Arašídová polévka
Publikováno 10.09.2018 v 07:03 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Ingredience: Arašídové máslo 400 g, Olivový olej 50 ml, Cibule 1 ks, Zázvor 50 g, Chilli papričky 10 g, Smetana 200 ml, Kuřecí vývar 1,5 l, Arašídy 50 g, Mangold 150 g, Mouka 100 g, Citrón 1 ks, Sůl, pepř dle chuti
Postup:Na olivovém oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme nakrájený zázvor a arašídové máslo které v základu rozpustíme.Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a necháme zavařit.Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájenou chilli papričku. Poté přidáme smetanu a společně provaříme. Hotovou polévku rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem přidáme, pár kapek citrónové šťávy a nakonec v hotové polévce ještě necháme rozpustit lžíci arašídového másla. Při servírování posypeme hotovou polévku opraženými ořechy a na másle orestovaným mangoldem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů