Asijský stir-fry s lososem
Publikováno 12.06.2018 v 13:51 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 28x
Suroviny: kůra a šťáva z 1 limetky, teriyaki omáčka 4 lžíce, filet z lososa s kůží, asi 125 g každý 2 ks, sušené méně vaječné nudle 2 klubka, mix barevné zeleniny 300 g, olej, sójová omáčka při podávání
Postup: V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat. Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje. Shrňte trochu přebývající marinády z lososa, pak filety vložte do oleje a opékejte 2–3 minuty z každé strany, pak je vyjměte a odložte stranou. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Mezitím přidejte do woku zbylou marinádu spolu se zeleninou a smažte 3–4 minuty. Uvařené nudle slijte, nechte okapat a potom vmíchejte do woku. Navrch položte velké kousky lososa. Pokapejte limetkovou šťávou a podávejte horké se sójovou omáčkou pro dochucení.
Komentáře
Celkem 0 komentářů