Články za měsíc Září 2018
Zvěřina na medvědím česneku
Publikováno 11.09.2018 v 10:27 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 800 g zvěřiny na pečení (kýta, plecko, hřbet), 1 větší cibule, máslo, hladká mouka, 100 g slaniny, zvěřinový vývar, zakysaná smetana, 2 velké hrsti čerstvé česnekové natě, koření na divočinu, sůl, 1 dcl bílého vína, citrón. Příprava: Zvěřinu osolíme, okořeníme, protáhneme polovinou slaniny a dáme do chladna zaležet. Poté ji položíme na pekáč, obložíme zbytkem slaniny, cibulí nakrájenou na kolečka, podlijeme vínem a pod pokličkou… Celý článek ›
Daněk se smetanovou omáčkou
Publikováno 11.09.2018 v 10:27 v kategorii Zvěřina, přečteno: 29x
Ingredience: 800 g daňčího hřbetu, olej, 50 g namletých jader vlašských ořechů, 1 vejce, 100 ml sladké smetany, sůl, mletý pepř, mletý kmín, 200 g vepřové bránice Na omáčku: 50 g másla, 100 g hladké mouky, 400 ml mléka, olej, 200 g lišek, 1 lžička drceného kmínu, 400 ml sladké smetany, mletý bílý pepř, sůl Příprava: Maso nakrájíme na porce a prudce ho opečeme na oleji. Odřezky dvakrát semeleme, přidáme ořechy, vejce a smetanu. Osolíme, opepříme,… Celý článek ›
Prsa z divokého krocana s hořčičnou omáčkou
Publikováno 11.09.2018 v 10:24 v kategorii Zvěřina, přečteno: 38x
Ingredience: Polovina prsního svalu z divokého krocana, olej, cibule, sůl, cukr, bílé víno, vývar, kremžská hořčice, citrón, hladká mouka. Příprava:Prsa nakrájíme napříč vlákny na středně silné steaky. Plátky osolíme a potřeme vrstvičkou kremžské hořčice. Klademe je na pánev, na které jsme rozehřáli vrstvičku oleje. Zvěřinu zprudka z obou stran orestujeme, až zezlátne, přiklopíme pokličkou a dusíme, dokud není měkká. Poté ji vyjmeme,… Celý článek ›
Mufloní kýta na smetaně
Publikováno 11.09.2018 v 10:23 v kategorii Zvěřina, přečteno: 39x
Ingredience: asi 1 kg mufloní kýty, 2 lžíce sádla, kousek slaniny, 1 cibule, 1 vetší mrkev, asi 8 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, trošku vegety, sůl, 1/4 l smetany, asi 1/4 l vývaru z 1 masoxu, 1 lžíce hrubé mouky, 1-2 jablka (záleží na velikosti). Příprava:Na pánvičku dáme sádlo a zpěníme nakrájenou cibuli spolu s na kroužky nakrájenou mrkví. Přidáme koření, česnek, nakrájenou slaninu a jablko. Potom… Celý článek ›
Prošpikovaná daňčí kýta v pomerančové omáčce
Publikováno 11.09.2018 v 10:21 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Ingredience: 1,5 kg daňčí kýty bez kosti, 100 g špeku, sůl, mletý pepř, 1 čajová lžička celého černého pepře, 1 čajová lžička jalovce, 1 čajová lžička majoránky, 1 čajová lžička tymiánu, přepuštěné máslo k pečení, 1 cibule, 100 g celeru, 3 - 4 mrkve, 1 pomeranč, 2 lžíce rajského protlaku, 1 - 2 lžíce mouky, ½ l červeného vína, ½ l pomerančového džusu, 3 - 4 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, 1 - 2 lžíce středně ostré hořčice, 1… Celý článek ›
Plněný bažant na jablkách
Publikováno 11.09.2018 v 10:20 v kategorii Zvěřina, přečteno: 29x
Ingredience: 1 bažant, sůl, olej, 3 rohlíky, mléko, 100 g másla, 2 vejce, polévkové koření, mletý černý pepř, zelená petrželová nať, 4 lžíce rozinek, 10 - 15 mandlí, 5 jablek, 200 ml bílého vína, lžíce zavařených brusinek, lžíce šípkového protlaku Příprava:Nejprve si připravíme náplň - rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Pak vymícháme máslo, žloutky a 2 kapky polévkového koření, přidáme vyždímané rohlíky, osolíme, okořeníme,… Celý článek ›
Ferdinandův špíz
Publikováno 11.09.2018 v 10:19 v kategorii Zvěřina, přečteno: 19x
Ingredience: 1 kg bažantího masa, 100 g šunky, 60 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 sterilované okurky, sůl, grilovací ostrý olej s česnekem Příprava:Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme, poklademe plátky šunky, okurky, slaniny a vše smotáme do závitků, které napichujeme na grilovací jehlu střídavě s cibulí. Grilujeme, opékáme nebo rožníme asi 15 minut. Celý článek ›
Bažantí prsa s hruškami
Publikováno 11.09.2018 v 10:18 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Ingredience: 4 ks bažantích prsou, 40 g šunky, 2 hrušky, půl lžičky divokého koření, hladká mouka, 2 lžíce oleje, lžíce másla, 100 g hroznového vína, 60 g jeřabin, 2 lžíce bílého vína, sůl, pepř, olej Příprava:Bažanta naložíme, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti. Prsa naplníme plátky oloupané hrušky a šunkou a obalíme v mouce. Zprudka opečeme na směsi oleje a másla dokud není maso měkké. Pak přidáme rozpůlené hrozny vína a… Celý článek ›
Bažant s houbovou nádivkou
Publikováno 11.09.2018 v 10:16 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x
Ingredience: bažant, 100g slanina, máslo, 2 rohlíky, 50g másla, 1 cibule, 2 vejce, mléko, asi 150g hub, zelená petrželka, pepř, strouhanka, vývar (zeleninový bujón) Příprava:příprava nádivky: rohlíky namočíme do mléka a rozmačkáme. Na másle osmažíme nasekanou cibuli, přidáme drobně krájené houby a podusíme. Vychladlé přimícháme k rohlíkům, přidáme vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Bažanta osolíme uvnitř i zvenku,… Celý článek ›
BAŽANT S KUSKUSEM
Publikováno 11.09.2018 v 10:14 v kategorii Zvěřina, přečteno: 16x
Ingredience: 2 bažantí stehna, 4 plátky uzeného bůčku, 10 šalotek, 3 olivy, 2 cherry rajčátka, 2 lžičky rajského protlaku, 2 plátky limetky, 1 dl sladšího vína, 4 plátky cukety, 4 plátky baklažánu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, rozmarýn, olivový olej, šálek kuskusu Příprava:Bažantí stehna okořeníme tymiánem, rozmarýnem, oreganem, zastříkneme vínem a olejem, ponecháme několik hodin marinovat. Do pečící nádoby vložíme šalotky,… Celý článek ›