Články za měsíc Duben 2019
Dezert z manga
Publikováno 04.04.2019 v 11:40 v kategorii Moučníky, přečteno: 30x
Ingredience: 1 ks zralého manga, 6 lžic vanilkové zmrzliny, 1 hrnek borůvek, 3 lžíce citronové šťávy Postup: Mango oloupejte, nakrájejte a nasypte do robota, nebo mixéru. Přidejte zmrzlinu, citronovou šťávu a větší polovinu borůvek. Rozmixujte. Ozdobte zbývajícími borůvkami a hned podávejte. Celý článek ›
Pstruh zapečený v citronové omáčce
Publikováno 04.04.2019 v 11:39 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 31x
Suroviny: 2 vykuchané pstruhy, sůl, pepř, 1-2 stroužky česneku, 1 PL dijonské hořčice, 2 PL citronové šťávy, 1 šalotka, petrželka, citron na ozdobu, olivový olej, mix salátů Postup: Osolené pstruhy vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou šalotkou. Rozpuštěné máslo promícháme s hořčicí, česnekem a citronovou šťávou. Omáčkou přelijeme oba pstruhy a dáme péci do rozehřáté trouby na 200 stupňů cca 20 minut. Podáváme se… Celý článek ›
Kuřecí prsa plněná máslovým pórkem a sušenými rajčaty
Publikováno 04.04.2019 v 11:35 v kategorii Kuřecí, přečteno: 38x
Suroviny: 2 kuřecí prsa3-4 sušená rajčata, kousek pórku, 1-2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, lžíce nakládaného zeleného pepře, 100-150 ml vývaru, smetana, sůl, pepř, petrželka Postup: Kuřecí prsa nařízneme špičatým nožem a vytvoříme kapsu. Máslo smícháme s drobně nakrájeným pórkem a nakrájenými rajčaty. Směs lehce osolíme a opepříme. Ochucené máslo vložíme do masa a sepneme párátky. Na rozehřátém oleji opečeme maso zprudka z obou stran.… Celý článek ›
Pomazánka z medvědího česneku
Publikováno 02.04.2019 v 09:24 v kategorii Pomazánky, přečteno: 39x
Suroviny:250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 2 lžíce plnotučné hořčice, 50 g medvědího česneku, hrst mletých vlašských ořechů, sůl, mletý pepř Postup: Mascarpone utřeme s tvarohem a hořčicí. Přidáme omytý a najemno nasekaný medvědí česnek. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a dochutíme solí a pepřem. Celý článek ›