Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Snídaňový salát s tvarohem a zeleninou

Publikováno 11.06.2018 v 08:47 v kategorii Saláty, přečteno: 27x

Suroviny:Paprika lahůdková mletá, Bylinková sůl, 1 čerstvá okurka, 2 oloupaná rajčata, Pepř barevný Mlýnek, 200 g tvarohu, 1 malá jarní cibulka, 0.5 svazku pažitky, 1 svazek ředkviček Způsob přípravy: Tvaroh dáme do velké mísy. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Všechny ingredience smícháme se sýrem a dochutíme solí, pepřem a paprikou. Můžeme přidat taky slunečnicová nebo dýňová semínka. Celý článek ›


Těstovinový salát s mořskými plody

Publikováno 11.06.2018 v 08:41 v kategorii Saláty, přečteno: 297x

Ingredience: 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 350 g mražených mořských plodů, 100 ml suchého bílého vína, 80 g rajčatového protlaku, 3 rajčata, trocha soli a pepře, 400 g těstovin Postup: Na rozpáleném oleji necháme rozvonět nasekaný česnek a vmícháme mořské plody. Promícháme, zakryjeme poklicí a na mírném ohni krátce podusíme. Přilijeme víno, povaříme a vmícháme protlak s pokrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a dusíme ještě 4… Celý článek ›


Těstovinový salát se slaninou

Publikováno 11.06.2018 v 08:41 v kategorii Saláty, přečteno: 23x

Ingredience: 1/2 balení vrtulí, trocha soli, 2 červené papriky, 1 okurka, 3 rajčata, 3 lžíce olivového oleje, 1 sáček tatarské omáčky, asi 200 g anglické slaniny, 100 g eidamu, 1 ledový salát Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a pak je propláchneme ve studené vodě. Nadrobno nakrájíme papriky, okurku i rajčata a smícháme s uvařenými těstovinami. Přidáme olivový olej, tatarskou omáčku a opečenou na kostky nakrájenou anglickou slaninu bez omastku. Celý… Celý článek ›


Babiččina fazolová polévka

Publikováno 11.06.2018 v 08:38 v kategorii Polévky, přečteno: 22x

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa + 2 kg uzených kostí (žeber), 300 g červených fazolí (namočíme den předem), 1 velká cibule, sušená paprika, 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky, sádlo nebo olej, ocet, sůl, pepř Postup: Nejprve si pokrájíme cibuli nadrobno. Rozpálíme hrnec a do něj vložíme 1 lžíci sádla. A ihned přidáme cibuli. Restujeme do zlatova. Poté cibuli zaprášíme lžící sušené papriky, restujeme minutu a zalijeme 4 litry vody. Přidáme… Celý článek ›


Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Publikováno 11.06.2018 v 08:37 v kategorii Polévky, přečteno: 52x

Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Ingredience: 2 větší brambory, 2 kostky zeleninový bio bujón, 2 stroužky česnek, 1 dl šlehačka, 1 cibule, 1 svazek bazalka, čerstvě mletý pepř, olivový olej Chipsy: 40 g parmazán Postup: Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme 1,2 litru horké vody. Přidáme rozdrobený bujón a pepř. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku, včetně stonků, omyjeme, osušíme a vhodíme… Celý článek ›


BLESKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLÉVKA

Publikováno 11.06.2018 v 08:35 v kategorii Polévky, přečteno: 33x

BLESKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLÉVKA

Seznam: kukuřice 400 gramů (mražená), paprika červená 1 kus, vývar zeleninový 1,2 litru, máslo 2 lžíce, cibule červená 1 kus, česnek 3 stroužky, paprika chilli 1 kus, petržel hladkolistá 1 hrst, sůl, pepřPostup: V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak vsypte kukuřici a krátce opečte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 10 minut, dokud kukuřice zcela nezměkne. Odložte stranou asi 2 naběračky kukuřice a zbytek… Celý článek ›


Bretaňská cibulová polévka

Publikováno 11.06.2018 v 08:33 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Suroviny: červená cibule 4 –5 ks, zeleninový vývar 1 litr, středně velká mrkev 1 ks, suché bílé víno 1,5 dl, sladká smetana 1 dl, koňak 0,5 dl, máslo 75 g, třtinový cukr 1 lžička, česnek 1 stroužek, bobkový list 2 ks, sůl, čerstvě namletý černý pepř Postup: 2/3 másla rozehřejte ve středně velkém kastrolu. Přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a lehce orestujte. Přidejte cukr a nechte trochu zkaramelizovat. Vsypte oloupanou a na půlkolečka… Celý článek ›


Brokolicová polévka s hermelínem

Publikováno 11.06.2018 v 08:32 v kategorii Polévky, přečteno: 34x

Potřebujete: 1 brokolici, cca 700 ml vývaru (nebo více či méně podle toho, jak hustou ji chcete), 1 hermelín, 50 ml smetany (nemusí být, Sůl, čerstvě mletý pepř Postup:Brokolici nejdříve uvařte do měkka a poté ji rozmixujte. Vodu můžete slít a rozmixovat s vývarem anebo v ní rozmixovat brokolici a pak přidat vývar. Rozmixovanou vratte na plotnu, přidejte nakrájený hermelín (ideálně jen vnitřek bez okrajů), osolte a opepřete a mírně povařte. Kdo chce, může… Celý článek ›


Brokolicová polévka se sýrem

Publikováno 11.06.2018 v 08:27 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Brokolicová polévka se sýrem

Suroviny: máslo 2 lžíce, střední cibule pokrájená 1 ks, střední mrkev pokrájená 2 ks, řapíkatý celer pokrájený 2 stonky, česnek prolisovaný 3 stroužky, mouka 2 lžíce, sůl 1/2 lžičky, pepř podle chuti, kuřecí nebo zeleninový vývar 5 hrnků, mléko 2 hrnky, brambory oloupané a na malé kostky 4 ks, růžičky brokolice pokrájené 8 hrnků, čedar nastrouhaný 3 hrnky Postup: V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli, mrkev a celer. Restujte na nižším plameni… Celý článek ›


Celerka babičky Karolíny

Publikováno 11.06.2018 v 08:25 v kategorii Polévky, přečteno: 18x

Suroviny: střední bulvový celer 1 ks, brambory 3 ks, máslo 2 lžíce, smetana ke šlehání (33 % tuku) 50 ml, šunka od kosti 50 g, čerstvá pažitka Postup: Jeden střední celer oloupeme, a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání. Pak celerku… Celý článek ›