Články za rok 2018
Hovězí maso se šípkovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 08:04 v kategorii Hovězí, přečteno: 29x
SUROVINY: asi 500g falešné svíčkové (může být třeba i vepřové plecko), 2 mrkve, 1 petržel, asi 3cm silný kus celeru, 2 větší cibule, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček jalovce, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 300ml červeného vína, voda dle potřeby, asi 2cm silný plátek másla, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 2 vrchovaté lžíce šípkové zavařeniny, kousek špeku, sůl, cukr, citrónová šťáva POSTUP: Nejdříve si nakrájíme kořenovou… Celý článek ›
Hovězí na víně s brusinkami
Publikováno 12.06.2018 v 08:02 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 1 kg hovězího masa na dušení (h. přední, krk, kližka), 1 l hovězího vývaru, 300 ml červeného vína, 75 g brusinkové zavařeniny, 2 mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, nové koření Postup: Hovězí maso očistíme a nakrájíme na velké kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na dílky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme maso a zprudka restujeme dozlatova. Přidáme cibuli,… Celý článek ›
Hovězí na víně se zázvorem
Publikováno 12.06.2018 v 08:00 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Ingredience: 1 kg hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 ks zázvoru nakrájeného na plátky, 1 špetka tymiánu, 1 špetka bazalky, 1-2 dl oleje, 1 špetka mletého kmínu, 1 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 3 dl červeného vína, 2 l hovězího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón hovězí Příprava:Maso nakrájíme na nudličky, na oleji zpěním nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nasekaný česnek a zázvor. Přidáme maso a… Celý článek ›
Hovězí nudličky ve smetanové omáčce
Publikováno 12.06.2018 v 07:59 v kategorii Hovězí, přečteno: 39x
Ingredience:600 g hovězí svíčkové, 250 g těstovin, 250 g cherry rajčátek, 200 ml tučné smetany, 150 ml hovězího vývaru, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce oleje, 5 snítky tymiánu, sůl, pepř Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej, maso v něm zprudka opečeme dozlatova a dáme stranou. Umytá a osušená rajčata přidáme na pánev… Celý článek ›
Hovězí pečeně na červeném víně
Publikováno 12.06.2018 v 07:59 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Ingredience: Hovězí kližka 2 kg, Tymián 3 ks, Rozmarýn 3 ks, Bobkový list 2 ks, Česnek 4 stroužky, Hovězí vývar 2 hrnky, Brambory 3 ks, Celerové stonky 4 ks, Mrkev 8 ks, Cibule 2 ks, Červené víno 1 hrnek, Sůl a pepř špetka, Olivový olej 2 lžíce Postup: Kližku pokapeme olivovým olejem ze všech stran, osolíme a opepříme. Dáme mírně osmažit na pánev ze všech stran a poté vyndáme. Do stejné pánve nalijeme červené víno a vaříme, dokud víno nebublá. Poté… Celý článek ›
Hovězí s dýňovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 07:58 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x
Ingredience: 1 kg hovězí kližka, 5 kuliček jalovec, 3 bobkové listy, trocha soli Na omáčku: 1/2 menší dýně, 100 g anglická slanina, 250 ml sladká smetana, špetka rozmarýnu Placky: 1/2 menší dýně, 2 stroužky česnek, 1 vejce, trocha soli, pepře a kmínu, krupička dle potřeby, olej na smažení Postup: Maso nakrájíme na kusy, osolíme a dáme do hrnce s vařící vodou. Přidáme jalovec a bobkové listy. Vaříme 2 hodiny za občasného obracení (v papiňáku stačí… Celý článek ›
Hovězí s lilkem
Publikováno 12.06.2018 v 07:57 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x
Ingredience: 500g mletého hovězího masa, 100g nakrájených zelených fazolek, 120g nakrájeného lilku, 4 stroužky jemně nasekaného česneku, 1 ks červené feferonky - bez semínek, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sójové miso, 1 lžíce švestkových povidel, 10 lžic oleje Postup:Ve woku rozehřejte olej a za stálého míchání orestujte zelené fazolky, orestované přeložte na talíř. Ve woku osmažte lilek s 1 lžící sójové omáčky a 1 lžící miso. Přeložte na… Celý článek ›
Hovězí s paprikou
Publikováno 12.06.2018 v 07:55 v kategorii Hovězí, přečteno: 17x
Ingredience: 500 g hovězího steakového masa, nakrájeného na velmi slabé plátky (proužky), 1/2 hrnku sójové omáčky (120 ml), 2 PL hnědého cukru, 2 PL kukuřičného škrobu, 1 PL čerstvého zázvoru, nastrouhaného, 2 stroužky česneku, utřeného, 1 ČL chilli omáčky, 2 PL oleje na smažení, 1 středně velká cibule, nakrájená na plátky, 2 celé červené papriky, nakrájené na slabší plátky, pálivá paprika na posypání, lístky čerstvého koriandru na ozdobu a… Celý článek ›
Hovězí stir-fry
Publikováno 12.06.2018 v 07:54 v kategorii Hovězí, přečteno: 18x
Suroviny: sušené vaječné nudle 250 g, kvalitní hovězí steak 300 g, česnek 2 stroužky, kousek oloupaného zázvoru, čerstvé chilli papričky 1–2 ks, fazolové klíčky 150 g, zelené fazolky 150 g, kukuřičné klasy 2 ks, šťáva z jedné limetky, červená paprika 1 ks, jarní cibulka 6 ks, koriandrové lístky 1 hrst, sójová omáčka Kikkoman, sůl, sezamový olej, rostlinný olej Postup: Klubka vaječných nudlí dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou se špetkou soli,… Celý článek ›
Hovězí závitky s houbami
Publikováno 12.06.2018 v 07:53 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 4 plátky hovězího masa, 5 špetek soli, 4 špetky mletého pepře, 250g očištěných hříbků - nebo jiných hub, 2 lžíce másla, 1 ks cibule, 1 špetka mletého kmínu, 4 lžíce oleje, 250 ml hovězího vývaru Na obalení: 1 hrnek hladké mouky Postup: Očištěné houby nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli drobně pokrájejte. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli, přidejte houby, poprašte je kmínem a poduste 5 - 10 minut, podle druhu hub. Houby… Celý článek ›