Recepty z rájePřes 1000 receptů

Babiččina fazolová polévka

Publikováno 11.06.2018 v 08:38 v kategorii Polévky, přečteno: 22x

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa + 2 kg uzených kostí (žeber), 300 g červených fazolí (namočíme den předem), 1 velká cibule, sušená paprika, 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky, sádlo nebo olej, ocet, sůl, pepř

Postup: Nejprve si pokrájíme cibuli nadrobno. Rozpálíme hrnec a do něj vložíme 1 lžíci sádla. A ihned přidáme cibuli. Restujeme do zlatova. Poté cibuli zaprášíme lžící sušené papriky, restujeme minutu a zalijeme 4 litry vody. Přidáme namočené fazole (když nejsou namočené, bude vaření trvat déle), dále uzené maso a kosti a vaříme cca 1 hodinu. Hlavně, ať se fazole nerozvaří. Po uvaření vyjmeme maso a kosti. V hrníčku si smícháme smetanu ke šlehání s hladkou moukou a pomalu lijeme do hrnce. Tím se polévka zahustí. Nakonec lehce okyselíme octem, osolíme a opepříme a vrátíme pokrájené uzené maso. To dochucení je důležité, tak to s ničím nepřehánějte a prostě pomalu přidávejte smetanu, ocet, sůl, popřípadě ještě trochu sušené papriky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?