Články za měsíc Červen 2018
Slaný koláč z květáku
Publikováno 25.06.2018 v 14:39 v kategorii Ostatní, přečteno: 25x
Ingredience: Cherry rajčata dle chuti,Pepř a sůl dle chuti,Vejce 2 ks,Anglická slanina 200 g,Parmezán 200 g,Strouhanka 0.5 hrnků, Cibule menší 2 ks, Květák 2 ks Postup:Květák rozdělíme na menší růžičky a uvaříme ve slané vodě. Přidáme všechny zbylé ingredience a pořádně promícháme. Pro vegetariánskou verzi zaměňte slaninu oblíbenou zeleninou nebo sýrem. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200°C dozlatova. Nakonec ozdobíme třeba… Celý článek ›
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce s rýží
Publikováno 25.06.2018 v 11:08 v kategorii Kuřecí, přečteno: 26x
Ingredience: Česnek 2 stroužky,Sůl a pepř dle chuti,Vejce 2 ks, 1/2 bramborového škrobu, Menší cibule 2 ks, Menší mrkev 1 ks, 1/3 hrnku sójové omáčky, Citrónová šťáva, Med 2 lžíce, Paprika 1 ks, Rýže 120 g, Kuřecí prsa 2 ks Postup:Kuřecí maso nakrájejte na kostičky. Osolte jej, opepřete, přidejte škrob a vše důkladně promíchejte. Vajíčka v hrníčku rozšlehejte a přidejte ke kuřecímu masu. V menší misce smíchejte sójovou omáčku, česnek,… Celý článek ›
Jehněčí stehna s medovou hořčicí
Publikováno 25.06.2018 v 11:02 v kategorii Jehněčí, přečteno: 40x
Ingredience: 1 PL olivový olej,20 g máslo,4 ks jehněčí kýta (1,2 kg),1/2 hrnku hladká mouka,2 ks červená cibule,2 ks mrkev, 2 stroužky česnek, 2 ks hřebíček, 1/3 hrníčku med, 2 PL hrubozrnná hořčice, 4 stonky tymián, 1/2 hrnku bílé víno, citronová šťáva na ochucení, bramborová kaše a vařená zelená fazolka jako příloha, 3 hrnky voda, podle chuti sůl, podle chuti pepř Postup:Olej a máslo zahřejeme ve velké rendlíky nebo v pekáči, stehna obalíme v… Celý článek ›
Neodolatelný jablkový cheesecake
Publikováno 25.06.2018 v 10:57 v kategorii Cheesecaky, přečteno: 41x
Ingredience: Korpus z ovesných vloček: ¼ hrníčku hnědého cukru, hrníček drcených sušenek, ¾ šálku ovesných vloček,½ hrníčku roztopeného másla Cheesecake: Mascarpone, 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 1/4 hrníčku hnědého cukru, 1/4 hrníčku bílého cukru, 1/8 čajové lžičky zázvoru, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu, 1/2 čajová lžička skořice Jablkový křupavý topping: 1/4 hrníčku hladké mouky, 1/4 hrníčku ovesných vloček, 1/4… Celý článek ›
Penne rigate s uzeným masem a rajčatovou omáčkou
Publikováno 25.06.2018 v 10:53 v kategorii Těstoviny, přečteno: 24x
Ingredience: Jarní cibulka dle chuti,Sůl a pepř dle chuti,Nastrouhaný parmazán dle chuti,Bazalka dle chuti,Cherry rajčátka 6 ks,Olivový olej 3 lžíce, Rajčatové pyré nebo čerstvě nakrájená rajčata 500 g, Červená chilli paprička 1 ks, Červená cibule 1 ks, Uzené vepřové maso 250 g, Penne rigate 250 g Postup:Nakrájejte uzené vepřové maso na plátky a smažte je na olivovém oleji.Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, očistěte chilli papričku a nakrájejte ji na… Celý článek ›
Kapr na pivu s cibulí a anglickou slaninou
Publikováno 25.06.2018 v 10:12 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Suroviny:1 kapr nakrájený na porce, sůl, pepř, drcený kmín, sladká paprika, 100 g anglické slaniny, 1-2 cibule, 2-3 stroužky česneku, asi 200 ml světlého piva, kousek másla Postup:Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů. Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na plátky a cibuli na půlkolečka. Vše nasypeme na rybu a navrch položíme kousíčky másla. Nakonec podlijeme pivem a… Celý článek ›
Hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce
Publikováno 25.06.2018 v 10:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 28x
Ingredience: karbanátky:500 gmleté hovězí maso,2 vejce,2 PL strouhanka,1 hrst petrželka, sůl, pepř, rostlinný olej na smažení omáčka: 1 ks Cibule, 2 stroužky Česnek, 1 ks chilli paprička, 200 g Žampiony, 1 konzerva nasekané loupaná rajčata, 2 dl hovězí vývar (bujón), 1 PL Cukr, 1 PL Ocet, 1 PL sojová omáčka, sůl, pepř Postup:V misce spolu vypracujeme maso, vejce, strouhanku a nasekanou nať. Dosolíme a opepříme. Ze směsi tvarujme karbanátky, které pak… Celý článek ›
Slaná bábovka s pažitkovým dipem
Publikováno 25.06.2018 v 09:43 v kategorii Ostatní, přečteno: 26x
Ingredience: Bábovka: Nakrájená uzenina, šunka či párek 200 g,Citrónová šťáva dle chuti, Mozzarella 250 g,Čerstvá petrželka dle chuti,1/2 červené papriky, 1/2 hrnku oleje, Sůl špetka,Strouhaný sýr 200 g, Mouka 2 hrnky, Jedlá soda 1 lžička, Mléko 1 hrnek, Vejce 3 ks Dip: Pažitka dle chuti, Pepř dle chuti, Majonéza 2 lžíce, Bílý jogurt 2 lžíce Postup:Do větší misky dejte vajíčka, mléko, nastrouhaný sýr, mouku, špetku soli, citrónovou šťávu, jedlou… Celý článek ›
Fazole s rajčatovou omáčkou a slaninou
Publikováno 25.06.2018 v 09:42 v kategorii Luštěniny, přečteno: 25x
Ingredience: Olivový olej dle chuti, Rajčatová omáčka 250 g, Anglická slanina 100 g, Fazole v konzervě 200 g Postup: Na pánvi rozehřejte olivový olej a opražte slaninu. Po chvíli přidejte fazole a rajčatovou omáčku, černý pepř, sůl a dle chuti můžete také přidat například žlutou papriku a bazalku. Tuto směs nechte chvíli povařit a následně ji podávejte s čerstvým pečivem. Celý článek ›
Italská Frittata se zeleninou
Publikováno 25.06.2018 v 09:35 v kategorii Bez masa, přečteno: 28x
Ingredience:Sůl a pepř dle chuti, Slunečnicový či dýňový olej 2 lžíce, 1/2 hrnku nastrouhaného sýra, Zelenina dle vaší chuti (rajčata, papriky, okurek a jiné) 2 hrnky, Vejce 8 ks Postup:Předehřejte si troubu na 200°C. Rozšlehejte vajíčka se solí a pepřem.Zeleninu nakrájejte na kostičky a smažte na oleji 2 – 3 minuty. Přidejte vajíčka a smažte asi jednu minutu. Následně frittatu posypejte sýrem a vložte ji i s pánvičkou do trouby a pečte 10 – 12 minut. Celý článek ›