Články za měsíc Červen 2018
Zapečená cuketa s kuřecím prsem
Publikováno 12.06.2018 v 09:19 v kategorii Cuketa, přečteno: 24x

Ingredience: 8 vajec, 5 lžic mléka, trocha soli, pepře a kmínu, 3 stroužky česneku, 500 g vykapané nahrubo nastrouhané cukety, 2 kuřecí prsa, 1 hrst špenátových lístků, 200 g nivy, trocha oleje na vymazání plechu, 1 hrst bazalky Postup: Vejce vyšleháme s mlékem, solí, pepřem, česnekem a kmínem. Pak přidáme nastrouhanou cuketu, na nudličky pokrájená kuřecí prsa, lístky špenátu a 100 g drcené nivy. Vše promícháme a směs nalijeme na plech na olejem… Celý článek ›
Zapečená játra s brokolicí
Publikováno 12.06.2018 v 09:18 v kategorii Kuřecí, přečteno: 119x
Ingredience:150 g rýže, 1 brokolice, 200 g kuřecích jater, podle potřeby olej, 1 cibule, trocha soli a pepře Postup:Rýži uvaříme podle návodu. Brokolici spaříme vřelou vodou. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme brokolici a játra. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Zapékací mísu vytřeme olejem, přidáme směs a smícháme ji s uvařenou rýží. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme asi 15… Celý článek ›
Zapečená kuřecí játra
Publikováno 12.06.2018 v 09:17 v kategorii Kuřecí, přečteno: 22x
Ingredience: 400 g játra kuřecí, 50 g slanina anglická, 4 vejce, 40 g máslo, 1/8 mléko Postup: Slaninu nakrájíme na tenké plátky, opečeme a položíme na dno zapékací misky, kterou jsme předem vymazali máslem. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm játra po obou stranách opečeme. Potom je rozložíme do misky na opečenou slaninu. Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme játra, nahoru ještě nasypeme pokrájenou cibuli. Játra s vejci… Celý článek ›
Zapečená kuřecí prsa s pórkem
Publikováno 12.06.2018 v 09:17 v kategorii Kuřecí, přečteno: 26x
Ingredience: pórek 500 g, brambory 4 ks, kuřecí prsa 3 ks, olej slunečnicový 2 PL, sůl zeleninová 3 ČL, pepř černý mletý ½ ČL, bazalka 1 ČL, sójová omáčka 1 PL, smetana sladká na vaření 250 g Postup: 15 minut povaříme brambory. Než se brambory uvaří, nakrájíme si kuřecí prsa na malé kousky, pórek na kolečka. Na rozpáleném oleji zpěníme kolečka pórku. K pórku přidáme kuřecí prsa a koření. Vše spolu na silném ohni restujeme. Polovinu této směsi… Celý článek ›
Zapékané GYROS
Publikováno 12.06.2018 v 09:03 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Budeme potřebovat: 3 ks kuřecí prsa, 1 plechovka kukuřice (malá plechovka), 1 ks zelená paprika, 1 ks červená paprika, 1 ks cibule, 2 hrsti těstovina, 3/4 bal. gyros koření, 150 g tvrdý sýr, sůl, pepř, česnek. Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme gyros koření a odložíme do lednice na půl hodinu. Papriku nakrájíme na drobno, cibuli také a na oleji spolu osmažíme. Přidáme… Celý článek ›
Německá polévka Pichelsteiner
Publikováno 12.06.2018 v 09:02 v kategorii Polévky, přečteno: 29x

Ingredience: Vývar nebo voda, Petrželka, Sůl a sladká paprika dle chuti,Pórek 1 ks,Mrkev 3 ks,Celer 1 ks, Brambory 750 g,Cibule 2 ks, Vepřové, hovězí a kuřecí maso 600 g Postup:Nejdříve nakrájejte maso na plátky, cibuli na jemno, brambory a celer na kostičky, mrkev na plátky a pórek na tenké proužky. Do velké pánve dejte zeleninu společně s masem a horkou vodou nebo vývarem. Přidejte sůl a sladkou papriku dle chuti. Vše společně vařte na mírném ohni pod… Celý článek ›
Zázvorovo-medové kuře na hruškách
Publikováno 12.06.2018 v 09:00 v kategorii Kuřecí, přečteno: 27x
Ingredience: med 30 g • olej olivový 20 ml • sůl 1 ČL • zázvor mletý 1 ČL, hruška 500 g, kuře 1.5 kg • sůl 1 ČL, zázvor kořen 30 g Postup: Med rozmícháme s olejem, solí a zázvorem. Hrušky oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Kuře omyjeme a zevnitř nasolíme. Vložíme ho do pekáče a na povrchu celé potřeme medovou marinádou. Dovnitř kuřete vložíme část hrušek a ostatní rozložíme kolem něj. Na kuře položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč… Celý článek ›
Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory
Publikováno 12.06.2018 v 08:58 v kategorii Krůtí, přečteno: 29x
Ingredience: 6 plátků krůtí prsa, Brambory, sůl, pepř dle chuti, trocha medu, hladká mouka Postup: Krůtí prsní řízky si nasolíme a napepříme dle chuti po obou stranách a obalíme v hladké mouce. Vložíme do trouby na rozpálený plech a o krátce opečeme z obou stran. Pomažeme medem a opečeme dozlatova. Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme k masu a pomalu pečeme do změknutí. Přeléváme výpekem. Celý článek ›
Krůtí roláda na víně
Publikováno 12.06.2018 v 08:57 v kategorii Krůtí, přečteno: 28x
Ingredience: 850 g krůtích prsou, trocha soli, 50 g sušených rajčat naložených v oleji, 4 rohlíky (den staré), 100 ml mléka, 2 vejce, 1 lžička tymiánu, 1 cibule, 250 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru Postup: Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme… Celý článek ›
Pečená krůta s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami
Publikováno 12.06.2018 v 08:56 v kategorii Krůtí, přečteno: 26x
Suroviny: Krůta: krůta 1 ks, česnek 6 stroužků, čerstvý tymián 1 velká snítka, změklé máslo 220 g, olej 2 lžíce, citron 1 ks, pomeranč 1 ks, cibule 1 ks, sůl 15 g na kilo, bílý mletý pepř 1 lžička na kilo Brambory: malé brambory ve slupce (grenaille) 1 kg, anglická slanina 300 g, větší cibule 4–5 ks, sůl a čerstvě namletý pepř Mrkev: velké mrkve 5 ks, přepuštěné máslo 3 lžíce, cukr 1–2 lžíce, šťáva z 1 menšího pomeranče, sůl a čerstvě… Celý článek ›