Články za měsíc Červen 2018
Lilkové lasagne
Publikováno 11.06.2018 v 14:52 v kategorii Těstoviny, přečteno: 19x
Ingredience: 100 g větší lilek, pár kapek olivového oleje, špetka soli a pepře, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 rajčat, 500 g mletého hovězího masa, pár kapek worcesterské a chilli omáčky, 1/2 lžičky papriky, 3 lžíce rajčat. Protlaku, trocha oregana, 1 hrst nasekané čerstvé bazalky, 1 lžíce kokosového oleje na smažení, 2 mozzarelly Postup: Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky silné 0,5 cm. Plech vyložíme pečicím papírem. Plátky… Celý článek ›
Linguine s krevetami
Publikováno 11.06.2018 v 14:51 v kategorii Těstoviny, přečteno: 19x
Ingredience: 450 g těstovin linguine, 1 lžíce másla, 3 lžíce červeného vína, 2 lžičky strouhaného parmezánu, 3 stroužky česneku, 1 lžička nakrájené čerstvé petrželky, pepř a sůl podle chuti, 450 g krevet, oloupaných a vyčištěných Postup: Přiveďte vodu a k varu a uvařte těstoviny podle návodu. Ve střední pánvi rozpusťte máslo na středně nízkém stupni. Přidejte víno, sýr, česnek, petržel, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání nechejte… Celý článek ›
Linguine s kuřecími játry
Publikováno 11.06.2018 v 14:51 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Ingredience: 500 g kuřecích jater, 3 rajčata, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 400 g těstovin, podle potřeby sůl, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky oregana, trocha čerstvě mletého pepře, podle chuti sýr Postup: Kuřecí játra dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata zlehka nakrojíme ostrým nožem do kříže a spaříme je v horké vodě. Uvolněnou slupku pak stáhneme a rajčata nakrájíme nadrobno. Větší červenou cibuli oloupeme… Celý článek ›
LINGUINE S MOŘSKÝMI PLODY A RAJČATOVOU OMÁČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:50 v kategorii Těstoviny, přečteno: 42x
Suroviny: 600 g těstovin Linguine, 1 konzerva loupaných rajčat, 800 g mušlí slávek, 400 g mušlí vongole, 300 g kalamářů, 8 krevet, 300 g cherry rajčat, 2 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, Petrželka, olej olivový extra virgin, sůl Postup: Nejprve očistíte bohaté plody moře, mušle, krevety a kalamáry (pokud máte celé, odstraníte i páteř a oči a nakrájíte je na kousky). V pánvi na panenském olivovém oleji osmažíte stroužky česneku, přihodíte mušle a… Celý článek ›
Linguine s uzeným lososem
Publikováno 11.06.2018 v 14:49 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Na 4 porce potřebujete:400 g těstovin linguine, 200 g uzeného lososa v plátcích, 1 cibuli, 100 ml bílého vína, 300 ml smetany (30procentní), 1–2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry, 1 malý svazek čerstvého kopru, sůl, pepř, 1 lžíci másla Postup: Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji zalejte vínem a nechte ho odpařit. Přilejte smetanu, nadrobno nasekaný kopr, citronovou kůru a chvíli povařte. Pak do smetany vmíchejte nakrájené plátky… Celý článek ›
Macaroni s houbami a tymiánem
Publikováno 11.06.2018 v 14:49 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Suroviny: 400 g Makaróny, 200 g hub, 2 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 150 ml smetany, 100 ml bílého vína, Tymián, hrst petržele, olivový olej, sůl, pepř Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji zpěníme najemno nasekanou šalotku s česnekem, přidáme houby, tymián a krátce zarestujeme. Houbovou směs zastříkneme bílým vínem a necháme vydusit. Poté přilijeme smetanu, provaříme a vznikne nám krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Do takto… Celý článek ›
Makarony zapečené s květákem, žampiony a gorgonzolou
Publikováno 11.06.2018 v 14:48 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x
Ingredience: květák 300 g, žampiony 200 g, olej olivový 1 PL, česnek 1 stroužek, makarony 300 g, sůl ½ ČL, rajský protlak 150 ml, sůl ½ ĆL, sýr Gorgonzola 150 g Postup: Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky. Ty uvaříme v páře skoro doměkka. Menší žampiony omyjeme, odstraníme všechny nečistoty a rozkrájíme na čtvrtky. Podusíme na pánvi na oleji cca 5 minut. Během dušení přidáme nadrobno nakrájený česnek. Mezitím, jak se vaří květák a… Celý článek ›
Mrkev po indicku
Publikováno 11.06.2018 v 14:48 v kategorii Těstoviny, přečteno: 35x
Ingredience:200 g špaget, podle potřeby sůl, 200 g mrkve, 20 g másla, 1 lžička karí koření, kousek (asi 3 cm) čerstvého zázvoru, 250 ml kysané smetany, 1 hrst petrželky Postup:Špagety uvaříme ve větším množství osolené vody tak, aby nebyly rozvařené. Mrkev očistíme a podélně nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme karí koření, nudličky mrkve a nastrouhaný zázvor a na mírném ohni dusíme asi 5 minut. Potom vmícháme smetanu a… Celý článek ›
Nákyp z těstovin rigate s houbami
Publikováno 11.06.2018 v 14:46 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Ingredience: těstoviny - Penne rigate 150 g, žampiony 400 g, cibule 80 g, sůl, pepř bílý mletý, pepř chilli, zázvor mletý, sýr tvrdý 200 g, sýr mozarella 150 g, kapary 2 PL, vejce slepičí 2 ks, smetana sladká na vaření 150 ml, olej slunečnicový, bazalka Postup: V hrnci s vroucí vodou vaříme těstoviny téměř doměkka (15 minut). Houby očistíme, nakrájíme je na plátky, uvaříme je v páře v parním hrnci, případně podusíme na pánvi. Těstoviny smícháme s… Celý článek ›
NETRADIČNÍ SPAGHETTI S ČERVENOU ČOČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:45 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Suroviny: 250 g červené čočky, olivový olej, 2 mrkve, 2 řapíkaté celery, 1 cibule, 2 papriky - žlutá, zelená, 4 stroužky česneku, ½ lžičky tymiánu, 1 lžička oregana, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 1 konzerva sekaných rajčat, 500 ml hovězího vývaru, 800 g těstovin Spaghetti, nastrouhaný parmazán na posypání Postup: Nejprve uvaříte červenou čočku. Následně na rozpáleném oleji osmažíte cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev,… Celý článek ›