Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Kachní prsa na hruškách

Publikováno 12.06.2018 v 08:39 v kategorii Kachní, přečteno: 43x

Ingredience: kachní prsa 400 g, sůl, pepř černý mletý, olej řepkový 1 PL, hruška 350 g, rozinky 1 PL, hřebíček celý 3 ks, paprika červená mletá ½ ČL, cukr krystalový 1 ČL, citronová šťáva 1 PL Postup: Maso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým pepřem a prudce, na lžíci oleje, opečeme na pánvi asi 5 minut. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou.… Celý článek ›


Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 40x

Ingredience: 2 kachní prsa s kůží, Sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 1–2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce brusinkového džemu, 3 lžíce sušených brusinek, snítka tymiánu a rozmarýnu Postup: Kachní prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařízneme kůži ostrým nožem na několika místech do kříže, snažíme se neproříznout maso. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme prsa kůží dolů.… Celý článek ›


Kachní prsa s vinnou omáčkou

Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 33x

Ingredience: kachní prsa 600 g, sůl, cukr krystalový 60 g, povidla švestková 120 g, víno červené suché 600 ml, pepř bílý mletý ½ ČL, med 1 PL, máslo 1 PL Postup: Kachní prsa omyjeme a nasolíme. Vložíme do rozpálené suché pánve kůží dolů, zakryjeme a 12 minut smažíme. Odkryjeme, otočíme a 6 minut opékáme z druhé strany. Opečené a zatažené maso vložíme do pekáčku, podlijeme výpekem, zakryjeme a dáme na 10 minut do horké trouby krátce podusit. Cukr… Celý článek ›


Kachní stehna na švestkách s krupicovými noky

Publikováno 12.06.2018 v 08:37 v kategorii Kachní, přečteno: 28x

Suroviny: Kachna: kachní stehna 5 ks, velký pomeranč 1 ks, olej 1 lžíce, jablka 2-3 ks, cibule 4-5 ks, švestky 10 ks, česnek 3 stroužky, sůl a čerstvě namletý pepř, cukr, čerstvý tymián 5 snítek, voda asi 250 ml, celá skořice 1 svitek Noky: máslo 75 g, plnotučné mléko 750 ml, kůra z 1 malého citronu, muškátový oříšek 1 špetka, hrubá krupice 300 g, vejce 4 ks, sůl Postup: Maso ze všech stran osolte, opepřete a mírně pocukrujte. Přidejte nastrouhanou kůru… Celý článek ›


Medová kachna na zázvoru a cideru

Publikováno 12.06.2018 v 08:35 v kategorii Kachní, přečteno: 37x

Suroviny: Kachna 1.5 kg, Med 3 lžíce, Cider 4 dl, Zázvor 1 ks, Sůl 1 špetka, Pepř černý mletý 1 špetka Postup: Kachnu opláchneme zvenku i zevnitř, odřízneme krk a biskupa. Pinzetou vytáhneme zbytky peří a osušíme ji kuchyňskou útěrkou. Sůl a pepř důkladně vmasírujeme do masa. V míse prošleháme med s ciderem a cca 3 cm jemně nastrouhaného zázvoru. Vzniklou směsí potřeme kachnu ze všech stran. Kachnu vložíme do pekáče prsy nahoru, zakryjeme… Celý článek ›


Minutková kachní prsa

Publikováno 12.06.2018 v 08:35 v kategorii Kachní, přečteno: 27x

Ingredience:2 kachní prsa s kůží, dle chuti a potřeby pepř čtyř barev – čerstvě mletý, dle chuti mořská hrubozrnná sůl – čerstvě mletá, 400 g brambor, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu Postup:Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa ochutíme čerstvě mletým pepřem z obou stran a vydatně osolíme čerstvě mletou… Celý článek ›


Estofado

Publikováno 12.06.2018 v 08:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 24x

Suroviny: olivový olej 3 lžíce, cibule na čtvrtky 2 ks, česnek na jemné plátky 6 stroužků, hovězí kližka na cca 3cm kostičky 1 kg, hřebíčky 12 ks, mletá skořice 1/2 lžičky, šafrán (koupíte na www.justspice.cz) 1 větší špetka, sušené oregano 1/2 lžíce, paprika 1/2 lžíce, sůl, pepř, rajčata, oloupaná a bez semínek 6 ks, suché červené víno 2 lžíce, zelený mražený hrášek nebo fazole fava 400 g, ocet z červeného vína 2 lžíce, čerstvý drobivý… Celý článek ›


FAJITAS

Publikováno 12.06.2018 v 08:26 v kategorii Hovězí, přečteno: 20x

Ingredience: zadní hovězí maso 500 g, citronová šťáva 1 šálku olej 1 polévková lžíce, chilli 1 polévková lžíce, sůl 1 čajové lžičky, cayennský pepř 1 čajové lžičky, žlutá, červená nebo zelená paprika (nebo mix) nakrájená na plátky 2 ks, červená cibule nakrájená na tenká kolečka 1 středně velká, česnek, 2 nadrcené stroužky, tortilla 4 ks, omáčka guacamole, salsa, kysaná smetana dle chuti Postup: Dejte maso do velkého plastového sáčku a… Celý článek ›


Guláš na pivu

Publikováno 12.06.2018 v 08:10 v kategorii Hovězí, přečteno: 19x

Ingredience: 1 kg maso na guláš - hovězí, nebo zvěřina, 400 ml světlého piva, 350 ml hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 4 ks cibule, 4 stroužky česneku, 1 ks feferonky, 0,5 lžičky kmínu, 3 špetky soli, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 ks červené papriky, 2 ks rajčat, 1 lžička hrubě mletého barevného pepře Na posypání: 1 hrnek natě lahůdkové cibulky - nakrájené Postup: Na sádle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené maso, kmín, nasekaný… Celý článek ›


Guláš se švestkami

Publikováno 12.06.2018 v 08:09 v kategorii Hovězí, přečteno: 29x

Ingredience: 2 cibule, trocha oleje, 700 g hovězího masa, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce povidel, podle potřeby sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 200 ml červeného vína, 150 g sušených švestek, 1 lžíce hladké mouky Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme na kostky pokrájené maso, opečeme ze všech stran, pak vmícháme mletou papriku, povidla, sůl, pepř, nové koření, bobkový list a nakonec přilijeme víno. Promícháme… Celý článek ›