Babiččin mls
Publikováno 20.06.2018 v 08:16 v kategorii Moučníky, přečteno: 34x
Ingredience:300 g polohrubé mouky, 5 lžic cukru krupice, 1 lžička kypřicího prášku, 1/8 másla, 1 vejce, 1 šálek mléka, na plech tuk a hrubá mouka
Náplň: 2 kostky měkkého tvarohu, 2 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 1 miska rybízu, 3 lžíce cukru na posypání
Drobenka: 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce másla
Postup:Mouku smísíme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Ze všeho vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvíli do ledničky odpočinout.Mezitím si připravíme náplň: tvaroh rozmícháme s vejci, cukrem, a pokud bude třeba, přidáme trochu mléka nebo tekutého másla. Rybíz očistíme. Smícháme ingredience na drobenku a důkladně propracujeme. Odpočinuté těsto rozprostřeme na pomaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Povrch potřeme tvarohem, poklademe rybízem, osladíme a ozdobíme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby, kde pečeme při 170 °C dozlatova. Náplň pravidelně kontrolujeme, aby se nám nepřipálila. Koláč necháme na plechu vychladnout, pak teprve rozkrájíme na řezy. Dezert můžeme péci také bez drobenky, pak ale rybíz více pocukrujeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů