Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Listopad 2019

Marinované krůtí maso s mrkví a kuskusem

Publikováno 05.11.2019 v 13:47 v kategorii Krůtí, přečteno: 27x

Ingredience: 600 g krůtích prsou,1 lžička sušeného tymiánu,sůl,mletý černý pepř, 4 lžíce oleje,1 cibule, 1 lžíce třtinového cukru, 400 ml zeleninového vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 400 g mladé karotky,1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky Marináda: 200 ml červeného vína, 1 svazek ploché petržele, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček celého pepře Postup: Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme víno, na kousky… Celý článek ›


Mleté na smetaně se zeleninou

Publikováno 05.11.2019 v 13:47 v kategorii Mleté maso, přečteno: 34x

Suroviny: 500 g nahrubo namletého masa, 2 mrkve, 1 cibule, půlka pórku, 1 rajče, 4 žampiony Dále: 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari koření, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 lžička sušeného česneku, smetana 33%, 1 lžíce kečupu, 2 špetky sušené bazalky Postup: Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. Promícháme a necháme opékat. Dále přidáme maso, rajče nakrájené na kostičky, pórek… Celý článek ›


Kuře na hříbcích v alobalu

Publikováno 05.11.2019 v 13:46 v kategorii Kuřecí, přečteno: 37x

Suroviny: 1 kuře nebo 4 stehna, 60 g másla, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 200 g očištěných hříbků nebo žampiónů, sladká paprika a sůl, (sušený česnek, špetka pepře a špetka kmínu) Postup: Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, vykostíme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Alobal potřeme máslem, na každý díl alobalu položíme plátek slaniny, 2 kolečka cibule, plátky hub a navrch porci kuřete. Cibuli a houby posypeme suš. česnekem, jen s malou špetičkou… Celý článek ›


Perníková bábovka s mrkví

Publikováno 05.11.2019 v 13:45 v kategorii Bábovky, přečteno: 34x

Suroviny: Těsto: 300 g hladké mouky, 250 g najemno nastrouhané mrkve, 160 ml oleje. 100 g třtinového cukru, 3 celá vejce, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, hrst rozinek namočených přes noc v rumu, trocha mléka, pokud by bylo těsto tuhé Náplň: 360 g žervé, 40 g krupicového cukru, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr Postup: Nejprve připravíme náplň. Do mísy dejte žervé, přisypte oba cukry, přidejte vejce a všechny suroviny… Celý článek ›


Tvarohové bramboráky

Publikováno 05.11.2019 v 13:44 v kategorii Brambory, přečteno: 34x

Suroviny: 1 kg brambor, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 2 celá vejce, 2 lžíce solamylu, 1 cibule, česnek podle chuti, sůl, majoránka, olej na smažení Postup: Z jemně nastrouhaných brambor vymačkáme vodu a přidáme tvaroh, rozšlehaná vejce, solamyl, jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek, sůl a rozemnutou majoránku (dle vlastní chuti). Vše promícháme a pomocí lžíce tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji do růžova. Celý článek ›