Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Pomalu pečená kýta na pivu

Publikováno 12.06.2018 v 07:35 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x

Suroviny: hovězí kýta 1,5 kg, sůl, čerstvě namletý pepř, olivový olej 1 lžíce, slanina, pokrájená nadrobno 100 g, cibule, nakrájená na měsíčky 2 ks, dlouhá červená chilli paprička 1 ks, česnek, rozetřený 2 stroužky, černé pivo 500 ml, rajčatová passata 250 ml, čerstvý rozmarýn 4 snítky, bobkový list 2 ks, třtinový cukr 2 lžičky, karotka 1 svazek Postup: Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v… Celý článek ›


Pravý debrecínský guláš s houbami

Publikováno 12.06.2018 v 07:33 v kategorii Hovězí, přečteno: 45x

Ingredience: 250 gramů debrecínské klobásy (paprikové), 1 kuliček středně velká červená cibule, 1 ks středně velká mrkev, 1 ks středně velká petržel, 1/4 kusů celeru, 2 kusy středně velké brambory, 150 g čerstvých hub (žampiónů), 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce oleje, 300 g hovězí kližky Příprava: Na rozpáleném oleji orestujte jemně nakrájenou cibulku… Celý článek ›


Spezzatino

Publikováno 12.06.2018 v 07:31 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x

Suroviny: olivový olej 3 lžíce, hovězí kližka bez kosti a na kostky cca 900 g, šalotka, pokrájená 2 ks, česnek, nadrobno 2 stroužky, suché bílé víno 1 hrnek, drcená rajčata 2 hrnky, hovězí vývar 1–2 hrnky, sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 1 lžička, sůl, pepř, mražený hrášek cca 250 g, brambory, oloupané a na kostky 450 g, hladkolistá petrželka, pokrájená Postup: V kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje,… Celý článek ›


Dušené hovězí po florentinsku

Publikováno 12.06.2018 v 07:29 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x

Ingredience: 800g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400g loupaných rajčat v plechovce, 2dcl červeného vína Chianti, 2 stroužky česneku, olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, pepř Postup: Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu na základ a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso, bazalku, sůl a pepř. Po chvíli restování zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar… Celý článek ›


Španělský ptáček

Publikováno 12.06.2018 v 07:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x

Suroviny: hovězí roštěnec 800 g, sůl, pepř, plnotučná hořčice 2 lžíce, buřty 4 ks, vejce 4 ks, nakládané okurky 10 ks, špek 60 g, velká cibule 2 ks, sádlo 2 lžíce, hovězí vývar 600 ml Postup: Maso nakrájejte na asi 200 gramové plátky. Jemně je naklepejte, osolte a opepřete. Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4… Celý článek ›


Zelný hrnec s hovězím masem

Publikováno 12.06.2018 v 07:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 39x

Ingredience: 500 g hovězího masa (nejlépe zadního nebo kližky), 1 bílého zelí, 500 g brambor, 250 g mrkve, 2 cibule, 40 g rostlinného tuku, 1 lžička kmínu, trocha soli, podle chuti čerstvě mletý pepř Postup: Hovězí maso opláchneme, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky. Zelí opereme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Ve… Celý článek ›


CAVATAPPI S KOUSKY TUŇÁKA A ZELENINOU

Publikováno 12.06.2018 v 07:25 v kategorii Těstoviny, přečteno: 27x

Suroviny:800g těstovin Cavatappi, 1 velká konzerva tuňáka - ideálně celé kousky, 2 středně velké cukety, 1 velká červená paprika, 2 střední cibule, 4 lžíce rajčatového protlaku, olivový olej, bazalka, pepř, sůl Postup:Připravíte si omáčku. Cibuli nakrájenou na půlkolečka i papriku na tenké proužky restujete v pánvi na olivovém oleji asi 5 minut, než zelenina krásně zezlátne a lehce změkne. Pak přidáte rajčatový protlak a opět chvíli restujete. Cuketu… Celý článek ›


CRESTE DI GALLO S KUŘECÍM MASEM, BROKOLICÍ A MASCARPONE

Publikováno 12.06.2018 v 07:24 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x

Suroviny: 1 mascarpone, 600 g těstovin Creste di Gallo, sůl, černý pepř, 1 menší brokolice, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 400 g kuřecích prsou, 100 ml drůbežího vývaru, svazek čerstvé bazalky, 50 g kešu, parmazán Postup: Brokolici rozdělíte na růžičky a dáte vařit v osolené vroucí vodě 3-4 minuty. Poté zcedíte. Vychladlé nakrájíte na menší kousky. Cibuli nakrájíte najemno, česnek na plátky. Restujete na pánvi na… Celý článek ›


CRESTE DI GALLO SE ŠUNKOU A AVOKÁDEM

Publikováno 12.06.2018 v 07:24 v kategorii Těstoviny, přečteno: 34x

Suroviny: 800 g těstovin Creste di Gallo, olivový olej, 2 ks šalotky nasekané najemno, 1 lžička čerstvého rozmarýnu nasekaného najemno, 200 g uzené šunky nakrájené na nudličky, 1 ks avokáda nakrájeného na kostky, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 2 lžíce creme fraiche Postup:Na pánvi rozehřejete olej a šalotku v něm orestujete, dokud nebude měkká. Vmíchejte čerstvý nakrájený rozmarýn. Restujtee další 1–2 minuty. Pak přimícháte všechno ostatní. Velmi… Celý článek ›


Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem a nivou

Publikováno 12.06.2018 v 07:10 v kategorii Těstoviny, přečteno: 28x

Ingredience:250 g čerstvých tagliatelle, 2 šalotky, 150 g anglické slaniny, 100 g baby špenátu, 100 g nivy, 5 sušených rajčat, sůl Postup: Šalotku si nakrájíme na drobno a anglickou slaninu na kostičky. Obojí vhodíme na pánev a opečeme dozlatova. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme. Když máme slaninu se šalotkou opečenou, vhodíme na pánev i špenát. Ve chvíli, kdy nám špenát zavadne, přidáme sušená rajčata a pánev odstavíme z… Celý článek ›