Články za měsíc Červen 2018
Rybí pomazánka s Lučinou
Publikováno 11.06.2018 v 09:03 v kategorii Pomazánky, přečteno: 24x
Ingredience: 1 krabička olejovek, 1 Lučina, 2 lžíce pomazánkového másla, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 cibule, hořčice, sůl Postup: Lučinu rozmícháme s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Z olejovek slijeme přebytečný olej a ryby i s kostmi rozmělníme. Potom je vmícháme do misky a dochutíme hořčicí a solí. Na ozdobu můžeme použít červenou nakládanou kapii nebo petrželovou nať. Celý článek ›
Šunkovo-květáková pomazánka
Publikováno 11.06.2018 v 09:02 v kategorii Pomazánky, přečteno: 33x
Suroviny: kvalitní šunka 200 g, uvařený květák 200 g, malá červená cibule 1 ks, majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 3 lžíce, nakládaný zelený pepř 2 lžíce, sůl Postup: Šunku a květák rozmixujte najemno. Smíchejte s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochuťte solí. Celý článek ›
Vajíčková pomazánka
Publikováno 11.06.2018 v 08:57 v kategorii Pomazánky, přečteno: 26x
Co potřebujeme: 2 balení Lučina 100 g, ⅓ okurky, hrst slunečnicových semínek, 2 vařená vejce, pepř a sůl, petrželka Postup: Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a… Celý článek ›
Bramborový salát po italsku s jablky
Publikováno 11.06.2018 v 08:54 v kategorii Saláty, přečteno: 22x
Suroviny: 250 g vařených brambor, 250 g šunky nebo šunkového salámu 200 g sladkokyselých okurek, 80 g cibule, 100 g čerstvých nebo kompotovaných jablek, sůl, mletý pepř, lžička worcestrové omáčky, 1 lžíce octa, 400 g okořeněné nebo rajčatové majonézy Postup: Brambory, šunku nebo salám, cibuli a jablka nakrájíme na jemné nudličky, přidáme na nudličky nakrájené, lehce vymačkané okurky. Osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a octem a dobře promícháme.… Celý článek ›
Bramborový salát po norsku s rybou
Publikováno 11.06.2018 v 08:53 v kategorii Saláty, přečteno: 23x
Suroviny: 500 g vařených brambor ve slupce, 250 g zmrazeného rybího filé, 40 g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, jemně rozsekanou pažitku, 150 g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka Okořeněná majonéza: 300 g majonézy základní, 2 lžíce octa nebo citrónové šťávy, lžička obyčejné hořčice, lžička moučkového cukru, mletý bílý pepř, sůl, lžička worčestrové omáčky Postup: Základní majonézu dáme do porcelánové misky a postupně… Celý článek ›
Bramborový salát vojenský špekáčkový
Publikováno 11.06.2018 v 08:52 v kategorii Saláty, přečteno: 59x
Suroviny: 350 g špekáčků, 350 g vařených brambor, 150 g sladkokyselých okurek, 100 g cibule, 100 ml vývaru z kostky, 1/8 l octa, 2 lžíce oleje, lžička obyčejné hořčice, sůl, mletý černý pepř Postup: Oloupané špekáčky, nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s cibulí na kostičky, zalijeme polovičkou octa a postavíme na hodinu do chladničky. Čerstvě uvařené brambory oloupeme a na kolečka nakrájené, ještě teplé, polijeme horkým vývarem z masoxu. Do… Celý článek ›
Hermelínový salát
Publikováno 11.06.2018 v 08:51 v kategorii Saláty, přečteno: 24x
Ingredience: 2 jarní cibulky, 1 červená cibule, 250 g cherry rajčátka, 200 g klobása, 200 g hermelín, 100 g majonéza, 100 g kysaná smetana, 1 lžička hořčice, trocha soli, pepře a cukru, pár kapek citronové šťávy Postup: Jarní cibulky očistíme, červenou cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, klobásy na kolečka, hermelíny na kostičky. V misce promícháme majonézu, kysanou smetanu a hořčici. Dochutíme solí,… Celý článek ›
Okurkový salát s oříšky
Publikováno 11.06.2018 v 08:50 v kategorii Saláty, přečteno: 31x
Ingredience:2 ks salátových okurek, 2 ks šalotky, 0,5 šálku nesolených arašídů, 5 snítek čerstvého koriandru - nakrájeného Na zálivku: 60 ml čerstvé limetové šťávy, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce pískového cukru, 1,5 lžičky chilli omáčky, 1 lžíce čerstvého zázvoru - jemně strouhaného, 2 špetky soli Postup přípravy: Hrubě nasekané arašídy orestujte nasucho v pánvi. V misce prošlehejte limetovou šťávu, olej, cukr, sůl, chilli omáčku a… Celý článek ›
Párkový salát
Publikováno 11.06.2018 v 08:49 v kategorii Saláty, přečteno: 36x
Ingredience: 500 g párky, 4 cibule, olej Lák: 4 lžíce ocet, 4 lžíce kečup, 4 lžíce worcesterská omáčka, 4 lžíce olej, 4 lžíce hořčice, 1/2 lžičky sůl, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky paprika sladká mletá, 8 lžic voda Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka, párky na půlkolečka a dáme je do mísy. Na lák svaříme ocet, olej, hořčici, kečup a worcester. Na nálev smícháme vodu, sůl, chilli a sladkou papriku. Také svaříme a promícháme s lákem. Hotovou… Celý článek ›
Salát Ceasar
Publikováno 11.06.2018 v 08:48 v kategorii Saláty, přečteno: 17x
Potřebujeme: kuřecí maso, slaninu, ledový salát, sójová omáčka, hermelín, rajčata, zelené olivy, sůl Popis: Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kousky a osolíme, na malé kousky rovněž nakrájíme slaninu. Orestujeme na pánvi, zakápneme sójovou omáčkou. Ledový salát omyjeme. Do mísy jej pak natrháme na malé kousky, přidáme hermelín nakrájený na kostičky, rajčata na měsíčky, zelené olivy a nakonec orestované maso z pánve. Naservírujeme na talíř,… Celý článek ›