Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Zelno-rajčatová polévka

Publikováno 08.06.2018 v 13:58 v kategorii Polévky, přečteno: 24x

Ingredience: slanina oravská 70 g, cibule 70 g, zelí bílé 500 g, cukr krystalový 2 PL, sůl 1 ČL, kmín drcený 1 ČL, brambory 500 g, voda 1250 ml, rajčata sterilizované 400 g, rajský protlak 500 g, ocet Postup:Slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na slanině ji krátce opečeme. Zelí nakrájíme a nasekáme nožem na malé kousky. Přidáme ho do hrnce, přisypeme cukr, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Zakryjeme a 10 minut… Celý článek ›


Zlatá bramborová polévka

Publikováno 08.06.2018 v 13:57 v kategorii Polévky, přečteno: 26x

Ingredience: 3 hrnky oloupaných a na kostičky nakrájených brambor, 1/2 hrnku nakrájeného celeru, 1/2 hrnku nakrájené cibule, 1 kostka kuřecího bujónu, 1 hrnek vody, 1 lžičky sušené petrželky, 1/2 lžičky soli, špetka mletého černého pepře, 2 lžičky hladké mouky, 1 a 1/2 hrnku mléka, 1 a 1/2 hrnku oblíbeného strouhaného sýry, 1 hrnek kvalitní nakrájené šunky Postup: Do velkého hrnce dejte brambory, celer, cibuli, kuřecí vývar, vodu a petržel. Přidejte… Celý článek ›


Zuppa di cipolle alla contadina (Sedlácká cibulová polévka)

Publikováno 08.06.2018 v 13:53 v kategorii Polévky, přečteno: 34x

Ingredience:3-4 cibule, 200 g tyrolského špeku, 4 dl bešamelu, 1 dl mléka, hovězí vývar, parmazán, libeček, pažitka, máslo, olej extra virgin, sůl, celý pepř Postup: Na másle a oleji orestujeme cibulku nakrájenou na měsíčky. Přidáme špek, necháme chvilku restovat a poté směs smícháme s připraveným bešamelem. Zalijeme mlékem a hovězím vývarem podle hustoty a chuti. Okořeníme celým pepřem a solí, provoníme pár lístky libečku a povaříme. Při… Celý článek ›


Zuppa di crauti (Zelná polévka)

Publikováno 08.06.2018 v 13:52 v kategorii Polévky, přečteno: 32x

Ingredience: 1 cibulka, 150 g špeku, 1 sklenice nakládaného zelí, 1 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 0,5 dl bílého vína, 1 dl smetany, máslo, bobkový list, jalovec, sůl Postup:Na másle orestujeme na jemno nasekanou cibulku a špek nakrájený na kostičky. Přidáme zelí (buďto nakládané nebo předvařené), brambory nakrájené na kostičky a necháme povařit. Po chvilce zalijeme bílým vínem a vývarem, ochutíme bobkovým listem a jalovcem a vaříme 20 minut. Nakonec… Celý článek ›


Žampiónová polévka s černým pivem

Publikováno 08.06.2018 v 13:44 v kategorii Polévky, přečteno: 33x

Ingredience: 100 g plátky bůčku, 100 g cibule, 2 ks brambory, 1 balení Knorr Polévka Žampiónová, 600 ml zeleninovo-masový vývar, 50 ml slunečnicový olej, 200 ml černé pivo, 1 ks vejce, 100 ml smetana, 20 g pažitkaPříprava: Bůček a cibuli nakrájejte na kostičky. Osmažte v hrnci, přidejte brambory nakrájené na kostičky. Vše zalijte hotovým zeleninovo-masovým vývarem, vařte cca 20 minut do chvíle, kdy brambory budou měkké. Knorr Polévku Žampiónovou smíchejte s… Celý článek ›


Žampiónová se sýrem

Publikováno 08.06.2018 v 13:43 v kategorii Polévky, přečteno: 23x

Ingredience:150 g žampiónů, 200 ml šlehačky nebo smetany, 1 malá cibule, olej, slepičí bujón, 50 g taveného sýru, muškátový květ, pepř Postup: Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny. Orestujeme, přidáme bujónovou mostku, zalijeme asi 1,5 l vody a přivedeme k varu. Vaříme, dokud nejsou žampióny měkké. Pak vlijeme šlehačku, přidáme sýr a necháme chvilku povařit až se sýr roztaví. Dochutíme muškátovým květem a pepřem.… Celý článek ›