Bábovka růžovka
Publikováno 20.06.2018 v 08:14 v kategorii Bábovky, přečteno: 23x
Ingredience:4 vejce, 180 ml moučkového cukru, 180 ml oleje, 4 sáčky malinového pudinkového prášku, necelý prášek do pečiva, hrst červených alginátových kuliček, trošku hladké mouky
Postup:Do mísy dáme celá vejce a cukr, elektrickým šlehačem rozšleháme, aby zmizely hrudky cukru (nešleháme do husté pěny). Pak za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Přisypeme pudinkové prášky, prosátý prášek do pečiva a krátce zašleháme. Vařečkou vmícháme alginátové kuličky lehce obalené v mouce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme (170°C, cca 50 minut).
Komentáře
Celkem 0 komentářů