Krůtí stehna se žampionovou omáčkou
Publikováno 02.08.2018 v 11:32 v kategorii Krůtí, přečteno: 42x

Ingredience: 4 krůtí stehna (paličky),1 lžíce citronové šťávy,2 lžíce rozpuštěného másla,1 stroužek česneku (drcený),8 lístků šalvěje,2 snítky tymiánu + na ozdobení,sůl a čerstvě mletý pepř, 1 cibule (nadrobno), 50 g sušené slaniny (na nudličky), 150 g žampinů (na plátky),1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, 100 ml drůbežího vývaru, 300 ml smetany ke šlehání, hrst nasekané hladkolisté… Celý článek ›
Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem
Publikováno 02.08.2018 v 11:31 v kategorii Těstoviny, přečteno: 43x

Ingredience: 150 g hustého bílého jogurtu (nejlépe řeckého či domácího), 1 lžička nasekaného rozmarýnu,2 lžíce nasekané bazalky,1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky,50 g strouhaného parmazánu + hobliny k podávání,2 lžíce olivového oleje,1 stroužek česneku (nadrobno),1 malá sušená chilli paprička,300 g malých cuket (podélně na tenké nudličky),100 g mraženého hrášku,mořská sůl,400 g mušliček (conchiglie rigate) nebo jiných krátkých… Celý článek ›
Krevety saganaki
Publikováno 02.08.2018 v 11:30 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 40x

Ingredience:2 lžíce olivového oleje,1 cibule (na plátky),3 stroužky česneku (na plátky),400 g zralých rajčat (nahrubo nakrájených),2–3 červené chilli papričky (nakrájené) •150 ml suchého bílého vína,2 lžíce lístků čerstvého tymiánu,1 bobkový list,80 g sýra feta,600 g malých krevet (předem povolených) Postup: Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi vhodné do trouby nebo rendlíku rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na… Celý článek ›
Pizza s hříbky a bazalkou
Publikováno 02.08.2018 v 11:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 27x

Ingredience:350 g čerstvých hříbků (případně mražených),2 lžíce panenského olivového oleje + na zakápnutí,2 stroužky česneku (na tenké plátky),mořská sůl a drcený barevný pepř,1 balení rozváleného těsta na pizzu,4 lžíce mascarpone,250 g mozzarelly (natrhané), 1 lžíce sušených hub (rozdrcených na prach), hrst bazalky či jiných bylinek Postup: Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech. Hříbky… Celý článek ›
Jelení ragú s ostružinami
Publikováno 02.08.2018 v 11:28 v kategorii Zvěřina, přečteno: 41x

Ingredience:1 kg jeleního masa (na větší kostky),2 mrkve (na špalíky),1 petržel (na špalíky), 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 1 snítka rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, 0,5 litru suchého červeného vína nebo podle potřeby,sůl,hladká mouka na obalení masa, 2 lžíce oleje,50 g dobré slaniny (na kostičky), 1 petržel (na kolečka), 1/4 celeru (na proužky), 2 cibule (na kostičky), 2 hrsti ostružin, čerstvý rozmarýn na ozdobení,… Celý článek ›
Králičí marinované řízky
Publikováno 02.08.2018 v 10:39 v kategorii Králík, přečteno: 36x
Ingredience:1 králík,sůl a čerstvě mletý pepř,polohrubá mouka, strouhanka a 2 vejce na obalení,rostlinný olej na smažení, vločková sůl na ozdobení, chleba a nakládané okurky k podávání NA MARINÁDU: 1 cibule (nakrájená nadrobno), 4 stroužky česneku (drcené), kůra a šťáva z 1/2 biocitronu, 1 snítka šalvěje, 2 lžíce bílého vína Postup:Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase… Celý článek ›
Sušenky po italsku
Publikováno 02.08.2018 v 10:38 v kategorii Bez masa, přečteno: 36x

Ingredience:60 g nakládaných sušených rajčat,60 g černých oliv,200 g hladké mouky,1/2 sáčku kypřicího prášku,80 g másla (vychlazeného a nakrájeného na kostičky),2 lžíce mascarpone,mořská sůl a čerstvě mletý pepř,1 vejce, 60 g piniových semen Postup:Troubu předehřejte na 180 °C. Sušená rajčata nechte okapat a nakrájejte nadrobno. Vypeckujte olivy a pokrájejte je nahrubo. V kuchyňském robotu promíchejte mouku, kypřicí prášek, máslo, mascarpone… Celý článek ›
Ragů z marinované kančí kýty s restovanou kořenovou zeleninou
Publikováno 01.08.2018 v 13:43 v kategorii Zvěřina, přečteno: 32x

Ingredience: Očištěná kančí kýta 800 g, Suché červené víno 700 ml, Švestková povidla 2 lžíce, Máslo 100 g, Olej řepkový 100 ml, Mrkev očištěná 80 g, Pastinák očištěný 80 g, Celer očištěný 80 g, Jalovec koření 8 kuliček, Cukr krupice 1 lžíce, Sůl, pepř dle chuti, Rajský protlak 2 lžíce Postup: Kančí kýtu nakrájíme na kousky 3x3cm veliké, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zalijeme červeným vínem. Maso necháme marinovat 12… Celý článek ›
Vepřová plec na paprice
Publikováno 01.08.2018 v 13:29 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x

Ingredience:2–3 lžíce domácího sádla nebo másla,750g vepřové plece (na kostky nebo na širší nudličky), 2 menší cibule (nadrobno), 3 stroužky česneku (nadrobno), 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce mleté sladké papriky, sůl a čerstvě mletý pepř, 200 ml drůbežího, vepřového či zeleninového vývaru (podle potřeby i víc), 300 ml smetany ke šlehání Postup: V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na… Celý článek ›
Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách
Publikováno 01.08.2018 v 13:28 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 30x

Ingredience:2 vysoké kapří podkovy (rozpůlené),mořská sůl a čerstvě mletý pepř,1 lžíce hrubé mouky,sušená majoránka a kmín na posypání,plátky anglické slaniny na vyložení pekáčku,cca 10 lžic šťouchaných brambor, nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobení Postup:Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C. Malý pekáček nebo zapékací mísu… Celý článek ›