Články za měsíc Červen 2018
Sekaná s hříbky
Publikováno 15.06.2018 v 09:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 15x
Ingredience:1 kg vepřového bůčku, 3 stroužky česneku, 250 g tvrdších hříbků, 1 houska namočená v mléce, trocha soli, mletého kmínu a pepře, 3 vejce, 1 hrst nasekané petrželky, trocha citronové kůry, 10 plátků schwarzwaldské šunky Postup: 1.1. Bůček, česnek, hříbky a housku pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme sůl, pepř, mletý kmín, vejce, sekanou petrželku a trošku citronové kůry. Promícháme a necháme přes noc uležet v ledničce. Vytvoříme 2… Celý článek ›
Sekaná trochu jinak
Publikováno 15.06.2018 v 09:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x
Budete potřebovat: 1 kg mletého masa, 1 lžíci tatarky, 1 lžíci dijonské hořčice, 3 vejce, 2 hrnečky strouhanky, ½ hrnku mléka, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, paprika sladká Postup: Všechny suroviny zpracujeme dohromady. Vytvoříme dvě šišky sekané a dáme do pekáče. Navrch můžeme přidat nakrájenou cibulku, rajčata a špek. Podlijeme vodou a pečeme na 200°c asi 1hodinu. Kontrolujeme a postupně podléváme vodou. Celý článek ›
Sekaná z mletého masa a tvarohu
Publikováno 15.06.2018 v 09:05 v kategorii Mleté maso, přečteno: 32x
Seznam přísad: 1 kg mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového), 250 g měkký tvaroh, 150 g tvrdý sýr (např. eidam 45%), 1 ks cibule, 4 stroužek česnek, 1 ks čerstvá chilli paprička, 1 lžíce koření na mleté maso, sůl Postup přípravy: Do mletého masa vmícháme měkký tvaroh, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a nadrobno nasekanou cibuli. Směs ochutíme rozetřeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a kořením na mletá masa s trochou soli. Vše… Celý článek ›
Sladkokyselé masové koule
Publikováno 15.06.2018 v 09:01 v kategorii Mleté maso, přečteno: 31x
Ingredience: 450 g mletého hovězího masa,1 vejce, 1/4 hrnku strouhanky, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 1 hrnek hnědého cukru, 3 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, 1/4 hrnku bílého octa, 3 lžíce sójové omáčky Postup: V misce smíchejte maso, vejce, strouhanku a cibuli. Důkladně promíchejte a vytvářejte z masa koule o velikosti přibližně pingpongového míčku. Ve velké pánvi na středním stupni nechejte masové koule lehce zhnědnout. V hrnci smíchejte… Celý článek ›
Směs s ředkvičkami
Publikováno 15.06.2018 v 09:00 v kategorii Mleté maso, přečteno: 19x
Ingredience: 4 lžíce olej, 3 svazky ředkvičky, trocha soli a pepře, 1 lžička cukr, 500 g mleté maso, 1/2 ks okurka, 2 stroužky česnek, kousek zázvoru, 2 lžíce sójová omáčka, 1 lžíce ocet, 1 lžíce solamyl Postup: Rozehřejeme 2 lžíce oleje a podusíme nakrájené ředkvičky. Osolíme je, aby pustily vodu, a poté přidáme lžičku cukru. Mezitím si na druhé pánvi na zbytku oleje osmahneme mleté maso. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme je společně s… Celý článek ›
TYMIÁNOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE
Publikováno 15.06.2018 v 08:59 v kategorii Mleté maso, přečteno: 27x
Ingredience: Na kuličky: 1 rohlík (nejlépe z předchozího dne), 1 cibule, 500 g mletého hovězího, 1 polévková lžíce ostré hořčice, 1 vejce (M), 4 čajové lžičky čerstvého tymiánu (nebo 2 čajové lžičky sušeného), sůl, pepř, 100 g sýru feta, 1 polévková lžíce oleje Na rajčatovou omáčku: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 konzerva (450 g) celých rajčat, 100 g sušených brusinek, sůl, pepř Postup: Namočte rohlík… Celý článek ›
Zapečené rigatoni s masem
Publikováno 15.06.2018 v 08:58 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Suroviny: olivový olej 2 lžíce, cibule 2 ks, řapíkatý celer 2 stonky, velká mrkev 1 ks,hovězí mleté maso 400 g, rajčatová passata 680 g, rigatoni 400 g Na bešamelovou omáčku: máslo 50 g, hladká mouka 50 g, mléko 2 hrnky, parmazán 200 g, sůl, pepř Postup: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte, až bude vše měkké. Potom přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčatovou passatu,… Celý článek ›
Žampionovo-masová sekaná s hráškem a kukuřicí
Publikováno 15.06.2018 v 08:57 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Ingredience: vločky ovesné 50 g, mléko 100 ml, žampiony 250 g, vejce slepičí 2 ks, hrášek mražený 250 g, sůl, česnek 3 stroužky, kukuřice mražená 250 g, maso mleté 500 g, olej olivový, strouhanka 3 PL Postup: Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a zalijeme je mlékem, necháme chvíli odstát. Žampiony omyjeme a nakrájíme. K vločkám přidáme vajíčka, kukuřici, hrášek, sůl, prolisovaný česnek, mleté maso a vše dobře promícháme. Hluboký pekáč… Celý článek ›
Dušené maso z divočáka
Publikováno 15.06.2018 v 08:51 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Seznam přísad: 1 kg maso z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce olej, 2 ks cibule, 2 ks mrkev, 4 stroužek česnek, 1 ks chilli paprička, 4 ks bobkový list, 1 ks větší rajčatový protlak, 3 dl červené víno, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být) Postup: Maso z divočáka očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev, nasekaný česnek s chilli papričkou a chvíli ještě s masem… Celý článek ›
Barbecue sauce pikantní
Publikováno 15.06.2018 v 08:50 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x
Ingredience: 250 g kečupu, 120 g vody, 60 g octa, 30 g worcesteru, 20 g cukru, 10 g mleté papriky, 20 g hořčice, 20 g soli, 20 g másla, 3 g chilli Příprava: Do pánve dáme vodu, máslo, kečup a ostatní přísady. Několik minut povaříme. Vychladlou omáčku slijeme do lahvičky a používáme ji na minutky, ke studeným masům, k pečením na rožni či grilovaným masům. Celý článek ›