Články za rok 2018
Králičí maso v omáčce s hráškem
Publikováno 12.06.2018 v 08:51 v kategorii Králík, přečteno: 23x
Ingredience: 300g králičí maso z hřbetu, 2 lžíce olej, 1 cibule, 1 lžíce paprika, trocha sůl a pepř, 150g sterilovaný hrášek, 3 stroužky česnek, 1 lžíce vegeta, trocha mouka Postup: Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit. TIP: Kromě… Celý článek ›
Králičí nudličky na rozmarýnu
Publikováno 12.06.2018 v 08:46 v kategorii Králík, přečteno: 26x
Suroviny: králičí maso 400 g, olivový olej 3 lžíce, česnek 2 stroužky, feferonka 1 ks, čerstvý rozmarýn 1 snítka, suché bílé víno 100 ml, větší rajčata 4 ks, hladkolistá petrželka, bílé pečivo k podávání, sůl Postup: Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte rozmarýnové lístky, podlijte… Celý článek ›
Králičí řízky na bylinkách
Publikováno 12.06.2018 v 08:45 v kategorii Králík, přečteno: 20x
Ingredience:4 ks králičí stehno, Sůl, mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení Na marinádu: 3 lžíce olej, 1 lžička ocet, sůl, cukr dle chuti, nakrájené nebo nadrcené bylinky: oregano, tymián, rozmarýn, šalvěj, bazalka, majoránka, petrželka, 3 bobkové listy, pár kuliček nového koření Postup:Králičí maso omyjeme, naporcujeme a naložíme na 12 hodin do marinády. Dáme do lednice. Maso vyjmeme a otřeme bylinky. Potom je obalíme v klasickém trojobalu… Celý článek ›
Králík na rozmarýnu
Publikováno 12.06.2018 v 08:44 v kategorii Králík, přečteno: 31x
Ingredience:4 přední králičí stehýnka, Sůl, ½ lžičky mletého nového koření, 1 lžička rozmarýnu, 3 bobkové listy, bílá část pórku, olej, kousek másla Postup:Stehýnka omyjeme a osušíme. Do kastrůlku nalijeme trošku oleje a přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Maso osolíme, posypeme novým kořením, rozmarýnem a dáme na olej zatáhnout. Přidáme bobkové listy, na kolečka nakrájený pórek, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme… Celý článek ›
Králík na víně
Publikováno 12.06.2018 v 08:43 v kategorii Králík, přečteno: 17x
Ingredience:4 ks králičích stehen, 4 stroužky česneku, 1 ks cibule, 0,5 ks bio citronu, 60g změklého másla, 3 snítky rozmarýnu, 5 špetek soli, 4 špetky mletého pepře, 200 ml bílého vína, 150 ml kuřecího vývaru Postup: Králičí stehna omyjte, osušte a udělejte v nich nožem několik hlubších zářezů. Česnek prolisujte do misky, přidejte vymačkanou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu, změklé máslo a nasekaný rozmarýn, osolte, opepřete a… Celý článek ›
Pečený králík v marinádě
Publikováno 12.06.2018 v 08:41 v kategorii Králík, přečteno: 27x
Ingredience: 1 králík, 300 ml voda, 100 ml olej, 5 stroužků česnek, 2 cibule, 2 lžíce hořčice plnotučná, 2 lžíce kečup, 1 lžička paprika sladká mletá, 1/2 lžičky pepř1 lžička sůl Postup:Králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. Vodu smícháme s olejem, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájené cibule, hořčici, kečup, sladkou papriku, pepř a lžičku soli. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu. Kousky masa osolíme, vložíme do… Celý článek ›
Kachní prsa a brambory s mascarpone
Publikováno 12.06.2018 v 08:40 v kategorii Kachní, přečteno: 36x
Suroviny: Na brambory mascarpone: brambory typu B 600 g, olivový olej, sůl, pepř, mascarpone 250 g Na kachní prsa: kachní prsa 4 ks, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, šalvěj), drcený kmín Postup: Jako první dejte marinovat kachní prsa. Podélně několikrát nařízněte kůži. Pokapejte je olivovým olejem, opepřete, posypte bylinkami a drceným kmínem a dejte stranou alespoň na jednu hodinu. Brambory nakrájejte na tenké plátky, můžete použít foodprocesor nebo robota.… Celý článek ›
Kachní prsa na houbách
Publikováno 12.06.2018 v 08:39 v kategorii Kachní, přečteno: 32x
Ingredience: 2 ks kachních prsou, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 200g menších hub, 1 ks cibule, 1 ks hrušky, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 špetky mletého barevného pepře, 3 špetky soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce másla, 100 ml kuřecího vývaru, 4 stonky koriandru Postup: Kachní prsa bez kůže nakrájejte na plátky. Sójovou omáčku promíchejte s medem a pepřem. Plátky masa vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Očištěné houby… Celý článek ›
Kachní prsa na hruškách
Publikováno 12.06.2018 v 08:39 v kategorii Kachní, přečteno: 43x
Ingredience: kachní prsa 400 g, sůl, pepř černý mletý, olej řepkový 1 PL, hruška 350 g, rozinky 1 PL, hřebíček celý 3 ks, paprika červená mletá ½ ČL, cukr krystalový 1 ČL, citronová šťáva 1 PL Postup: Maso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým pepřem a prudce, na lžíci oleje, opečeme na pánvi asi 5 minut. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou.… Celý článek ›
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 40x
Ingredience: 2 kachní prsa s kůží, Sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 1–2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce brusinkového džemu, 3 lžíce sušených brusinek, snítka tymiánu a rozmarýnu Postup: Kachní prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařízneme kůži ostrým nožem na několika místech do kříže, snažíme se neproříznout maso. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme prsa kůží dolů.… Celý článek ›