Články za rok 2018
Zuppa di cipolle alla contadina (Sedlácká cibulová polévka)
Publikováno 08.06.2018 v 13:53 v kategorii Polévky, přečteno: 34x
Ingredience:3-4 cibule, 200 g tyrolského špeku, 4 dl bešamelu, 1 dl mléka, hovězí vývar, parmazán, libeček, pažitka, máslo, olej extra virgin, sůl, celý pepř Postup: Na másle a oleji orestujeme cibulku nakrájenou na měsíčky. Přidáme špek, necháme chvilku restovat a poté směs smícháme s připraveným bešamelem. Zalijeme mlékem a hovězím vývarem podle hustoty a chuti. Okořeníme celým pepřem a solí, provoníme pár lístky libečku a povaříme. Při… Celý článek ›
Zuppa di crauti (Zelná polévka)
Publikováno 08.06.2018 v 13:52 v kategorii Polévky, přečteno: 32x
Ingredience: 1 cibulka, 150 g špeku, 1 sklenice nakládaného zelí, 1 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 0,5 dl bílého vína, 1 dl smetany, máslo, bobkový list, jalovec, sůl Postup:Na másle orestujeme na jemno nasekanou cibulku a špek nakrájený na kostičky. Přidáme zelí (buďto nakládané nebo předvařené), brambory nakrájené na kostičky a necháme povařit. Po chvilce zalijeme bílým vínem a vývarem, ochutíme bobkovým listem a jalovcem a vaříme 20 minut. Nakonec… Celý článek ›
Žampiónová polévka s černým pivem
Publikováno 08.06.2018 v 13:44 v kategorii Polévky, přečteno: 33x
Ingredience: 100 g plátky bůčku, 100 g cibule, 2 ks brambory, 1 balení Knorr Polévka Žampiónová, 600 ml zeleninovo-masový vývar, 50 ml slunečnicový olej, 200 ml černé pivo, 1 ks vejce, 100 ml smetana, 20 g pažitkaPříprava: Bůček a cibuli nakrájejte na kostičky. Osmažte v hrnci, přidejte brambory nakrájené na kostičky. Vše zalijte hotovým zeleninovo-masovým vývarem, vařte cca 20 minut do chvíle, kdy brambory budou měkké. Knorr Polévku Žampiónovou smíchejte s… Celý článek ›
Žampiónová se sýrem
Publikováno 08.06.2018 v 13:43 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Ingredience:150 g žampiónů, 200 ml šlehačky nebo smetany, 1 malá cibule, olej, slepičí bujón, 50 g taveného sýru, muškátový květ, pepř Postup: Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny. Orestujeme, přidáme bujónovou mostku, zalijeme asi 1,5 l vody a přivedeme k varu. Vaříme, dokud nejsou žampióny měkké. Pak vlijeme šlehačku, přidáme sýr a necháme chvilku povařit až se sýr roztaví. Dochutíme muškátovým květem a pepřem.… Celý článek ›