k rohlíkům, přidáme vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Bažanta osolíme uvnitř i zvenku,… Celý článek ›


BAŽANT S KUSKUSEM

Publikováno 11.09.2018 v 10:14 v kategorii Zvěřina, přečteno: 16x

Ingredience: 2 bažantí stehna, 4 plátky uzeného bůčku, 10 šalotek, 3 olivy, 2 cherry rajčátka, 2 lžičky rajského protlaku, 2 plátky limetky, 1 dl sladšího vína, 4 plátky cukety, 4 plátky baklažánu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, rozmarýn, olivový olej, šálek kuskusu Příprava:Bažantí stehna okořeníme tymiánem, rozmarýnem, oreganem, zastříkneme vínem a olejem, ponecháme několik hodin marinovat. Do pečící nádoby vložíme šalotky,… Celý článek ›


Václavkový guláš

Publikováno 11.09.2018 v 09:54 v kategorii Houby, přečteno: 55x

Ingredience:2 vrchovaté hluboké talíře očištěných, na plátky nakrájených václavek, olej, dvě větší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 feferonka, červená paprika, kmín, sůl, hladká mouka, česnek, majoránka, kostka masoxu.Příprava:Václavky asi pět minut povaříme, vodu slijeme a houby propereme. Na oleji vzpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev s petrželí, ke kterým jsme přidali lžičku drceného kmínu. Když je zelenina hotová a… Celý článek ›


Cibulové kroužky

Publikováno 11.09.2018 v 09:25 v kategorii Ostatní, přečteno: 30x

Suroviny:1-2 velké bílé cibule, 20 plátků anglické slaniny, lžic tekutého medu, 4 lžíce barbecue omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička vody Postup: Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na širší kolečka. Jednotlivé́ kroužky od sebe oddělíme tak, aby vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo dvacet. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem… Celý článek ›


Mangový dezert

Publikováno 11.09.2018 v 08:49 v kategorii Řezy, přečteno: 30x

Suroviny:1-2 zralá manga, želatina, vanilkový cukr, 1 kelímek smetany ke šlehání (33%), čokoláda Postup:Manga oloupeme, okrájíme a co nejjemněji rozmixujeme, připravíme si želatinu a vše smícháme. Nalijeme do misek a necháme vychladnout. Zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou. Celý článek ›


Kuřecí Curry Madras

Publikováno 10.09.2018 v 09:34 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x

Ingredience: 700 g kuřecích prsou (stehen) zbavených kůže, 3 malé chilli papričky, 5 lžící ghee nebo oleje, 2 velké nadrobno nakrájené cibule, 2,5 cm očištěného a nadrobno nasekaného zázvoru, 4 stroužky nadrobno nasekaného česneku, 2 lžíce karí madráský typ, 8 v ruce nadrcených kari lístků, 1 lžička soli, 400 g nadrobno nasekaných rajčat nebo pyré, hrst nasekaných listů koriandru, 1 čajová lžička garam masala Postup: 700 g kuřecího masa zbavíme kůže… Celý článek ›


Ryba s citronovou omáčkou

Publikováno 10.09.2018 v 09:33 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 35x

Ingredience: 4 porce rybího filé, 5 špetek soli, 4 lžíce másla 1 lžíce oleje, 4 lžíce másla na omáčku, 2 lžíce hladké mouky, 80 ml citronové šťávy, 200 ml smetany na vaření, 1 lžíce hodně studeného másla, 0.5 hrnku čerstvého kopru Postup:Porce ryby osolte a opečte na 4 lžících másla a lžíci oleje.V rendlíku nechte rozehřát 4 lžíce másla, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.Jíšku zalijte smetanou a vařte 10 minut. Pomalu za stálého… Celý článek ›


Polévka z bílého zelí s masem

Publikováno 10.09.2018 v 09:32 v kategorii Polévky, přečteno: 29x

Ingredience: 600 g hovězího masa, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1 ks velké cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 špetka mleté kurkumy, 400 g hodně malých brambor, 2 ks mrkve, 400 g bílého zelí, 1.5 lžičky sušeného tymiánu, 2 l vody, 1 lžíce sypkého bio vývaru, 4 lžíce strouhaného čedaru, 2 lžíce světlé instantní jíšky, 2 špetky soli, 1 hrst čerstvé petrželky Postup:Hovězí maso nakrájejte na kostky a spolu s oloupanou, nakrájenou cibuli… Celý článek ›