Články za rok 2018
Klasická vídeňská roštěná s křupavou cibulkou
Publikováno 12.06.2018 v 07:52 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x
Ingredience: Na roštěnky: 750 g vysokého roštěnce, sůl, pepř černý mletý, 3 lžíce pálivé hořčice, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný olej, 2 cibule, 175 ml červeného suchého vína, 300 ml hovězího vývaru Na vídeňskou cibulku: 2 cibule, 150 g hladké mouky, 300 ml rostlinného oleje Postup:Maso vybírejte vyzrálé, aby bylo i při minutkové úpravě měkké. Ideální je, když si roštěnec necháte nakrájet na čtyři plátky ještě u řezníka. Plátky z obou… Celý článek ›
Luciferské roštěnky
Publikováno 12.06.2018 v 07:51 v kategorii Hovězí, přečteno: 41x
Ingredience:1 kg hovězí roštěnky, 200 ml červeného vína, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky soli, 1/2–1 lžička chilli koření, 3 lžíce pikantního kečupu, 1 velká červená cibule Postup: Roštěnky nakrájíme na tenké nudličky a naložíme přes noc do směsi vína, oleje, hořčice, soli, chilli koření a kečupu. Na pánvi rozehřejeme olej a masové nudličky i s marinádou opečeme. Před dopečením přidáme na kolečka… Celý článek ›
Orientální hovězí tažin
Publikováno 12.06.2018 v 07:51 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 1 kg hovězí kližky, trocha soli a pepře, podle potřeby olej, 1/2 menšího celeru, 2 mrkve, 1 petržel, 1 menší cibule, 1/2 malé dýně hokkaido (očištěná a bez pecek), podle chuti zelené fazolky a hrášek, 2 lžíce rajského protlaku, 300 ml červeného vína, na zalití vývar nebo voda, špetka římského kmínu, podle chuti koření pěti vůní, kurkuma, chilli, sůl a pepř Postup: Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a po… Celý článek ›
Pečený guláš
Publikováno 12.06.2018 v 07:50 v kategorii Hovězí, přečteno: 17x
Potřebujeme: 1,5 kg hovězího masa na guláš, 1,5 kg cibule, 4 lžíce sádla, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce povidel, 1 černé pivo, půlka balení pasírovaných rajčat, bobkový list, zázvor, sladká paprika Postup: Maso pokrájené na kostky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a ostatními ingrediencemi. Pečeme na 220°C cca 3 hodiny. Podáváme s knedlíkem. Celý článek ›
Perkelt s paprikou
Publikováno 12.06.2018 v 07:49 v kategorii Hovězí, přečteno: 20x
Ingredience: 1 kg hovězího masa na guláš, 4 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička drceného kmínu, 3 stroužky česneku, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 2 zelené papriky, podle chuti sůl a pepř Postup: Maso nakrájíme na kostky, cibule na malé kousky. Sádlo rozpustíme, osmahneme cibuli a maso, osolíme a opepříme a zalijeme trochou vody. Za občasného míchání dusíme, než se voda vyvaří. Přidáme obě… Celý článek ›
Poctivý guláš s černým pivem
Publikováno 12.06.2018 v 07:47 v kategorii Hovězí, přečteno: 34x
Seznam přísad: 1 kg hovězí zadní, 1 kg cibule, 2 stroužek česnek, 1/2 l černé pivo, 2 lžíce paprika sladká, 2 lžíce paprika pálivá (dle chuti), 2 lžička pepř, 1/2 ks sádlo, rajčatový protlak, 3 až 4 krajíc chleba, 4 lžička cukr Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku. Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy… Celý článek ›
Pomalu dušená hovězí kližka
Publikováno 12.06.2018 v 07:43 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Suroviny: hovězí kližka 1 kg, červená cibule 2 ks, mrkev 2 ks, celer 1/2 bulvy, česnek 4 stroužky, rozmarýn 3 snítky, čerstvý bobkový list 2 ks, sušené hříbky 1 hrst, celá rajčata v konzervě 2 plechovky, skořice 1 svitek, chianti 1/2 láhve, hladká mouka 1 lžíce, sůl 1 špetka, čerstvě mletý pepř 1 špetka Postup:Předehřejte troubu na 180 stupňů. Oloupejte mrkev, cibule, celer a vše nahrubo nakrájejte. Stroužky česneku nechte neoloupané. Vezměte velký cele… Celý článek ›
Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně
Publikováno 12.06.2018 v 07:41 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Suroviny: anglická slanina nakrájená na kostičky 175 g, olej 2 lžičky, hovězí pečeně nakrájená na kostky 900 g, malé oloupané šalotky 12 ks, baby karotky 12 ks, hladká mouka 1 lžíce, červené víno 300 ml, hovězí vývar 300 ml, Kikkoman sójová omáčka 2 lžičky, malé žampiony 100 g, provensálské koření 1 lžička, hladkolistá petržel, nasekaná 4 lžičky Postup: Předehřejte troubu na 160 °C. Osmažte slaninu na pánvi a poté ji přendejte do velkého hrnce.… Celý článek ›
Pomalu pečená kýta na pivu
Publikováno 12.06.2018 v 07:35 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x
Suroviny: hovězí kýta 1,5 kg, sůl, čerstvě namletý pepř, olivový olej 1 lžíce, slanina, pokrájená nadrobno 100 g, cibule, nakrájená na měsíčky 2 ks, dlouhá červená chilli paprička 1 ks, česnek, rozetřený 2 stroužky, černé pivo 500 ml, rajčatová passata 250 ml, čerstvý rozmarýn 4 snítky, bobkový list 2 ks, třtinový cukr 2 lžičky, karotka 1 svazek Postup: Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v… Celý článek ›
Pravý debrecínský guláš s houbami
Publikováno 12.06.2018 v 07:33 v kategorii Hovězí, přečteno: 45x
Ingredience: 250 gramů debrecínské klobásy (paprikové), 1 kuliček středně velká červená cibule, 1 ks středně velká mrkev, 1 ks středně velká petržel, 1/4 kusů celeru, 2 kusy středně velké brambory, 150 g čerstvých hub (žampiónů), 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce oleje, 300 g hovězí kližky Příprava: Na rozpáleném oleji orestujte jemně nakrájenou cibulku… Celý článek ›