Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červenec 2018

Psaníčka s jatýrky a hráškem

Publikováno 27.07.2018 v 10:56 v kategorii Kuřecí, přečteno: 18x

Suroviny: 2 lžíce oleje, 50 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 500g kuřecích jater, trocha tymiánu, sůl podle chuti, 1 lžíce chilli sweet omáčky, 4 vrchovaté mraženého hrášku, hladká mouka na vál, 1 listové těsto, 1 vejce, celý kmín Postup:V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, krátce opečeme a po chvíli přisypeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět, přidáme kousky jater, ochutíme… Celý článek ›


Masové bramboráky

Publikováno 27.07.2018 v 10:55 v kategorii Brambory, přečteno: 21x

Masové bramboráky

Suroviny:500g brambor, 250g mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu, 2 jarní cibulky, sůl podle potřeby, pepř podle chuti, olej na smažení Postup:Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme mleté maso, vejce, křen a nadrobno nakrájené jarní cibulky. Podle chuti osolíme a opepříme. Z masové směsi vytvarujeme placičky, asi o průměru 8 cm. Na pánvi s vroucím olejem smažíme pomalu z obou stran bramboráčky, které dáváme na… Celý článek ›


Středomořský květák

Publikováno 27.07.2018 v 10:55 v kategorii Bez masa, přečteno: 28x

Suroviny:1 květák, olivový olej, 1 menší cibule, pár snítek petržele, 100g hrášku (čerstvého nebo mraženého), špetka tymiánu a soli, 3 lžíce bílého vína, 2 vejce, 1 hrst strouhanky, 1 lžička fenykl. semínek , několik nasekaných vlašských ořechů Postup:Uvařený květák rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli s petrželovou natí, přidáme hrášek, květák, tymián, sůl a víno. Chvíli podusíme a na závěr promícháme s rozšlehanými vejci.… Celý článek ›


Kapr pečený na cibuli

Publikováno 27.07.2018 v 10:52 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Suroviny:4 porce kapra, 4 cibule, 2 lžíce oleje, sůl podle chuti, trocha čerstvého mletého pepře, 200ml bílého vína, po lžičce sladké a pálivé červené papriky, 1 lžička kmínu Postup:Porce kapra omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče dáme olej, cibuli a porce kapra, které osolíme, opepříme. Posypeme sladkou a pálivou paprikou a kmínem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 15 minut… Poté kapra otočíme, podlijeme… Celý článek ›


Citronová cookies

Publikováno 27.07.2018 v 10:52 v kategorii Sušenky, přečteno: 27x

Suroviny:½ změklé hery, 1ejce, ½ hrnku cukru krupice, 1 a ¾ hrnku polohrubé mouky, 4 lžíce citr. šťávy, ½ lžičky jedlé sody, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, 2 lžíce sekané kandované citrónové kůry Postup:Heru a ostatní suroviny smícháme na těsto, které necháme ztuhnout v ledničce. Potom ukrajujeme lžičkou stejné kousky těsta a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Mezi hrudkami necháme místo, protože se při pečení mohou… Celý článek ›


Sklářské žemlové knedlíky

Publikováno 27.07.2018 v 10:51 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 134x

Suroviny: 3 žemle, 1 jarní cibulka, 200g anglické slaniny, 150g kysaného zelí, 2 vejce, 400g hrubé mouky, sůl podle potřeby, 1 cibule, olej na smažení, 500g hlávkového zelí, kmín podle chuti, 150g uzené krkovice Postup:Žemle nakrájíme na kostky. Na pánvi rozškvaříme slaninu a přelijeme ji na nakrájené žemle s nasekanou jarní cibulkou. Kysané zelí překrájíme a přidáme s vejci do žemlové směsi. Dle potřeby přidáme do směsi hrubou mouku, aby nebylo… Celý článek ›


Perníkové knedlíky ke zvěřině

Publikováno 27.07.2018 v 10:51 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 95x

Suroviny:200g veky, 150g perníku na strouhání, 3 vejce, 150ml mléka, 60g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, sůl dle potřeby Postup: Veku i perník nakrájíme na menší kostičky o velikosti přibližně 1x1 cm. V míse ruční metličkou našleháme vejce, vlažné mléko, hrubou mouku, kypřící prášek do perníku a trochu soli. Vmícháme pokrájenou veku s perníkem a necháme krátce odpočinout v pokojové teplotě. Pokud se hmota zdá být příliš… Celý článek ›


Krkovička se slaninou a rajčaty

Publikováno 27.07.2018 v 08:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 23x

Suroviny:2 plátky vepřové krkovice bez kosti, 4 plátky anglické slaniny, 1 rajče, 50g nivy, 2 stroužky česneku, rozmarýn, hotová tmavá jíška, olej, sůl a pepř Postup: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, naklepeme a okraje nařízneme. Plátky potřeme olejem, česnekem utřeným se solí a posypeme drceným pepřem, proložíme snítkami rozmarýnu, zakryjeme fólií a necháme odležet v ledničce do dalšího dne. Pak plátky prudce opečeme na menším množství oleje,… Celý článek ›


Lososová polévka

Publikováno 26.07.2018 v 14:05 v kategorii Polévky, přečteno: 29x

Suroviny:1 lžička olivového oleje, 1 pórek, 1 velká mrkev, 150g filetu z lososa bez kůže, 2-3 lžíce žitné mouky, 1l zeleninového vývaru, 1 lžíce hořčice, 1 velké rajče, 2 bílé jogurty, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, špetka sladké papriky, 1 snítka kopru, 1 menší citron, 1 lžička soli, 1 lahůdková cibulka Postup:Na oleji na pánvi orestujeme pórek nakrájený na proužky a mrkev nakrájenou na plátky. Přidáme filet nakrájený na plátky a restujeme… Celý článek ›


Ostružinové lahodné řezy

Publikováno 26.07.2018 v 14:05 v kategorii Řezy, přečteno: 28x

Suroviny:Těsto:5 vajíček, 20 dkg cukru krupice, 1 dl horké vody, 1 dl oleje řepkového, 25 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva Ovocná náplň: 70 dkg ostružin (jahod, rybízu, malin…), 2 lžíce vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 jahodový pudinkový prášek Krém: 1 šlehačka 33%, 1 tvaroh tučný, 1 pomazánkové máslo, 1 puding vanilkový v kelímku, 1 cukr vanilkový, 1 lžíce skořice na poprášení Postup:Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně… Celý článek ›