Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

DIVOČÁK NA PIVĚ

Publikováno 15.06.2018 v 08:50 v kategorii Zvěřina, přečteno: 19x

Ingredience: 600g bůčku z divočáka, 50 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 dl 12° piva, 1 cibule, kmín, nové koření, muškátový oříšek, hovězí vývar, sůl. Příprava: Na rozpáleném tuku osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem. Vložíme maso, nakrájené na kostičky a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, do vysmahnutí. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí a okořeníme zbylým kořením. Dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a… Celý článek ›


Divočák na rozmarýnu

Publikováno 15.06.2018 v 08:49 v kategorii Zvěřina, přečteno: 24x

Ingredience: Ingredience: 600 g zvěřiny, slanina, 8 brambor, 1 střední bulva celeru, ¼ hlávky zelí, červená cibule, sušené brusinky, červené víno, vinný ocet, olej, sůl, rozmarýn, cukr Příprava: Zvěřinu osolíme, vetřeme do ní rozmarýn, zalijeme červeným vínem, olejem a marinujeme – máme-li čas, klidně 24 hodin. Poté vložíme do pečící nádoby, zalijeme marinádou, poklademe plátky slaniny a pečeme v troubě. Zelí nakrájíme, na oleji zpěníme cibuli,… Celý článek ›


Kančí guláš na víně

Publikováno 15.06.2018 v 08:48 v kategorii Zvěřina, přečteno: 34x

Ingredience: 750 g kančí kýty · 200 g cibule · 100 g slaniny · 500 ml červeného vína · 4 lžíce rajského protlaku · 3 lžíce rybízové marmelády · 2 lžíce cukru · 2 lžíce mleté papriky · 20 g hladké mouky · lžíce octa · vývar na podlití (bujón) · 1 bobkový list · pár kuliček nového koření · drcený kmín · mletý pepř · sůl Příprava: Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a… Celý článek ›


Kančí kostky na brusinkách

Publikováno 15.06.2018 v 08:47 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x

Ingredience: 800 g plecka nebo krkovice z černé zvěře, brusinková zavařenina, 3 dcl červeného vína, sůl, koření na divočinu, 1 citrón, slunečnicový olej, hladká mouka Příprava: Zvěřinu nakrájíme na hrubší kostky, které naložíme obvyklým způsobem na 24 hodin do směsi soli a koření na divočinu. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zvěřinu orestujeme. Poté ji podlijeme kvalitním červeným vínem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do měkka.… Celý článek ›


Kančí ragú na jalovci

Publikováno 15.06.2018 v 08:47 v kategorii Zvěřina, přečteno: 24x

Ingredience: 600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, 50g višňového džemu, pomeranč, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citrónu, sůl, cukr Příprava: Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citrónu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme.… Celý článek ›


Kančí řízek v tymiánovém těstíčku

Publikováno 15.06.2018 v 08:46 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x

Ingredience: 8 menších řízků z kýty černé zvěře, sůl, hrst čerstvého tymiánu, česnek, 2 vejce, 1 dcl mléka, hladká mouka, olej na smažení Příprava:Řízky den dopředu pečlivě naklepeme a zbavíme všech blan. Po obou stranách je zlehka potřeme směsí soli, tymiánu a mačkaného česneku. Naskládáme je do misky a necháme do druhého dne zaležet v lednici. Těstíčko si připravíme rozšleháním hladké mouky ve vejcích s decilitrem mléka, osolíme je a… Celý článek ›


Maďarské pikantní plátky z divočáka

Publikováno 15.06.2018 v 08:46 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x

Ingredience: 1 kg vykostěných kotlet z divočáka, sůl, mletý pepř, česnek, mléko, 1 lžíce mleté papriky, 10 lžic polohrubé mouky, špetka tymiánu, olej na smažení Příprava:Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a silně potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme uležet do dalšího dne v ledničce. Mouku smícháme s paprikou a tymiánem. Maso vyjmeme z mléka, necháme okapat, osušíme ubrouskem a obalíme v paprikové… Celý článek ›


Marináda z červeného vína

Publikováno 15.06.2018 v 08:45 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x

Ingredience: Maso zalijeme červeným vínem, přidáme jalovčinky, bobkový list, tymián a celý pepř, česnek a cibuli a marinujeme do druhého dne. Celý článek ›


Nakládání do másla

Publikováno 15.06.2018 v 08:44 v kategorii Zvěřina, přečteno: 20x

Ingredience: Máslo rozpustíme, podle druhu receptu přidáme třený česnek, drcené divoké koření nebo usekané bylinky, ale i citronovou šťávu a zalijeme jím odblaněné osolené a okořeněné maso. Příprava: Vrstvu másla na mase necháme ztuhnout a necháme uležet až 2 dny. Celý článek ›


Pečené kančí na česneku

Publikováno 15.06.2018 v 08:35 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x

Ingredience: 600 g kančí kýty 100 g uzené slaniny sůl 4 stroužky česneku mletý černý pepř 1 lžíce octa 300 ml vývaru (bujón) 200 ml sladké smetany Příprava: Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme na něm maso z obou stran. Podlijeme vývarem, octem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka. Měkké maso odkryjeme, často otáčíme a poléváme sladkou smetanou, dokud… Celý článek ›