Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Langoše

Publikováno 15.06.2018 v 10:58 v kategorii Bez masa, přečteno: 18x

Suroviny: 1 hrnek bílý jogurt, 1/2 lžičky sůl, 1/2 lžičky cukr, 1/2 lžičky kypřící prášek, 2 hrnky hladká mouka. 2 hrnky strouhaný sýr podle chuti, olej na smažení, česnek na potření Postup: Sůl, cukr a kypřící prášek spolu pořádně promícháme. Vmícháme jogurt, jeden hrnek strouhaného sýra a mouku. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 částí. Všechny části rozválíme na kulatý plát. Jeden hrnek sýra si rozdělíme na 5 částí a dáme… Celý článek ›


Lilek v česnekovém těstíčku

Publikováno 15.06.2018 v 10:57 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x

Ingredience:1 lilek, trocha sůl, 4 stroužky česnek, 1 vejce, na obalení mouka hladká, špetka majoránka, dle potřeby voda, dle potřeby olej na smažení Postup: Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme z jedné strany a necháme vypotit aspoň 15 minut. Pak jej obrátíme, osolíme a zase necháme vypotit. Každé kolečko pak osušíme, obalíme v hladké mouce s majoránkou a v těstíčku z vajíčka, vody a česneku. Můžeme podávat samotné, ale i jako přílohu. Celý článek ›


Lilek v trojobalu s parmazánem a dipem

Publikováno 15.06.2018 v 10:56 v kategorii Bez masa, přečteno: 22x

Suroviny:1 lilek (200 – 250 g), kukuřičná strouhanka, čerstvá petržel, hladká mouka, 1 vejce, Sůl, pepř, chilli Postup:Lilek oloupeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Necháme chvíli vypotit a pak plátky lilku obalíme v trojobalu (nejprve hladká mouka, pak rozšlehané vejce, nakonec kukuřičná strouhanka smíchaná se solí, pepřem, chilli a čerstvou petrželkou). Obalené lilky usmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Celý článek ›


Lilkové kari s mandlemi

Publikováno 15.06.2018 v 10:56 v kategorii Bez masa, přečteno: 32x


Lilkové kari s mandlemi

Publikováno 15.06.2018 v 10:55 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x

Suroviny: středně velká cibule, nasekaná nahrubo 2 ks, kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný 4 cm, mandlové lupínky, opražené 5 lžic, kari koření 1 lžíce, malý svazek koriandru, olivový olej 2 lžíce, lilek nakrájený na velké kostky 2 ks, hustý bílý jogurt, nejlépe řecký 250 ml, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka Postup: V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si… Celý článek ›


Lilkový snack s jogurtovým dipem

Publikováno 15.06.2018 v 10:54 v kategorii Bez masa, přečteno: 24x

Suroviny: lilek 2 ks, Parmazán, vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, olej na smažení Jogurtový dip: hustý bílý jogurt, česnek 1 stroužek na 1 malý jogurt, máta, sůl Postup: Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak ho osušte papírovou utěrkou. Mezitím připravte dip. Do jogurtu vmíchejte najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolte. Dejte vychladit do lednice. Připravte si… Celý článek ›


Lučinova-frittata

Publikováno 15.06.2018 v 10:54 v kategorii Bez masa, přečteno: 26x

Co potřebujeme: 3 balení Lučina 100 g, 3 vejce, hrst nakrájeného pórku, 1 červená paprika nakrájená na nudličky, 1 lžička másla, sůl a pepř Postup: Malý pekáček vyložíme pečícím papírem, troubu rozehřejeme na 150 °C. Na másle krátce osmahneme pórek s paprikou a osolíme. 3 vejce vyšleháme a pak přidáme 3 Lučiny, sůl a pepř a znovu vyšleháme. Vmícháme připravenou zeleninu, nalijeme do pekáčku a pečeme do zlatova. Celý článek ›


Lilek a la parmigiana

Publikováno 15.06.2018 v 10:50 v kategorii Bez masa, přečteno: 22x

Ingredience: 2 lilky, 1 cibule, 1 svazek bazalky, 400 g mozzarelly, 4 naběračky rajčatového protlaku, strouhaný parmazán, mouka na obalení, arašídový olej na smažení, špetka cukru, olej extra virgin, sůl Postup: Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme chvilku stranou.
V hrnci na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a soli. Necháme prohřát
a stáhneme z ohně. Z lilků otřeme vodu, obalíme je… Celý článek ›


Mozzarella v kočáru

Publikováno 15.06.2018 v 10:49 v kategorii Bez masa, přečteno: 19x

Ingredience: 450 g mozzarelly, 16 plátků staršího pečiva, hladká mouka, 2 vejce, mléko, sůl, arašídový olej na smažení Postup: Nakrájíme mozzarellu na 8 silnějších plátků a každý vložíme mezi dva plátky pečiva, dobře přimáčkneme. Vejce s trochou mléka a špetkou soli vyšleháme. Mozzarellu s pečivem klasicky obalíme ve vajíčku, poté v mouce a osmažíme na arašídovém oleji do zlatova. Ihned podáváme. Celý článek ›


Mžaddra -rýže s čočkou a osmaženou cibulkou

Publikováno 15.06.2018 v 10:48 v kategorii Bez masa, přečteno: 107x

Suroviny: zelená nebo hnědá čočka 250 g, středně velká cibule 4 ks (700 g před oloupáním), hladká mouka 3 lžíce, slunečnicový olej asi 250 ml, kmín římský 2 lžičky, celý koriandr 1,5 lžíce kuliček, rýže basmati 200 g, olivový olej 2 lžíce, mletá kurkuma 1/2 lžičky, mleté nové koření 1,5 lžičky, mletá skořice 1,5 lžičky, cukr 1 lžička, voda 360 ml, sůl a čerstvě namletý černý pepř Postup: Čočku dejte do rendlíku, přelijte velkým… Celý článek ›