Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Brambory s bylinkovým dipem

Publikováno 11.06.2018 v 12:35 v kategorii Brambory, přečteno: 25x

Ingredience: 8 brambor, 4 lžíce oleje, trocha soli a kmínu, 100 g anglické slaniny, 200 g zakysané smetany, 100 g strouhaného sýra, 1 hrst čerstvých najemno nasekaných bylinek, 1 plechovka sterilované kukuřice s hráškem, špetka pepře a chilli koření Postup:Brambory oškrábeme a rozkrájíme na osminy. Promícháme je s olejem, posypeme solí a kmínem a pečeme při 200 ºC přibližně 25 minut. Slaninu nakrájíme na malé kousky a opražíme ji na suché pánvi. Chvíli… Celý článek ›


Brambory s klobáskou a hráškem

Publikováno 11.06.2018 v 12:34 v kategorii Brambory, přečteno: 25x

Ingredience: 400g oblíbené klobásy, 3 lžíce oleje, 600g malých brambor - stejně velkých, 250 ml vody, 1 ks větší cibule, 2 špetky soli, 2 špetky mletého černého pepře, 200g hrášku – čerstvý nebo mražený Postup přípravy: Oloupanou cibuli nakrájejte na silnější plátky. Klobásky nakrájejte na kousky a orestujte je spolu s cibulí na oleji. Brambory důkladně omyjte a přidejte je ke klobáskám, podle chuti osolte, opepřete. Vše zalijte 250 ml vody a přikryté… Celý článek ›


Brambory s vejci na karí

Publikováno 11.06.2018 v 12:34 v kategorii Brambory, přečteno: 34x

Brambory s vejci na karí

Ingredience: 4 větší brambory, sůl podle potřeby, 2 lžíce olej, 1/2 cibule, 2 lžičky karí, 100 ml smetana na vaření, 2 vejce Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a klasickým způsobem uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory po uvaření scedíme, necháme mírně zchladnout a potom nakrájíme na plátky. Můžeme také použít brambory, které nám zbyly jako příloha od jiného jídla. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a… Celý článek ›


Brambory zapečené s houbovou omáčkou

Publikováno 11.06.2018 v 12:33 v kategorii Brambory, přečteno: 24x

Ingredience: 750 g malých brambor, sůl, pepř, 1/4 l husté sladké smetany, 60 g másla, 30 g mouky, 200 g čerstvých hub (můžou být i žampiony), 50 g strouhaného tvrdého sýra (výraznější typ napr. čedar), 1/4 citronu. Postup: Oloupané brambory zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme do poloměkka. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme se smetanou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl a trochu citronové šťávy.… Celý článek ›


Brambory zapečené s mletým masem a jablky

Publikováno 11.06.2018 v 12:32 v kategorii Brambory, přečteno: 28x

Ingredience: 1 kg uvařených brambor, 1 ks velké cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 350g mletého masa, 5 ks jablek, 100 ml mléka, 3 špetky soli, 2 špetky mletého pepře, 100g strouhaného sýra Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na másle s olejem. Přidejte maso, podle chuti osolte, opepřete a 10 minut poduste. Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádra a nakrájejte je na kostičky. Předehřejte troubu na 190°C. Uvařené brambory rozšťouchejte s mlékem… Celý článek ›


Brambory zapečené s tvarohem a slaninou

Publikováno 11.06.2018 v 12:31 v kategorii Brambory, přečteno: 22x

Ingredience: 1 kg brambor, sůl, 300 g tvarohu, 1/2 šálku husté kysané smetany, 100 g slaniny, pažitka Postup: Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na plátky. Tvaroh prolisujeme, rozmícháme s tukem zbylým po vyškvaření slaniny, zjemníme smetanou a osolíme. Do ohnivzdorné mísy vymazané tukem dáme vrstvu brambor, na ně tvaroh, dále uškvařenou slaninu, sekanou pažitku a nakonec vrstvu brambor. Povrch pokropíme tukem a smetanou. Zapečeme dozlatova v troubě. Celý článek ›


Citronové brambory hasselback

Publikováno 11.06.2018 v 12:25 v kategorii Brambory, přečteno: 23x

Suroviny: středně velké brambory (varný typ B) 8 ks, chemicky neošetřený citron 1 ks, neloupané stroužky česneku 8 ks, čerstvý tymián 4 snítky + pár lístků navíc, olivový olej, vločková mořská sůl a čerstvě namletý pepř Postup: Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory dobře očistěte kartáčkem, omyjte je a osušte. Do každé udělejte ostrým nožíkem do dvou třetin zářezy asi 1–2 mm od sebe, záleží jen na vaší… Celý článek ›


Francouzské brambory

Publikováno 11.06.2018 v 12:25 v kategorii Brambory, přečteno: 18x

Ingredience: trocha olivový olej, 1 svazek jarní cibulka, 500 g mleté hovězí maso, trocha sůl, pepř a provensálské bylinky, 5 velkých brambory, 3 lžíce červená čočka, 1 smetana na vaření, 100 g parmezán Postup: Na pánev dáme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibulku. Osmahneme a přidáme maso. Osolíme, opepříme, přisypeme provensálské bylinky a propláchnutou čočku. Podlijeme a dusíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pekáček vymažeme… Celý článek ›


Gratinované brambory se smetanou

Publikováno 11.06.2018 v 12:24 v kategorii Brambory, přečteno: 26x

Suroviny: smetana (30%) 100 ml, mléko 125 ml, moučné brambory 500 g, máslo na vymazání formy 1 lžíce, sůl a čerstvě namletý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný ementál 50 g Postup: Smetanu smíchejte s mlékem. Brambory omyjte a oloupejte, tmavá a zelená místa vykrájejte. Brambory nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké plátky. Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Ohnivzdornou formu vymažte máslem. Plátky brambor urovnejte vějířovitě do… Celý článek ›


Krémové brambory s karamelizovanou cibulí

Publikováno 11.06.2018 v 10:51 v kategorii Brambory, přečteno: 24x

Krémové brambory s karamelizovanou cibulí

Suroviny: olivový olej 30 ml, cibule nakrájená na kroužky 2 ks, balzamikový ocet 30 ml, hnědý cukr 30 ml, velké brambory, oškrábané a nakrájené na tenké plátky 6 ks, sůl 1 špetka, čerstvě namletý pepř 1 špetka, smetana ke šlehání 500 ml, hobliny z parmezánu nebo pecorina 250 g Postup:Předehřejte troubu, na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli na střední teplotě, dokud nebude měkká a lesklá. Přidejte balzamiko a hnědý cukr a za stálého… Celý článek ›