Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Listopad 2018

Divočák na červeném víně s petrželovými noky a pečenou kořenovou zeleninou

Publikováno 29.11.2018 v 10:21 v kategorii Zvěřina, přečteno: 38x

Ingredience: 250 g divočáka na guláš, 100 g uzeného špeku, 2 velké cibule, 1 velká mrkev, 1 petržel, cca 350 ml červeného vína, 250 ml vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, třtinový cukr, sůl, čerstvě mletý pepř Ingredience na petrželové noky: 4–5 brambor (do těsta přijde 400 g uvařených nastrouhaných brambor bez slupky), 150 g hladké mouky + 50 g na práci s těstem, 1 vejce, čerstvá petrželová nať, sůl Ingredience na pečenou… Celý článek ›


Mangový salát

Publikováno 29.11.2018 v 10:20 v kategorii Saláty, přečteno: 32x

Suroviny:větší pevné mango 1 ks, zralé hrušky 2 ks, ledový salát 1/4 ks, malá červená cibule 1 ks, citrón 1/2 ks, limetka 1 ks, dijonská hořčice 2 ČL, olivový olej 2 PL, semínko tmavé hořčice 1 ČL, několik listů endivie dle chuti, sůl, pepř dle chuti Postup:Mango oloupejte, dužinu odkrájejte od pecky, nakrájejte ji na nudličky a nasypte do mísy. Přidejte drobně natrhaný ledový salát a endivii a jemně nakrájenou cibuli. Hrušky oloupejte, přepulte, vykrojte… Celý článek ›


Králík na cibuli, česneku, jablkách a bílém víně

Publikováno 29.11.2018 v 10:19 v kategorii Králík, přečteno: 28x

Suroviny:6 králičích hřbetů,2 větší kyselá zelená jablka,2 cibule,1 palička česneku,100 g pancetty,olivový olej,sůl,mletý pepř,bobkový list,badyán,snítka tymiánu,Kardamom, 80 g rozinek máčených ve víně,0,7 l bílého vína (Rulandské bílé, máslo Postup:Maso opepříme, zakápneme olejem a dobře vpracujeme. Cibuli nakrájíme na klínky, jablka na tenké plátky, česnek nasekáme. Pancettu nakrájenou na plátky vypečeme na troše oleje, přidáme cibuli a… Celý článek ›


Mexické rizoto

Publikováno 29.11.2018 v 10:19 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x

Suroviny:slanina 30 gramů, olej 3 lžíce, kuřecí maso 300 gramů (bez kostí a kůže), cibule 1 kus, česnek 1 stroužek (1-2 stroužky), rajčata 3 kusy (nebo malá konzerva nakládaných rajčat), rýže 250 gramů, vývar 800 mililitrů, sůl, pepř černý (mletý), hrášek cukrový 80 gramů, paprika červená 1 kus, oregano 1 lžička, petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná) Postup:Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme s olejem v hlubší pánvi. Přidáme nakrájené… Celý článek ›


Divočák s černou omáčkou

Publikováno 29.11.2018 v 10:18 v kategorii Zvěřina, přečteno: 38x

Suroviny:mrkev 2 kusy, petržel kořenová 2 kusy, celer 1/2 kusu (bulvy), cibule 2 kusy, ocet jablečný 50 mililitrů, pepř 6 kuliček, hřebíček 6 kusů, skořice 1 kus (celá - 5cm), nové koření 4 kuličky, tymián 1 lžička, bobkový list 2 listy, voda 2 hrnky, špek 100 gramů, kančí maso 600 gramů (kýta), sádlo 2 lžíce, mouka pšeničná hladká 2 lžíce, marmeláda 100 gramů (brusinková), švestky sušené 100 gramů, sůl Postup:Očištěné mrkve, petržele a celer… Celý článek ›


Kokosové kostky s čokoládovými srdíčky

Publikováno 28.11.2018 v 13:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 33x

Suroviny:Tmavá směs:čokoláda hořká 200 gramů, mléko zahuštěné (kondenzované) 125 gramů (salko), kokos 75 gramů (strouhaný) Světlá směs: čokoláda bílá 200 gramů, mléko zahuštěné (kondenzované) 125 gramů (salko), kokos 75 gramů (strouhaný), čokoládová srdíčka Dr. Oetker 1 balení Postup:Na přípravu tmavé směsi nalámejte do kastrůlku hořkou čokoládu a rozpusťte ji v horké vodní lázni. Vmíchejte kondenzované mléko a kokos a míchejte, dokud se… Celý článek ›


Masové kuličky s brusinkovou omáčkou

Publikováno 28.11.2018 v 13:29 v kategorii Mleté maso, přečteno: 32x

Suroviny:mleté maso 300 gramů (vepřové), strouhanka 50 gramů, žloutek 1 kus, cibule 1 kus (malá), nové koření 1/2 lžičky, kopr 1 hrst (čerstvý), sůl, pepřOmáčka: brusinky 200 gramů (mražené), cukr krupice 2 lžíce (2-3 lžíce), šťáva citronová (z 1/2 citronu)Postup:Brusinky vsypte do rendlíku, podlijte trochou vody a citronovou šťávou a přiveďte k varu. Podle chuti oslaďte. Vařte 10–15 minut, dokud nebudou měkké a částečně se nerozvaří, aby vytvořily… Celý článek ›


Zázvorový koláč s mangem

Publikováno 28.11.2018 v 13:28 v kategorii Koláče, přečteno: 41x

Suroviny:müsli 1,5 hrnku (zapečené bez rozinek), cukr krystal 3 lžíce, máslo 8 lžic, sýr 500 gramů (čerstvý), jogurt bílý 1 kelímek, smetana zakysaná 1 kelímek, med 3 lžíce (+ na pokapání), zázvor 1 lžička (1-2 lžičky , nastrouhaný), mango 1 kus Postup:V malém kastrůlku nebo v mikrovlnce rozpusťte máslo. Müsli spolu s cukrem nasypejte do mixéru a rozsekejte najemno. Pak přelijte rozpuštěným máslem a znovu zapněte mixér. Až se vše promíchá, směs… Celý článek ›


Filety s koprovým přelivem

Publikováno 23.11.2018 v 11:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 41x

Suroviny:500 g filetů (z tresky, okouna, štiky, pstruha…), sůl, bílý pepř, citronová šťáva, kopr, máslo nebo olej na smažení Na přeliv:40 g másla, 10 g hladké mouky, 1 lžíce čerstvě nasekaného kopru, sůl, cca 180 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření, citronová kůra, citronová šťáva, cukr krupice Postup:Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo… Celý článek ›


Slovenská kapustnica "babiččina"

Publikováno 23.11.2018 v 11:40 v kategorii Polévky, přečteno: 26x

Suroviny:500 g kysaného zelí, 2-3 klobásy (libovější), 5 hrstí sušených hub, 1 velký rajský protlak, 1 velká cibule, 1 kelímek 31-33% smetany, lžička mleté sladké papriky, lžička kmínu, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 1/2 kostky masoxu, pepř, sůl, asi 2 litry vody, polohrubá mouka + voda na zahuštění (není nutné) Postup: Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou.… Celý článek ›