Články za měsíc Červen 2018
Špagetová frittata
Publikováno 11.06.2018 v 14:34 v kategorii Těstoviny, přečteno: 18x
Suroviny: uvařené špagety 350 g, mladé cuketky, na kolečka 250 g, uzená pancetta, na kostky 150 g, parmazán, nastrouhaný najemno 200 g, vejce, lehce rozšlehané 4 ks, sůl, pepř, olivový olej 2 lžíce Postup: Do mísy dejte všechny ingredience kromě olivového oleje a všechno důkladně promíchejte. Rozehřejte olej na střední teplotu ve velké pánvi a až bude horký, přidejte směs. Vařte na střední teplotě 5 minut. Opatrně omeletu otočte a opečte na druhé straně.… Celý článek ›
Špagety à la Nella
Publikováno 11.06.2018 v 14:34 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Ingredience: 4 mrkve, 1 petržel, 1 bílá paprika, 2 stroužky česneku, 5 loupaných rajčat (lze i z konzervy), 1 větší cibule, podle potřeby olej, 250 g mletého vepřového masa (nebo směs), 1/2 lžičky soli, 3 lžičky koření čubrica, 5 lžic kečupu, 2 lžičky cukru, 1 sáček oliv bez pecek, 2 lžičky solamylu, 1 balíček špaget, 150 g nastrouhaného eidamu Postup:Připravíme si zeleninu: mrkev a petržel nastrouháme‚ papriku nakrájíme na nudličky‚ česnek na… Celý článek ›
Špagety Carbonara
Publikováno 11.06.2018 v 14:34 v kategorii Těstoviny, přečteno: 18x
Co budete potřebovat:špagety (1 balík), 250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku, 4 žloutky, slaninu s velkým podílem masa, parmazán, pepř, sůl Jak na to?V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky a použít je můžeme například na tyto lahodné mramorové pusinky, které na Vánoce potěší úplně každého. Parmezán si nastrouháme na struhadle… Celý článek ›
Špagety fantazie
Publikováno 11.06.2018 v 14:33 v kategorii Těstoviny, přečteno: 18x
Suroviny: špagety, olivový olej, 1 malá cibule, krájené žampiony, hrstka oliv, sterilovaný hrášek, 400 g mletého masa, 2 malé rajské protlaky, 2 dcl červeného vína, Sůl, bazalka, oregano, česnek, parmezán Postup: Na olivovém oleji orestujeme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Osmahneme žampiony a mleté maso. Chvíli restujeme. Přidáme olivy, rajský protlak a víno a 7 minut necháme dusit. Poté přidáme hrášek, koření a sůl dle chuti. Těstoviny uvaříme… Celý článek ›
Špagety kung pao
Publikováno 11.06.2018 v 14:32 v kategorii Těstoviny, přečteno: 28x
Suroviny: špagety 450 g, rostlinný olej 2 lžíce, kuřecí prsíčka bez kůže a kostí 3 ks, sůl a čerstvě namletý pepř, česnek, rozdrcený 4 stroužky, nasucho opražené arašídy 1/2 hrnku, jarní cibulky nakrájené na tenké plátky 2 ks Omáčka: sójová omáčka s nízkým obsahem soli 120 ml, kuřecí vývar 120 ml, suché sherry 120 ml, ostrá chilli pasta s česnekem (hotový výrobek) 2 lžíce nebo podle chuti, cukr krupice 1/4 hrnku, červený vinný ocet 2 lžíce,… Celý článek ›
Špagety s hlívou ústřičnou
Publikováno 11.06.2018 v 14:31 v kategorii Těstoviny, přečteno: 26x
Ingredience: cca 300 g špagety, 350 g hlíva ústřičná, 30 g parmazán, 6 stroužků česnek, 1 dl olivový olej, hrst čerstvá bazalka, čerstvě mletý pepř, chilli koření, sůl Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Bazalku posekáme, Sýr nastrouháme. Do hlubší pánve nalijeme olej a orestujeme na něm česnek, až začne mírně zlátnout. V té chvíli přisypeme… Celý článek ›
Šumavské nudle
Publikováno 11.06.2018 v 14:30 v kategorii Těstoviny, přečteno: 33x
Suroviny:1/2 kg pološirokých nudlí, 3 kuřecí řízky, 15 dkg anglické slaniny, 20 dkg čerstvých nebo mražených hub, 15 dkg tvrdého sýra (může být i Niva), 1 zakysaná smetana, 1 menší pórek, 4 stroužky česneku, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička grilovaného koření, 1 lžička vegety, trochu bílého pepře, kmín, sůl Postup: Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kousky a namočíme do marinády připravené ze… Celý článek ›
Těstoviny Funghetto s krevetami
Publikováno 11.06.2018 v 14:29 v kategorii Těstoviny, přečteno: 27x
Ingredience: 200 g těstovin Adriana Funghetto, 20 krevet velikosti 31/40, 1 stroužek česneku, 2 dcl bílého vína, 4 sušená rajčata, 4 jarní cibulky, 5 velkých listů mangoldu, himalájská sůl, čerstvě namletý pepř, olivový olej, koriandr (podle vaší chuti a obliby koriandru), 1/2 chilli papričky, 50 g parmazánu Postup: Na olivovém oleji zprudka osmahneme krevety. Zhruba po 2 minutách přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata a jarní cibulku na kolečka. Mezitím… Celý článek ›
Těstoviny s hráškem a klobásou
Publikováno 11.06.2018 v 14:28 v kategorii Těstoviny, přečteno: 29x
Suroviny: extra panenský olivový olej 2 lžíce, mrkev, nastrouhaná 1 hrnek, čerstvý nebo mražený hrášek 1 hrnek, klobása, na kostičky 1 hrnek, těstoviny ditalini 1 hrnek, kuřecí vývar (nebo voda) 3 hrnky, bobkový list 4 ks, pokrájená petrželka 1/3 hrnku, strouhaný parmazán Postup: Rozehřejte si středně velký kastrol na středním plameni. Vlijte olej, přisypejte mrkev a restujte asi 3–4 minuty. Přidejte klobásku a restujte dalších pár minut. Poté do kastrolu… Celý článek ›
Těstoviny s hráškem a šunkou
Publikováno 11.06.2018 v 14:28 v kategorii Těstoviny, přečteno: 29x
Suroviny: máslo 4 lžíce, jeden 0,5 cm tlustý plátek parmské šunky, nakrájený na kostičky 120 g, malá cibule, nakrájená najemno 1 ks, mražený nebo čerstvý cukrový hrášek 300 g, hladkolistá petžel, nasekaná nadrobno 1 svazek, 450 g sušených nebo 675 g čerstvých špaget (nebo tenkých nudlí linguine), parmezán, najemno strouhaný – k podávání Postup:Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Na středním žáru v pánvi rozpustíme máslo. Na tuk dáme… Celý článek ›