Články za měsíc Listopad 2018
Dušená orient plec v pórku
Publikováno 06.11.2018 v 11:17 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Suroviny:400 g vepřová plec, 3 lžíce sójová omáčka, 1 ks pórek středně velký, 1 lžička česnek sušený rovná, 1 lžička zázvor - mletý rovná, hřebíček mletý špetka, kurkuma na špičku lžičky, sůl, římský kmín mletý – špetku, olej zázvor a pórek na dozdobení Postup:Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sójovou omáčkou. Maso zalijeme… Celý článek ›
Pečené brambory ve smetanovém pestu ze sušených rajčat
Publikováno 06.11.2018 v 11:16 v kategorii Brambory, přečteno: 29x
Suroviny: 5-6 brambor, cca 5 žampionu, 3 lžičky rajčatového pesta, 120-150 ml smetany 31%, mletý kmín, sůl, trošku oleje, Pesto:100 g sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 50 ml olivového oleje, 30 g piniových ořechů, 50 g čerstvé bazalky, 2 lžíce parmazánu, sůl, pepř Postup:Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky a žampiony taktéž. V pekáčku obojí osolíme a posypeme kmínem. Lehce zakápneme olejem, promícháme a dáme péct přikryté do trouby… Celý článek ›
Květák s těstovinami à la mozeček
Publikováno 06.11.2018 v 11:15 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x
Suroviny:menší květák (cca 500-600 g), 200 g libovější moravské slaniny nebo anglické, 1 velká cibule nebo dvě střední, máslo nebo olej, 5-6 vajec, cca 400 g těstovin, sůl, pepř mletý Postup:Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přisypeme na kostičky pokrájenou libovější slaninu a dále smažíme lehce… Celý článek ›
Kanadský králík
Publikováno 06.11.2018 v 11:15 v kategorii Králík, přečteno: 42x
Suroviny:zadní část králíka, 1/2 másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 hrnku rajčatového pyré, 1 PL sojové omáčky, 1 PL worcerstrové omáčky, 1 PL balzamikového octa, 1 KL soli, 1/2 KL pepře, 1 paprička chilli, 1/2 PL medu Postup:Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo. Králíka odblaníme a dáme do pekáčku. Přelijeme nálevem, přikryjeme… Celý článek ›
Hráškový krém s pošírovaným vejcem a slaninou
Publikováno 06.11.2018 v 11:14 v kategorii Polévky, přečteno: 33x
Suroviny:200 g mraženého hrášku, jarní cibulka, 4-6 vejce, 10 plátků slanina, 600 ml kuřecí vývar, smetana 20%, máslo, ocet Postup:Na másle jemně osmažíme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme částečně rozmražený hrášek a po chvilce zalejeme vývarem. Po několika minutách vaření rozmixujeme a můžeme přidat trochu smetany. Šest plátků slaniny nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na pánvi do sucha. Zbylé čtyři plátky osmažíme celé. V horké… Celý článek ›