Články za měsíc Červen 2018
Pikantní omáčka k černé zvěřině
Publikováno 15.06.2018 v 08:34 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x
Ingredience: lžíce rybízové zavařeniny 2 lžíce malinové zavařeniny 1 lžička hořčice citronová kůra sůl 8 kuliček roztlučeného jalovce 250 ml červeného vína Příprava: Všechny ingredience smícháme a vínem doředíme v hustě tekoucí omáčce. Podáváme ke studené zvěřině. Celý článek ›
Smažený řízek z divočáka
Publikováno 15.06.2018 v 08:33 v kategorii Zvěřina, přečteno: 60x
Ingredience: 1 kg kančí kýty 0,2l červeného vína olej hladká mouka 2 lžíce francouzské hořčice 3 vejce mléko mletý pepř tlučený jalovec, špetka tymiánu a sůl Příprava: Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme… Celý článek ›
ZVĚŘINOVÉ RAGÚ
Publikováno 15.06.2018 v 08:32 v kategorii Zvěřina, přečteno: 28x
Ingredience: 500 g zvěřiny, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kedluben, 50 g slaniny, sušené houby, 4 sušená rajčata, 4 cherry rajčátka, 8 malých šalotek, palička česneku, 1 dl červeného vína, lžíce rajského protlaku, lžička dijonské hořčice, lžička francouzské zrníčkové hořčice, mouka, sůl, pepř, skořice, olej, aceto balsamico, sůl, pepř, tymián, rozmarýn Příprava: Zvěřinu pokrájíme na kostky a obalíme v mouce. Prudce ji osmahneme na oleji, vyjmeme, do… Celý článek ›
Zvěřinové ragú na červeném víně
Publikováno 15.06.2018 v 08:31 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x
Suroviny: 3 kusy Hřebíček celý Avokádo, 1 lžička Tymián Avokádo, 2 lžičky Zázvor mletý Avokádo, 200 ml červeného vína, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru, sůl, pepř dle chuti, 1 celeru, 600 g srnčí plece nebo kýty, 300 g malých hříbků, 40 g perníku na strouhání, 1 malá mrkev, 2 lžíce brusinkové zavařeniny, 1 citronu (šťáva), 750 ml voda Způsob přípravy: Houby… Celý článek ›
Zvěřinové trojhránky ve vinném županu
Publikováno 15.06.2018 v 08:30 v kategorii Zvěřina, přečteno: 20x
Ingredience: 500 g zvěřiny nakrájené na kostky, 100 g slaniny, 2 střední cibule a 2 klobásy, 1,5 dcl vína, 2 vejce, hladká mouka, sůl, sušený česnek, koření na divočinu, olej. Příprava: Na špejli střídavě napichujeme předem naloženou zvěřinu, na kolečka nakrájenou kvalitní klobásu, tenké plátky slaniny a tenká kolečka cibule. Vzniklý špíz obalíme v hladké mouce a v těstíčku vytvořeném z našlehaných vajec, vína, hladké mouky a soli. Polotekutou… Celý článek ›
Bašta z vepřového masa
Publikováno 15.06.2018 v 08:25 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x
Budete potřebovat:800 g vepřového masa nakrájeného na plátky, 2-3 lžíce oleje, světlé pivo, 1 velká cibule, Pórek, kečup, česnek, sůl, pepř Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka. Maso zprudka opečeme na oleji z obou stran. Přidáme kečup, sůl, drcený česnek a pepř. Promícháme a zalijeme pivem. Podusíme do změknutí a přidáme pórek a cibuli. Jako přílohu podáváme brambory, hranolky, nebo chléb. Celý článek ›
Cibulové kotlety s hořčicovým krémem
Publikováno 15.06.2018 v 08:25 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x
Ingredience: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, dijonská hořčice, 4 středně velké cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje Hořčicový krém: 150g kysané smetany, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, kari koření Postup:Kotlety opláchneme, osušíme, poprášíme solí a pepřem. Potřeme dijonskou hořčicí. Cibule oloupeme, nakrájíme na drobno, rozdělíme na kotlety, přitiskneme a dáme na plech potřený olejem a pečeme v předehřáté troubě při 220-250C asi… Celý článek ›
Cikánská na kastróle
Publikováno 15.06.2018 v 08:23 v kategorii Vepřové, přečteno: 20x
Ingredience: 1,5kg vepřového masa, 60ml světlého piva, 100ml slunečnicového oleje, gyros koření, 1 PL medu, 2kg brambor nakrájených na plátky, pepř a sůl od chuti, 2 cibule – může být 1 červená a 1 bílá, 100g slaniny, 4-5 stroužků česneku, 200g zakysané smetany, sůl, chilli, pepř, petrželka od chuti Postup: Maso si naporcujeme a napácujeme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před pečením, aby se spojily chutě. Pekáč si potřeme… Celý článek ›
Ďábelská vepřová směs v bramboráku
Publikováno 15.06.2018 v 08:22 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x
Suroviny: 200 g vepřové plece, 1 cibule. 1 syrová paprika, 4 stroužky česneku, 5 g chilli, 40 g pórku, sójová omáčka, worcesterská omáčka, 0,02 l červeného vína, Solamyl, 3 velké brambory, hladká mouka, majoránka, 1 vejce, Sůl, pepř, olej Postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, majoránku, vejce, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše promícháme a z připraveného těsta na pánvičce upečeme bramborák. Mezitím si můžeme na druhé pánvičce… Celý článek ›
Dýňové ragú s vepřovým masem a praženými semínky
Publikováno 15.06.2018 v 08:22 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x
Ingredience: 700 g dýně, 300 g vepřového masa (plec), 1 větší cibule, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, 100 g drcených rajčat, 300 ml hovězího vývaru, 1 sklenice červeného vína, 2 bobkové listy, Sůl, pepř, olej Postup: Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Semínka si odložíme stranou. Dýni nakrájíme na kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na… Celý článek ›